TAK PERLU TUKAR KETE LAGI.... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, May 7, 2010

TAK PERLU TUKAR KETE LAGI....

selamat2!
tak der niat nak tukar pon kancil aku tu..tahun ni tahun ke 7..mcm tau2 jer nak habis bayar..kancil tu pon merajuk...saja nak test aku la tu...kot aku tak sabaq pi jual dia kan..ciannn dia
aritu kan kete aku tu bergegar macam nak runtuh enjin tu..kalau bawak tu...side mirror tu tak nampak la akibat gegaran tu....
masalahnya mcm ni..bila tekan minyak sikit jer..dah bergegar...bawak bawah 60km/j ok lagik.
tapi ada kala bawak 40km/j pon dah gegaar....tp dashboar tak gegar...yg gegar bodi kete tu

pastu dok cerita la problem kat kwn2..time asben bawak gi worskhop tak da lak gegar ...mcm mana nak demo..
mekanik check kata tak de apa2...takkan nak tunggu enjin roboh baru dapat detect kot kan..

baru2 ni la...masa tgh jadi tu ..asben terus ke workshop...bila mekanik test mmg gegar ..
cepat jer dia tau apa problem...

kena tukar drive shaft jer....aku tak tau kat mana menda tu hehee..asben kata kat penyambung roda.. kena la rm217...selamaaaaatttt ...sekarang bwk 140 pon tak goyang hehhe....gigih tu kancil bwk 140km/j

masa tgh gegar2 tu pon asben kata buleh lagik dia dok potong kete lain tu...aku mmg tak tahan gelak lak..(mungkin korang tak paham situasi ni..apa yg lawak nk gelak sgt kan)
masa dok sembang2 masa makan cerita bawak kete gegar dok gigih potong keta lain...gelak sakan la..aku masa nak potong motor pon dok tgk side mirror naik turun naik turun..agak2 org motor ni nampak tak kete aku bergegar....

ok kancillll..jgn merajuk2 lagik tau...tuan mu masih sygkan dirimu..tiada niat dia nak mencari ganti dirimu...tuan mu nak merasa bebas hutang buat sementara

hehe sekarang ni..tak da nafsu nak tukar kete lagik..tak boring pon sbb setiap minggu aku datang keje tukar2 kete....tu ler pekdah carpool :)..

jap lagik nak gi teman kawan cancel booking kete...lawak tul kawan aku ni..boleh dia pi tiba2 booking ..mcm bookin baju jer kekdahnya.. :P

5 comments:

AyunasiA said...

kancil memang sensitif. cepat kecik ati. dah lah dia kecik, merendah diri pula. padahal owner dia sayang kat dia. murah, jimat, senang parking.

iamthewitch said...

Wah pandu 140km/j?? Bahayanya :P I taknak pergi Seremban lar macam tu.. Hahhaha..

k.imah said...

hihihii..tuan die merajuk dgn keta yg ade ni..tu yg pi booking lain..tp tetiba sentimental lak..rase kasih dan syg tu masih ade...

genny da bomb said...

haha..keta aku pun sensitip..takleh sembang dalam keta tu pasai nak beli keta lain ke apa ke..dan2 tu dia merajuk..hohoho..dah macam herbie la keta aku..nasib baik aku dok sebut sekali dua ja...

dak aihh kelisaku..takkan ku jual dirimu..haha

emrull said...

Ko pun bersekongkol dengan geng Pie 2020. Bagus. Selamat menjana pasif income.
Bolehlah kita tukar-tukar duduk homestay. Homestay aku kat Melaka.
Hari tue aku ada kursus kat PD. Ingat nak sewa rumah ko tapi kursus cancel pulak.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin