MEE GORENG ISTIMEWA UTK SUAMI | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, May 20, 2010

MEE GORENG ISTIMEWA UTK SUAMI

jenuh la kalau mak mentua aku tau aku jamu mee goreng ni kat anak dia
menu isteri agak rajin ..mcm ni la ...hhihhi

selalunya bab2 masak megi diserahkan kat chef ali..
aritu aku try beli mi sedap ..dia tak minat sgt maggi goreng...lebih suka maggi normal berkuah tu

tapi dah lapar malam tu..belasah jer la
aku la kena sediakan ..alasan dia tak reti ..
ok tak per..tak der masalah..sbb aku tak yah potong2 bawang tumis apa pon
amik gunting potong plastik jer


rendam 3 minit ...gaul2 jer..siap!nak pedas tambah cili padi..tapi asben tak mau

pastu sediakan air asam boi+limau kasturi.....sedapppppppp ooooo
mmg tak guna kordeal dah aku skrg ni..tak luak2 la kordeal kat umah tu



asam ni..tak yah letak gula dah..letak la 3-4 biji asam..kacau..biar la 2 3 minit bagi dia kembang sebati ngn air tu..perah limauuu...fuhhhh meleleh
setelah mencuba pelbagai asam... asben dah ketemu asam yg sedap nak buat air..dia mmg hantu asam kalahkan aku


resepi mee kat atas ..

beli lah me sedap!..tiba2 promo free..

8 comments:

FAM said...

ko mmg rajin! hahaha. hsuband aku xblh mkn maggi dogel lagu tu. kena ada sayur, ayam ke daging ke udang ke. dah tak instant jadinya. tp xpe, dia yg buat. hahahha

Ummi Aisyah said...

dah lame tak makan maggi, sedap gak kalu makan sekali sekala ni kan..

~~ciklinn~~ said...

meee sedappp mee sedap mee sedapp..jelas terasa sedapp nyaa.... hahhaha (apa ke jadah aku nyanyi2 kat blog org nie) hahhaha

arghhhhhhh air asam boii.. letak ais.. perghh... huhhuh

Yatie said...

sungguh rajin yer....air tu nmpk sedap jer.....

kirana said...

FAM,
uhuk!
dia nak macam2 dia masak tak per
ko pon 'rajin' mcm aku gak ker :P

ummi,
tu la..di tambah statement kementerian baru ni..tu makan laju lagi tu

ciklinn,
ko tlg promo depa sekali ka wehh

kirana said...

yatie,
auwwww jgn perli i lebih2

Irenelim said...

Haha, nampak sedap sungguh... aku nak jugak!

:: iManja :: said...

alamak....terlapor pulak pepagi buter ni.....dah la ujan..sedapnyer dpt mee tu

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin