CUTI2 PORT DICKSON | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, May 3, 2010

CUTI2 PORT DICKSON

menyahut seruan 1mei - hari utk keluarga
nasib baik gak asben tak der hal..kalau tak..mau muncung lagik :P

bermalam di Tiara Beach Resort..
kat situ bab makan kena keluar cari jauh sikit la..
ada la restoran anna thai tu kat situ..tapi tak tau lah mahal ke idak kan..
kami ni jenis cari yg murah2 bajet gitu..
kwn aku suruh letak detail tempat makan utk iklan tiara nanti...cadangan diterima...akan diusahakan


cuba tengok budak2 ni..jauh ke depan tu lari tinggal bapak...tak sabar2
kami 'check in ' dlm kul 2 lebih rasanya...jem kat teluk kemang tu ler

malas nak turun main air awal2..panasss...tunggu redup sikit la

ramai dah org time ni...


lawan2 sapa laju lagi...



sikit jer gambar main2 ni...aku pon nak gak main kan...
hehe main slide budak2 jer ....reason bawak aisya naik kan..so tak la malu sgt
3 beranak...aiman senyum bukan main lawa...bapak seriyessss
waktu malam..kalau boring kat bilik..buleh la keluar meronda2 area teluk kemang ker..
kami pi la jalan2..tiba2 jemmmmmm..terus patah balik tak jadi nk lepak situ
balik tengok ada magic show ni....
mcm2 persembahan ada..ikut turn minggu tu la

ramai tu turun tengok
show habis 1030 mlm gitu..

esoknya pagi2..keluar cari bekfes...pastu meronda pantai ..
singgah kat pantai tanjung biru (blue lagoon)..
abaikan baju terbalik dia..mmg dia saja pakai kartun kat depan
baju feveret dia ni
mula tu plan nak gi jalan2 jer...tu yg tak pakai baju mandi pon
pastu igt buleh ke lama2 dok tengok jerrrrr



main sikit2 dulu



lepas tu...dah basah2...terus bukak baju lah...
asben pon teringin gak tu...tp sbb tak bawak baju spare
kat sini ada aktiviti berkayak dll ...mcm best gak la
tengok tu suka ria dia

bab nak pujuk balik satu hal....
kali ni rasuah kan beli barang utk ajak balik...
semalam masa kat tiara meraunggggggg...buleh naik hantu aku..
sekian laporan cuti2 portdickson :)
berbaloi utk percutian sekeluarga ~promo2 :P

5 comments:

Em's Family said...

ana, tak tau ana tau ke tak, kalau kat pd tu hari tu kiterang jumpe satu tempat seafood, ramai betul orang, tapi kawasan dia kalau orang luar tak tau kot, ni kalau kite keluar tiara tu, instead of ke kanan (menghala bandar pd) kite ke kiri.. lepas tu ade signboard tempat medan ikan bakar tu, tapi tak ingat nama apa huhuh

FAM said...

aku agak konpius. ko beli tiara beach apt then ko nak sewakan ala hotel ke cmne kekdahnya?

kirana said...

mira,
kite tak tau tmpat tu..tapi tadi pengurus unit t bgtau ..explaination dia sama mcm mira explain tu..dia kata..nk bgtau guest..takut depa tersesat lak..kami tak try lagik..nnnt leh la pegi

fam,
aaa..sewakan ...kira unit tu dulu pihak tiara uruskan..skrg ..kami uruskan sdiri..kira kalau korang booking direct ke kami lah..tak melalui tiara

Mas said...

ana~tmpt mkn tu,medan ikan bakar kg telok.dari tiara g kiri terus je sampai pkn psir pjg,nnt ke knn nmpk signboard dia,terus lalu kt kg then jumpa tempa plkn belah kiri ,tmpt ikn bakar tu depan sket belah knn.situ la tmpt yg sllu akk terjah if g pd hihi.btw,nk booking tu check in leh awal ke ;)

kirana said...

kak mas,
ok kak mas..t.kasih bg map detail..nnt saya update entri utk makan2 kat PD ..tq!

check in kalau bilik dah ready buleh jer awal...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin