HADIAH UTK CIKGU.. | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, May 19, 2010

HADIAH UTK CIKGU..

hari ni tadika aiman buat sambutan hari guru & hari ibu...
pastu kena bawak potluck....

masa dapat emel tu..dok pikir nak bagi hadiah apa kat cikgu2 dia ni...pi la tengok2 kedai bunga..igt nk bagi bunga ngn kad jer..tapi masa pi tu hari isnin..takut beli awal nnt kecut pulak

pastu dok pikir nak bawak apa utk potluck tu...tipu2..tak der la pikir sgt pon
sbb selalu terlintas kat kepala aku puding mangga jer..hee bukan aku masak..beli yg siap cap cocon tu

puding -dah ready ..beli mini puding tu..senang budak2 nak makan cewahhh alasan tu
hadiah-semalam gi jusco cari
pusing2 tak tau nak beli apa..bukan tak tau nak beli..hehe sebab bajetttttt ..cehh kedekut!



beli paper beg pon satu jer..heheeh tu pon mahai..geram aku..terpaksa beli..padahal harga dia 3 kali ganda murah dari org ni jual..dah malam2 ..nak gi carik tempat lain pon tak da masa..ngn anak2 lagi



hahahah..remaja sungguh hadiah aiman kasi kat cikgu dia..keychain Morlygirl lagi..
girly sungguh....
cikgu dia ramai lagi..tp bagi 3 jer..


pastu kannnnnnnnnn kannnnnnnnnn...dalam jalan2 nak balik tu....
kedai vincci terbentang luas dok lambai2.....kedai jenis tak da pintu tak rasa segan nak masuk...hok ada pintu2 cermin kena tolak pull tu rasa takut nak pegang masuk

masuk..tengok..pegang ..test!
2 minit tak sampai rasanya..
"mama...cantik.."aiman dah pandai puji2 skrg ni
"cantikkan..mama nk beli ni...aiman tunggu sini"

"bagi saya saiz 6 "
try2..jalan2 pusing2..jadi!
asben tak ikut..sbb jaga aisya..masuk kete awal..aisya dah lari sana sini..dia tak larat
nasib baik gak dia tak ikut..kalau tak mesti aku tak leh beli..

taste dia lain sikit
balik umah aku peragakan depan dia...paksa dia kata lawa jugak hehehehe

"ermm lawa"..nak tak nak jer mulut tu bukak

janji saya suka!


aku tunjuk katalog kat dia...dia suka yg ni.....
so aku ckp dia.."apa kata abg belikan saya yg ni..dah abg suka kan"
"tunggu anniversary tahun depan"
"mak aiiiiiiiiii.."

masa tengah bayar..amik katalog dia bawak balik..tak sempat tengok kat sana..semua nk cepat2 ajer..balik2 tengok..wahhh henbeg dia lawa gak.nape tak perasan tadi..ntah2 takde kot ..nak pujuk hati sbb tak tengok henbeg tadi


nnt akan ku pi sekali lagik tengok..ada tak beg ni ..

sebenarnya aku beli kasut tu sebab..siang hari tu aku terpeleot masa nak antor aiman kat tadika..memang terpeleot nak jatuh sikit lagik nak cecah tanah
sib baik tak terseliuh jer..
kasut aku pakai tu..baru tampal tumit baru..(tengok tu...pakai kasut smpai tumit haus tuuuuuu)
agaknya tumit tu mcm tak stabil ke apa ntah..tu mcm terpeleot ja tu

so logik la ku beli kasut baru semalam hehehhehe (kena cari logik alasan nak beli kasut baru ..sokmo gitu..kalau dah tersopping apa2 mesti dok pikir logik belinya barang tu huhuu)
dah terbeli baru nak pikir :P ....

5 comments:

FAM said...

cun la ana. ada color brown ke black ke or selain white? hmm, aku ada voucher padini nih. alasan utk beli! hahahahaa

kirana said...

FAM,
ada..aku tak try la color tu..nak cepatkan..
sila terjah..kalau ada member kad 20% lagik dapat..aku tak dak huhuuh

Yatie said...

cantik kasut tuh.....minat gak...tapi tunggu lepas bersalin nnt yer :P

bie said...

cantiknya kasut putih ...i looikee hehehe..dh lama x membeli kasut ni mmmm mmmmm

kirana said...

yatie,
sila2..pas besalin leh melaram sakan

bie,
sila la terjah bie...sesuai gitu!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin