AISHA SASHA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, June 23, 2010

AISHA SASHA

pada hari bapa yg lalu...saya dan mama bawak bapak pegi jusco utk membeli hadiah utk bapak
sebenarnya..hadiah besday tertunggak..tapi mama saya kata..hadiah tu utk combine sekalik hadiah hari bapa...mama saya mmg bijak planning ...dia saja buat2 delay supaya tidak perlu membeli hadiah byk kali...mama saya tak suka boros2
kalau boleh mama kata nak rangkum jer anniversary..besday..hari bapa..dan segala2 hari dalam satu hadiah

saya yg sangat gembira kerana akhirnya saya dapat keluar dari rumah..
pulak tu saya bermaharajalela kerana abang saya tidak ikut sama
abang saya telah diculik oleh pengasuh ..sampai hati mereka tak culik saya sekalik



saya sebok nak berlari kebebasan sana sini..mama pulak sibuk nak snap saya



dia suruh saya posing mcm ni sebab nak tayang beg baru saya...sasha namanya..comelkan mama beli utk saya...saya isi susu,pampers dan snacks kalau2 saya menangis


mama suruh saya pose tepi pokok..tapi saya suka over acting...saya buat2 petik daun..
saya harap mama puas hati dapat amik gambar beg sasha saya yg comel itu
saya paham..mama sebenarnya yg geram nak bawak beg itu..saya tidak la beria sgt pon


ini kereta oren..bukan kereta bapak saya...bestnya kalau itu kereta kami hahaha
sesuai utk penyokong belanda kereta ni

masa tengah bapak memilih hadiah..saya mmg sengaja buat perangai nak lari sana sini supaya mereka tidak boleh shopping dgn tenang
bila lagik saya nak berlepas bebas..
bila mama angkat dukung saya..saya gigit bahu mama sebagai tanda geram
tidak cukop dengan itu..saya cakar muka mama...ganas kan saya
sampai mama pukul tgn saya balik..padan muka saya!
pastu saya menangis lagik bila masuk kedai tu balik

akhirnya..selepas bapak dah dapat hadiahnya...kami terus pulang
saya dengar mereka sembang kata tak larat nak jaga saya ...
huhuu kecian saya..

itu jer la kisah saya pada hari bapa yg lalu..
saya nak ucapkan selamat hari bapak kepada bapak saya..
bapak saya mmg cool..saya memang anak bapak!

11 comments:

NaZa said...

naira pun suka gigit bahu aku... sakit betul la.. mmg anak 2nd ni ganas la.. huhu..

bag pun siap ada nama yek..

my little family said...

mama anis xbeli apa2 pon kat abah anis sbb abah anis x beli ugek kat mama...br adil kannn? hehehee

Yatie said...

kiut na beg tu.....

nieda said...

so sweet ucapan dari anak dara ni..beg pun comel

shahirina said...

comel sangat entri nie.... heheheheh

Najwa said...

hahaha...kiut ayat2 dlm entry kali ni..aku suka :-)

Em's Family said...

aisya, ape hadiah aisya bagi kat bapak, mama tak kasik tayang erk

Hajra Tudung Shoppe said...

comelnye beg dan tuan punya beg..tapi tidak tuan yg kuarkan duit nak beli beg tuh..hehe gurau ja..penah nmpk beg tuh dan hampir beli kat awfa..tp biasala..mama awfa kedekut..tak jadi beli la..nxt time kena beli la ..sian awfa..

ain said...

cantik beg tu..selalu maknyer la yg excited n geram lebih tgk anak dara kecik nih bergaya ngan beg or baju baru....

:)

tak payah la si mak angkut pampers botol susu semua letak dalam handbag ..ehehe...

kirana said...

naza,
beg tu mmg nama sasha

k.ayu,
tu la baru adil..kite bagi tu sbb hadiah ebsday..hehe jahat

yatie,
aaa sbb tu beli cewahhhh..geram tgk

nieda,
mmg comel :)

k.shahi,najwa,
saja tukar angin

mira,
hahha...ala malu nak tjuk hehehe
bg

srah,
tokei tudunggg takkan kedekut kotttttt..ehheh

ain,
aaaa berat henbeg dok angkut semua :P
mmg mak yg selalu over beli brg..anak tak excited pon tgk

Cik Faridah Huda said...

Salam singgah..

hehehe...suka entri neh...kiut!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin