spa gigi | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, April 11, 2008

spa gigi

errk ada ka spa gigi?belasah jer la..kalo takder aku ada2kan
dah lama nak pi cuci gigi ni..tapi tak terpegi..berlarutan dah lama
since preggy sampai la aiman dah 15 bulan ni...lama gilerr

nak gi jmpa doctor pon malu ..pahtu takut kena marah sbb lama tak visit
hari ni aku nekad jugak nk pegi
so waktu lunch yg panjang arini aku tak gi makan
terus gi cari klinik gigi kat sri petaling

aku plan nk wat whitening skali..
skali tanya rege plg murah pon rm700 lbh..yg mahal rm1300 kot .. terus cancel

dah smpai turn aku masuk..doctor pon say hello..aku balas hai..haha lantak lah
doctor chinese muda lagi..hensem jugak hihihih
aku pon bgtau lah nak wat scaling n polishing

pahtu doctor tu tilik2..aku bgtau setahun lebih tak wat..sambil2 gelak2 malu
dia kata ok..check sana sini..pahtu dia kata tampalan aku dah pecah..
so ganti baru..takuuut...aku plg seriau nak tampal gigi..

mula2 dia scaling..best jer rasa..lembut sungguh dia wat
rasa cam nak tertido lak..
pahtu polish ..pasnih gigi aku berkilau2an gituuu
dah abih tu tampal lah..sib baik tak sakit..ok jer

taraaaaa siap!dia suh tgk cermin...wow..bestnya rasa..rasa bersih jer gigi
sayang lak nk makan

pahtu masa bayo..dpt free berus gigi n ubat gigi :) ok la kan..
janji free dari takda apa2 lgsg..

rasa nk senyum jer arini..dlm kete kat trafiic light pon leh
suluh2 sengih tgk cermin :)

gambor amik pakai camera notebook jer

nak jugak letak gambo tayang gigi kekekekekke..

bak kata blogger cendawan" entry tanpa gambor mcm makan nasi tanpa budu "

3 comments:

cendawanintim said...

kirana,

kita pon ingat nak wat scaling gigi..tapi tak pegi2 lagik...

gigi awak cantik laaa...takyah whitening, dah cantik pon...serius...

YuszTieY said...

salamm..takutnya nak pi jumpa dentis...tapi kalu dah terdesak pi jugak...ni nak tunggu balik mesia baru nak pi jumpa dentis..kat sini susah nak jumpa dentis yg wak lembut cam doc kat mesia....
btul la tak yah dah wak whitening...dah lawo dah gigi tu..

KV said...

best nya sengih. hehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin