nk tumbuh gigi gamaknya.. | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, April 16, 2008

nk tumbuh gigi gamaknya..

semalam mama EL sbb anak mama demam
hari sblm tu..mama dh rasa panas2 bdn aiman..
tp bapak kata tak panas..so mama proceed gi keje
balik keje amik aiman..pengasuh bgtau aiman demam panas
tghari lembik jer..baring..
pahtu air liur meleleh..itulah agaknya demam sakit nk tumbuh gigi kot

malam tu letak cool fever kat aiman
tapi skejap jer bertahan ..aiman tarik lak
nak sponging dia mmg tak leh..dia nanges jer..
so kul 2 pagi tu..mama suruh bapak sumbat ubat ikut punggung
itu jer cara..ubat minum dia tak nak..susah nau nk bg makan ubat
so reda sket panasnya..
kul 615 mama bgn ..cek aiman panas sket2 lagi..
so mama rasa mama malas nk gi keje :)
ok la kan..leh melayan aiman

aiman tido tak hengat dunia..bgn kul 10 lbh kot..yer la ngntuk
mlm tadi tak leh tido..
sementara tu mama siapkan bekfes tuk aiman n mama

ni jer bekfesnya..mama pon sama cuma tukar pinggan jer
maklom ler.brg2 basah enggak ada..ni jer yg ada dlm ice box



demam2 pon still aktif main lagi...ada rupa budak demam tak ?
aiman menunjukkan bakat melukis
wah canteknya dia wat lukisan abstrak


aiman kena paksa pakai baju bapak :)
nnt dah dewasa leh pakai lagi..leh wat comparison
kalo ada lagi baju ni :P

5 comments:

cendawanintim said...

sonot tau, duk umah, layan anak skali skala, orang lain tungkus lumus kat opis...

cepat sembuh yer aiman...jangan men panas tau...

enina said...

aiman, semoga cepat sembuh ye.. sian dia, nak tumbuh gigi ye sayang? cantik la rumah aiman.. aiman tak buat sepah ke? wink wink :)

NONIE AZIZ said...

anak akak cukup suka kalau akak MC..dulu bagi ubat kat dia picit mulut tak?..kalau pernah maybe dia fobia..akak dulu Nayli susah sket nak bagi ubat asyik sembur jer..apa yang akak buat mula-mula akak bagi sikit2 pastu main ngan dia masa nak bagi ubat tu buat2 ubat tu macam kapal terbang ke...lepas bagi sket tepuk tangan bodeksket kata pandai ke apa..insyaAllah..trylah...akak sekarang dah tak de problem...

rumah kat bawah ni Kirana beli kat area mana eik...macam familiar je design dia...

kirana said...

cendawan,
aiman dh sembuh auntie :)

nina,
auntie nina..aiman mmg suka sepahkan brg2 :( penat mama ni nk kutip

nonie,
dulu masa kecik dia suka mkn ubat..
pahtu bila dh besor sket mula la menyembur ubat tu ..pengasuh ada cete dia ada picit mulut masa nk bg ubat tu..sbb dia susah nk bukak mulut kan...hmmmm..puas buat mcm2..kalo kite guna sudu ..nnt sudu tu dia dh tak mo guna lagi sbb dia igt ubat..anyway thanks for the tips yer..

ooh rumah tu kat seremban 2 la kak
akak tgk kat mane?

NONIE AZIZ said...

ooooo...akak tengok design ni dekat area rumah..itu yg macam aikkkk...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin