TRAGEDI DI PAGI ISNIN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, September 8, 2009

TRAGEDI DI PAGI ISNIN

selamat pagi semuaaaa :)
semalam aku cuti...bukan cuti nuzul quran..tp cuti tragedi bateri kete..ehhe

seperti biasa di pagi isnin...eh bukan senin jer..selasa rabu kahmis jumaat..mesti kelam kabut .
nak2 bulan posa ni kan..nak kejar trip awal....hahahha..
pastu..bulan posa ni asben ditugaskan antor anak lah..

sperti biasa jugak ..kami keluar sama2 lah..asben dah keluar kete dia..aku pon nak masuk la start kete..start tak boleh langsung...pastu meter berkelip2..seme ikon keluar kelip2
pastu try lagik tka boleh gak..

gagau2 hp terus call asben tak angkat pulakkkkkkkkkkkkkkk...yer la takut dia dah pegi jauh..
call tak angkat..call tak angkat..nak hangin gak sket lagik

pastu cuba tukar kunci..tak leh gak..dlm masa yg sama..call geng2 carpool bgtau aku tek leh drive..pastu teringat nak call bbsitter...
mintak dia bgtau asben bila sampai nnt yg kete tak leh start..


pastu..tiba2 otak aku terpikir,,ntah2 asbe tertinggal hp..sbb naper la tak angkat kan
aku call2..naik atas..dgr ringtone.huhuhu dok bwh bantallll!!!

tgk miscall 9 kali..ehhe aku la tu


tunggu la asben patah balik lepas antar anak..pastu call honda tanya problem...
dia suruh try guna jumper dulu...jumper asben pi tinggal kat tampin lak.,.sapa nk guna tak tau kat sana hmmm

pastu call insuran kete..sib baik la dia teringat nk call...makanya insuran tu antor la mekanik dia datang umah..

masa tu aku ni bengong tak leh pikir..
eh abang camner derang nk wat ek..smpai ke jumper nnt..dah kete ngadap ke dalam porch
kan nak reverse tolak pon tak boleh masuk gear dah..dah tak leh on langsung

mekanik sampai jerrr..tengok dia cabut bateri kete dia jer hahahaha...apa la aku tak leh pikir
masa dok tunggu2 ni...otak aku dah ligat pikir plan lain hhehehehhehe


oh ok smbung balik..sebenarnya mmg bateri kong pon...
kami tak aspect lak nk abih secepat gini..baru tukar 18.10 .2008...lagik sebulan nk setahun
masih under waranty lagik la..bwk gi kedai...bos dia dan2 mintak kad waranty..aku kata..la..
"mana ada u bg kad..resit saja...i simpan resit dlm fail..kalo ada kad mesti i kepilkan sekali"

depa ni pon pandai..masa beli kata..bwk resit jer..dah nk tukar mintak kad2 lak..appahal

sbnarnya kete ni mmg travel byk..sebulan sekalik servis..means sebulan 5000km perjalanan
hehe jadi tak mustahil bateri cepat habis pon..tapi nasib la..bateri warranty kira tahun tak kira jarak perjalanan ..

pastu skrg bateri masih dikedai.dia recharge pastu testing seminggu ok ke tak..kami mintak pakai bateri kete dia..tak mau amik risiko pakai bateri recharge dulu..kang jadi problem lagik..satu hal lak

ok..dah panjang...
nnt aku update plan lain selepas tragedi ni :)

9 comments:

genny da bomb said...

hohohohoho...aku penah skali bateri mati tgh drive..nasib baik masa tu laki aku rajin anta aku..n nasib baik gak dia mati betul2 depan stesen minyak so tolak masuk situ jek..n nasib baik jugak situ mmg ada mekanik..huhuhuhuhu..lepas depa repair terus lepas tu aku pakai bateri yang takyah boh air suma tu..ape tah panggil..

hehehe...plan lain tu msti pi pkns hihihihi

NaZa said...

alasan nk pi shopping la tu... :p

cendawanintim said...

sabo!dugaan di bulan pose tu..

mama uzma said...

Ohh...
ingatkan mmg cuti...

nasib baik la terjadi kat umahkan..
hihi...


psstt : kak..nak tgk baju..hahaha

kirana said...

geni,
aikk..tgh drive pon leh mati ek...
org kata kalo tgh drive tka mati..kecuaili kite matikan enjin pastu nk start balik mmg tak boleh

hihihi dah tau ek

naza,
tak sengaja,Allah memang dah takdirkan utk itu :)..mmg Dia Maha mengathui isi hatiku hehe

cend,
sbnarnya sonok je tak pegi keja hahahah jahat2..

mama uzma,
aa sib baik la...
baju apa ni?ha baju apa?hehhe

my little family said...

ingat kan cuti..:-)

contactlens said...

jeng..jeng..jeng..ha..Kirana,..postla psl shoping raye pulak....setiap yg berlaku tu ada hikmahNye..:P

Mummy Dasy said...

lorr klu kena kat me xtau ah nak cakap ape? confirm tgg hBy patah balik punye

kirana said...

k.ayu,
haihhhh org nak jimat cuti utk raya kena amik lama huhuh force leave lak tu


contaclens,
hehehe tentu sekali ada hikmahnya....cam tau2 jer tajuk entri berikutnya..


mumydasy,
mmg tunggu asben la..cek mana reti wat apa pon..reti tengok ja

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin