LEPAS SHOPPING BUAT FINANCIAL HEALTH CHECK :) | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, September 4, 2009

LEPAS SHOPPING BUAT FINANCIAL HEALTH CHECK :)

cek apa tu cik ana ooooi...dah rabak wallet ?

tinggal voucher dan duit merah jer hehehehhe

ok2 ....aku saja2 la test buat kuiz ni..kat web link mana tak tau..tak igt..dah lama dah buat



ni result pertama aku..
aku pon tak igt aku jawap apa....ada yg ku hentam hehe
-income protection tu..rasanya dia tny kalo tiba2 kena berenti keje..buleh survive ke tak
-bab saving mmg LOW ahhahaha...mmg kena tambah investment lagik..huhuhu pasni jgn soping dah noooooo
-pendidikan anak2..insyallah...ada la plan utk derang
-retirement -ermmm..pasaipa strong tak tau..mcm la epf tu cukop kan..ermm..



kedua..aku tukar2 jwapan saja nk tgk
-lbh krg gak..cuma kat saving naik ke average..mesti bg naik smpai strong..so kena SAVINGGGG & INVEST




keputusan akhir...average jerrr



anak2 saya insyaallah..dah ada protection utk mereka


mmg la skrg kedua2 company aku ngn asben leh cover medical..
tapi..jgn lupa..mana la kite tau...panas tak sampai petang..hujan di tengahari kan


so better amik masa depa muda kecik..masa sehat..

protection utk mereka..medical + educational plan
aku amik utk aiman sejak dia 2 bulan lebih..aisya lak terlewat sket reg..4 bulan baru buat

lagik satu..kalo korang yg belom amik..amik la before anak 5 tahun..dah masuk 6 thn..dah tak kira child lagik dah..dah kira individu ..prupayor benefit dah takder ..


ni ejen aku..kak ina....mmg baik lah ngn dia...aku amik ngn dia masa thn 2004 ..skrg teruskan utk anak2 pulak,dia pon buat insurans ni full time ..masyuuuukkk la tu..hehe
ramai client.kalo korang nak nombor dia pon bole aku kasi..tlg promote :)
oh lupa nk bgtau..prudential cover h1n1..
selain cover bil,at least kalo kena stay kat wad 10 hari.....dpt gak wang saku ...10x50=rm500 ,10x100=rm1000 ..hihihhi...ish promote lagik





wahhhh bila lah aku di tempat driver itu..ehhehe sakan kak ina :)
aku dok hasut dia beli LV..coach kat atas tu bg aku hehehehehhe

5 comments:

MommyDania said...

ko tak hasut dia bg keta tu kt ko skali ke? hahahahaha

buzzybug said...

kak ina datang jumpa ke?

kite dah lama x contact dia. hehehe...

kirana said...

momydania,
amboiiii ko...hehe nk kena pelekung la tu


niza,
aa dia dtg kasi polisi aisya...k.ana baru ada kesempatan nk jmpa hehe..bizi kononn
dia baru balik umrah tu

ReX said...

check it out http://nicephonenumbers.blogspot.com/ spread it around.. tell ur family and frens

ReX said...

check it out http://nicephonenumbers.blogspot.com/ spread it around.. tell ur family and frens

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin