KERJA2 PEMASANGAN AUTOGATE SYSTEM-update | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, September 14, 2009

KERJA2 PEMASANGAN AUTOGATE SYSTEM-update

************UPDATE************

aritu ada orang mintak adress kontraktor auto-gate
so cuba klik gambar.ni..sori la tunggang terbalik sket
harga kat situ pon dah ada..harga tu tak masuk wiring


warranty setahun,
derang ni supplier utk n.sembilan,
keje mmg cekap buat....cepat jer..dari kul 11 pagi smpai 3 ptg

**************************************************************************
kenapa nak pasang autogate?
1.malas nak turun bukak , tutup pagar
2.tak kena hujan,tak yah kelam kabut carik payung nak bukak gate
3.supaya anak2 tak larik keluar pagar..in case terlupa nak lock ..
4.kerana an ali malas,aku rajin ja heheh..aku malas gak..kadang2 dah sampai depan umah,..aku pegang aisya buat2 tak leh turun bukak pagar hehe

so...memang ada dalam plan sejak dapat kunci dulu
cuma benda ni tak priority sangat...so kami dahulukan yg penting2 dulu
pastu pelan2 kumpul duit sama2...sampai la bulan ni..duit dah cukop..buleh la buat




keje2 mengukur pada petang sebelum tu (cuba tgk rumput tu..asben aku nk bg tinggi smpai betis baru nak potong)


asben yg pegi sevey...kan aritu aku cete kedai tutup..dapat satu kedai jer..so sabtu baru ni pegi lagik kedai lain...dapat la rege murah sket dari sblm ni..sbb yg ni made in malaysia...yg satu lagik tu made in australia...

kalau dah ada wiring murah sket la..ni wiring saja rm350-rm400
aku paling risau kalau bab2 hack dinding ni..tapi tak kacau banyak bahagian dalam la


just lubang utk swicth jer..sib baik tak kotor sgt dlm rumah



bahagian luar yg ditebuk..kejap jer derang buat..pakai mesin potong tu..sbb dulu cina wiring aku buat guna tukul ngn drill jer kot...tu lambat

pastu kalo korang nk buat kemudian2 ..jgn la tile lagik simen luar tu..kang sayang lak nk kena pecah2 kan..kalo ada duit buat awal2 terus hehe sekali arung



armor cabel..lagik tahan lasak..tmbah rm50 tuk jenis kabel ni...hmmmm


suis utk dalam rumah..kalo tak mau guna remote ..aiman belum tau lagik suis ni..kalo tau mau dia panjat kerusi main tekan


so ni part kami kena repair...cat balik...asben tak cat lagik pon..bila lak tu dia nak cat...




kat pagar ni sket kena cat..
kami tak tukar pagar pon...alfulus tak dak...pakai jer yg lama..nnt 2 3 tahun lagik tukar lah..


tengok tu aiman..pantang org bukak pagar..pasnih tak dak harapan la dia nak bukak pagar sdiri larik keluar gini...nasib baik kereta tak byk lalu lalang depan umah aku..


pas pasang tu biasala ..kejakunan kami suami isteri
kalau dulu berebut nak keluar awall sbb tak mau tutup pagar..
kali ni siap pesan ...bagi dia tutup pagar...cehhhhhh jakun nak tekan remote hehehhe

28 comments:

MommyDania said...

aku ni hidup dh terbiasa dgn autogate nih, mmg malas la nak turun bukak pagar manually kalo xde lektrik.

Zana Zainal said...

tapi auto gate ni untuk keselamatan jugakkan.. bape kos semue ni ana..

genny da bomb said...

tingat aku insiden anak aku lari kuar senyap2...nk menangis aku kejar..aku takut ada keta bawak laju je...berderau darah..100m wehh aku kejar huwaaaa...anak aku lak leh dok gelak2 ingat aku main aci ligan ng dia..

kirana said...

momydania,
haha dah biasa senang kan..
ko tak da battery backup ker, kalo blackout leh tahan 2 hari bateri

zana,
ermm utk security anak2 ..kalo perompak dia buleh jugak pijak masuk hehehhe..ish mintak simpang
harga rm1800 termasuk wiring

geni,
tu yg aku dok takut tu..penah jadik kat aiman lagutu la..dia buleh larik sesuka hati..haii berderau kite ni

shaifulsafar said...

tahniah ana..

jenis ape erk?... dalam cadangan jugak nih... pasal nak modified pagar 4 pieces yang dah patah tu... developer bagi pagar macam pagar reban ayam... hampeh betul....

shaifulsafar said...

kalau boleh share nama & contact kontraktor tu pun ok gak.... hehehe

contactlens said...

Wah..serba baru la ana...:P
Jgn gaduh2 pulak berebut sapa nk tutup pagar auto...hihihi...:P

cikda said...

ana
best jugak autogate..haha pagar rumah aku punyala nipis besi dia..xtau la tahan berapa lama..klu nak buat auto gate sure kena tukar pagar baru..

cikda said...
This comment has been removed by the author.
Zana Zainal said...

waaa... harge die pun ok..ana bole bg contact dan alamat kedai ru tak

kirana said...

shaiful,
ok nnt sy balik tgk nombor phone..sy terlupa nk tny utk sliding..dia dh balik baru teringat nk tny

contactlens,
tak gadoh aihhhhhh....makin gadoh makin syg hahahaha

aida,
ermm...kalo tak tukar pon boleh...aku nya pagar kira ok la jugak..kenyankan org kat situ..derang antar kedai utk tmbh decor2 kat pagar tu ..sbb pagar ni besi dh elok n tinggi


zana,
ok..nnt sy update entri ni mgu depan yer...

my little family said...

sampai teleng kepala dok tgk quotation tu..hehehe

kirana said...

k.ayu,
dah rotate tp bil aupload terbalik..ntha apasal

shaifulsafar said...

abaikan msg yang suruh email tadi.... bila refresh baru nampak posting nih... huhuh

Nur Raihana Abd Rahim said...

kontraktor bg hagra untuk auto gate ni, dia ckp yg elok punya sekali..dlm 3-4k termasuk tukar pagar biasa minimlis tuh..ok ke hrga tu?dia ckp jgn amik brg made in china cpt rosak.utk auto gate ni kena amik yg elok punya.kitorang ikut jela,mls dh nak survey n cari kontraktor lain

ana-kirana said...

raihana ,
ok kot sekali ngn pagar ..
sy punya ni made in malaysia kot ..tak igt ..janji ada warranty ..setakat harini tak da problem lagik

Nur Raihana Abd Rahim said...

brp ye kos psg?kontraktor yg saya amik tu dia ckp kos utk auot gate katanya yg bagus punya sekali dia letak hrga anggaran 3k...tu tak termasuk saya tukar pagar.mhl ke murah ke?

ana-kirana said...

kos sy punya tu rm1800 termasuk wiring ..kalau dah ada poin lagik murah lah..biasa autogate <2k ..tak tau lah ikut brand kot

pian said...

Baru ni rumah saya baru pasang auto gate....tp brand yg biasa2 je la...made in malaysia...sbb cina tu kata klu pakai brand malaysia klu rosak part senang cari...klu yg italy punya susah sikit...tp waranty setahun la..sbb ada tu waranty sampay 3 thn...kos auto gate siap pasang rm950....wiring memang dh buat dulu...rm250....armor cable...

Haniff Hassan said...

Salam..tgh cari2 kontraktor untuk buat autogate terjumpa post ni..kebetulan pulak br je lepas col kontraktor/company yg sm..just nk tanya ade pape problem x sejak dari pasang smpi skrng ni (dh dkt 4 thn kn)?..after sales service diorng cmne?..diorng tgh buat promotion skrng ni..rsnye autogate yg sm harga rm780 je..kalo feedback bgs ingt nk amik je terus ni..murah sgt dh tu..Tq..

Ana kirana said...

@haniff ,
murah la tu..

setakat saya pasang ni tak da problem lagi..cuma baru2 ni..cicak kot masuk dalam kotak kat gate tu..jadi biol sekejap..lepas tu ok sendiri ..

cuma nnt mintak lepas pasang tu derang spray tmpt pagar tu sbb nnt karat...saya panggey org lain baru2 ni utk repair karat tu

Haniff Hassan said...

yeke..ok..nnt sy btau diorng..nway thnx for the reply..n lawa umah..heh..

Anonymous said...

memang betul, saya pun dah pasang autogate semenjak office mate kena rompak, masa turun keta sebab nak buka pagar.dah 4 tahun masa berlalu, so far autogate tu ok lagi lah senyap jer bunyi dia, brand malaysia, motor dia berat jugak (try angkat sebelum brader tu pasang). kerja kemas, kesan welding semua dia coating ngan cat,welding pun dia alas dgn kain.siap sapukan laman aku lagi lepas siap pasang.jarang dapat tengok org melayu buat kerja macam ni.anyway kalau berminat try la kol dia, Autogate Expert 012-9201212.

Fairuz said...

reverse kereta nak kluar ambil anak kat sekolah, lepas tu keluar dr kereta utk tutup pagar, ntah dari mana, muncul perompak dr dalam longkang, terus masuk dalam kereta dan terus blah.bayangkan, kereta dalam keadaan engine start,hand bag n hand set ada dalam kereta.senangnya nak ropak kan, just masuk gear, terus jalan.lepas dari tu my sister terus pasang autogate seperti cik Nora ni, OAE brand. Harga RM1300 jugak tapi termasuk wiring.bila dah berlaku begitu,saya pun pasang jugak. puas hati dgn harga dia,coz takde hidden charge.pernah jugak tanya jiran, mostly harga >RM1500.00, boleh call orang ni, nama tak ingat tapi dari company Autogate Expert. 012-9201212.

Fairuz said...

reverse kereta nak kluar ambil anak kat sekolah, lepas tu keluar dr kereta utk tutup pagar, ntah dari mana, muncul perompak dr dalam longkang, terus masuk dalam kereta dan terus blah.bayangkan, kereta dalam keadaan engine start,hand bag n hand set ada dalam kereta.senangnya nak ropak kan, just masuk gear, terus jalan.lepas dari tu my sister terus pasang autogate seperti cik Nora ni, OAE brand. Harga RM1300 jugak tapi termasuk wiring.bila dah berlaku begitu,saya pun pasang jugak. puas hati dgn harga dia,coz takde hidden charge.pernah jugak tanya jiran, mostly harga >RM1500.00, boleh call orang ni, nama tak ingat tapi dari company Autogate Expert. 012-9201212.

Anonymous said...

salam...sye dzafir ingin bertanye:
dari pasang pada tahun 2009 hingga sekarang, ade masalah x dgn sistem autogate ni?
sye berminat nk pasang autogate jenis ni, cuma ade yg ckp ia mudah kne sambar petir, betul ke?

terima kasih :)

Ana kirana said...

wslm dzafir..
alhamdulillah..setakat harini tak da problem lagik ..pernah sekali haritu jadi biol sket sebab cicak termasuk dalam control box tu ..tapi bkn major problem la...tak kena panah petir lagi la :)

Ana kirana said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin