SAMPAI JUGAK AKU KE PKNS | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, September 11, 2009

SAMPAI JUGAK AKU KE PKNS

sambungan cerita tragedi pagi isnin..
dalam dok tunggu2 mekanik dtg rumah tu...aku dok ajak la asben
"jomm aaa bang..gi pkns arini..dah alang2 tak pi keje"
"ermm ada meeting la ngn gm..tak tau abih kul brp,kul 2 buleh la pegi..halfday"
"hmmmm...."aku dok ligat pikir lagik

pastu dia suruh aku gi srg...biar kete dia tunggu kat workshop..(taknak cuti la tu )
tapi tak jadik plan dia tu

dia ada meeting maka menunggu la aku depan workshop sampai workshop bukak
dah enjin cam nak mati jer..kejap jarum minyak turun naik


tunggu2...sampai la dia abih meeting...dtg workshop balik
masa tu la..aku geletek2 siku sket ajak gi pkns heheheheh...
tapi kena gi servis kete dulu ..nak raya kan..kang ramai lak nnt


maka pasangan skandal tadi pon pegi la pkns dgn gembiranya





kali pertama aku nak pi ni..hehhehe
dalam perjalanan tu..dia bgtau la komen2 yg korang tulis tu..aku tak sempat baca..dia yg baca
so kira komen2 tu memberi sokongan utk pegi kan..heheh byk pilihan
kami ikut jalan yg diberi tu ler...ikut batu 3 ..lalu pej pos tu..mmg tak jem lah


sampai2 jer..mmg rambang mata..kami round 2 kali seme2 tgk harga
harga kira lebih krg jer seme kedai
nak carik konsep coklat gelap..tapi saiz asben tak der pulak...pastu nak carik utk aiman lak..so amik la color yg ada saiz..jadinya tema sudah bertukar..sib baik baju aku tak beli lagik


masa tgh dok pilih2 ni..keluar2 je kedai ni..terserempak ngn dato dr hassan ali..dia wat lawatan terkejut..
masa kami sampai kira tak ramai org lagik..dalam kul 4 gitu dah ramai..jalan pon himpit2 dah
masa tu aku tak igt selangor cuti nuzul quran...dok pikir dlm hati apsal ramai sgt org hari keje ni..hehe

memang banyak sgt pilihan baju..kebanyakn trend sifon tgn kembung tu ler
derang nyer jenis tak der lining...kena pakai inner sdiri..ok la jugak..sbb kdg2 kain lining yg ada tu jenis panas
range harga aku tgk start rm99-beratus2 la..yg sifon tu rm139-rm149 lbh krg..leh la tawar sket2
baju melayu lelaki display price rm169 ...leh mintak tawar sket kot
lebih kurang harga kalo tempah baju jugak la..tapi mmg puas hati..jahitan sgt kemas..kalah baju yg ditempah kat asben tahun lepas tu..halus giler jahitan

kalo yg kilang jahit..biasa jer..lebar jahitan besar jugak la..aku tgk tak brp kemas la

balik...aku kena drive..dia tak tahan..ngntuk...dan letih berjalan..berenti kat hiway tukar driver
gini la nasib ikut bini shopping hehhe...jgn serik dah nooo :)



9 comments:

MommyDania said...

tu dia..smpi tido penat.

Iena said...

ini antara sebab aku xnk amik lesen kete... hu3...
skrg dia setia drive n meneman aku ke mana sajer... wassini...

NaZa said...

bile penat2 camni.. asben aku dok sibuk suh amik lesen.. klu x dia macam xmenggalakkan langsung tu yg xamik2 lesen lg. ahahha

Noorsaliza Abdullah said...

dasyat tul hang shopping ana....sampai en ali tidoq keletihan..hehe tak pa sayang bini punya pasai....

Em's Family said...

awat teruk sangat sampai Encik Ali keletihan sampai tak sempat nak tengok bini drive naaa.. hehehe.. bagus jugak, patut nyer ana pergi je lagi satu tempat shopping, biar encik ali jaga kereta .. hahah

buzzybug said...

rambang mata kan pi sana. best giler.

my little family said...

cantik2 la bj kat PKNS tu..geram tgk..akak pun xbeli lagi..plan lunch satgi nk p survey2 kot. huhu

kirana said...

momydania,
tak penat pon dia jenis tido naik kete...baru jalan 5km dah tak larat angkat mata


iena,
cuba la amik lesen..nnt lagik panjang kaki hehehe


naza,
ko ni dah nak anak 2 tertangguh lagik...kang masuk ke 3 lagik tak amik2 gak hehehe

sal,
tak la dasat mana pon..dia tu yg jenis ngntuk hehe...baru round 2 kali pkns


mira,
hahhaha dia mmg caya kite drive ..
kalo dia drive kite tak brani nk tido..sbb dia selalu ngntuk

niza,
aa rambang mata n duit :P


k.ayu,
laaa kta beli jugak ker..hehe igt ana jer dok kelam kabut beli

mama uzma said...

nasib baik iena x de lesen...
jadi iena la yg sronok tido mcm en somi akak tu..tapi gaya je lain ehh...hihi..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin