PKNS SHAH ALAM | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, September 4, 2009

PKNS SHAH ALAM

saya sudah kesuntukan masa utk membeli baju raya (membeli dengan tenang)
hujung minggu takut nak bawak anak2 pergi mall
jadi masa yg saya ada time lunch waktu keja..pendek kata jumaat depan


jadi...

adakah logik saya pegi shah alam waktu lunch 1230 ,tiba sana lbh krg kul 1 ,shopping sejam ,kul 2+ balik...???
pergi ikut kesas...exit batu tiga..bukan exit hicom yg jem tu...
tlg bg pendapat sapa2 yg experience pegi hari jumaat..adakah jem teruk di sana???

jika bukan di PKNS ..mana tempat lagik yg best yg boleh diterjah pada hari jumaat dgn tempoh masa 2 jam 45 min (campur masa perjalanan)

saya nk pegi sana..krn ramai org kata banyaaaaaakkkkk sgt pilihan kat sana..betui kaa?tak penah pegi ni..seblum ni baju raya ditempah..tahun ni seperti tiada kesempatan utk shopping kain bersama suami kerana dilanda virus ketakutan itu

sekian..maklum balas amat diharapkan..jumaat depan jer tinggal utk pegi beli huhuhhuhu
jumaat hari ni..saya stay opis wat keje..huwaaaaaaaaaaaaaa

16 comments:

genny da bomb said...

nk pi pkns shah alam tu kena lalu bulatan nk ke masjid shah alam kan..agak2 cam jam le kot time nk solat jumaat..pkns bangi pun bleh nk beli ana..hehehe..byk gak baju..hg kuar shopping sorang di hari sabtu bole je kan..hehehehe..

nieda said...

dekat depan masjid shah alam selalu jammed teruk sbb org byk parking di bahu jalan, bulatan di kediaman rasmi agong pun selalu jammed teruk, so elakkan jalan dekat situ. Ikut federal highway keluar dekat pej pos besar shah alam ok kot.
Saya pun x shoping lagi, takut,,ingat nak bawa si kecik hari ni tapi hujan plak, mmg kalau nak p mall bawa anak saya akan pergi weekday.
Enjoy ur shopping yer..mmg selalu time mcm ni byk pilihan di pkns shah alam..

AyunasiA said...

kalo kuar batu 3 tu, elok kuar federal, masuk balik kat persiaran selangor. takyah lalu masjid or istana. best nyer soping baju kat kompleks....

Farasela said...

Salam...sorie iklan kat cn...u xde shoutmix...sayer ada wat jualan sikek2...tudung & brooch...jom tgk jap kat http://www.airishaunicollection.blogspot.com....nk kenal pon leh kat http://www.farasela.blogspot.com

NaZa said...

aku pun xshopping lg ni.. plannyer nk cuti next week weekdays ngn asben la bile keje dh siap .. so bleh la bershopping dgn aman sket... ko amik jela halfday bile dh tapeout nnt.

mazzuana said...

jangan masuk ikut masjid...banyak jalan la nak gi PKNS tu...tak jem la ana...lepas batu 3, ko masuk je exit pusat bandar shah alam, lepas nampak sign parking SACC mall masuk simpang depan tu...terus je ke pkns..tak jem...

mama uzma said...

huwaa...
kak..samalah kita...
iena tgh pening nih...
malam tadi merata cari baju tp x de yg berkenan..dah kenan..nak
warna tema kita org x de plak..
en abg & uzma dah segak bergaya ngan baju raya..iena x de lagi...
x nak la lari tema...

Mummy Dasy said...

sama ah kite baju anak2 dah diri sendiri ngan hBy belum kejap jek dah nak raya ek? tapi tahun ni cam x meriah rasa

Em's Family said...

kalau rajin pergi lah dekat carrefour wangsa maju, situ pun banyak!!

cikda said...

sib baik aku sempat tempah kat kakak kat sekolah..3 helai baju raya..jahat aku..jenuh la kakak tu dok belek baju aku..hahhaha

buzzybug said...

PKNS s.a adalah heaven utk shopping baju raya. mana cukup time jumaat kak ana. kena 1/2 day paling kurang. sangat banyak kedai, sangat banyak choices, sangat banyak orang. mmg rambang mata. pi sekejap je nanti mesti kena pi lagi sebab x puas nak pilih.

SUZIE APAI said...

huh...opis aku dulu kt tingkat 2 pkns. Masa bln posa, sllu turun jengah2 baju dan sllu gak beli juadah tuk mkn kt pantry opis sbb tak posa(cuti wei). honestly aku ckp, baju2 agak mahal compare tu kl.Tapi rembat jugak sbb chantik2 blaker.. design upgrade. Biasanyer harga akan trun 3 ari sblm raya..bleh turun smpi RM50 tuuu

hah...parking ajer kt sacc mall, klu tak parking yilek pocit!!

my little family said...

Ana, akak pun x beli apa lagi ni..haru tul..waaaaaaaaaaa

Fiena said...

aku penah pi shoping raya pada hari jumaat (thn lps punye cite) kat pkns shah alam.
betoi, jgn ikut bulatan masjid, ikut exit kat pej pos. xjem pun.. ok je

aku maybe nk pi situ gak jumaat nih..

chipsmore said...

pkns shah alam mmg banyak gak choice..tp kene pandai pilih la..heee..

btw, i link u k ;)

kirana said...

geni,nieda,ayu,fara,naza,mazz,mama uzma,mumydasy,mira,aida,niza,suzie,kak ayu,fiena,chipsmore ...

terima kasih atas maklumbalas..dan input korang2 semua...sgt dihargai2..komen2 korang ni membero sokongan kpd suami ku jugak hehehehe

sy dah selamat pegi pkns secara tak dirancang..nnt sy update next enri yer...


lagik sekalik terima kasih bg jalan2 semua ..
laju yer korang kalo nak suruh aku perabih duit :P ..acah jer

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin