KEMBONG KEMPIS RAYA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, September 29, 2009

KEMBONG KEMPIS RAYA

cerita raya ku sederhanana sahaja..
paling ralat tak sempat bergambar raya bersama mak ayah..
kalau dulu pas smyg raya kami amik gambar raya sekeluarga ..ni tak sempat amik..
gambar kami sefamili pon tak dak kat umah.petang raya tu gagah jugak gi studio amik gambar utk kenangan

aku gi beraya 4 buah rumah saja ...dgn aisya yg masih kecik..aku malas nak jalan2 panas2..
kuar masuk kete...kecian kat derang la..penat badan

gambar2 lain akan menyusul kemudian...,mana yg ada sempat amik..
layan jer la dulu entri berulang setiap tahun
Tahun ni aku beraya perut 'kempis' :)



2006-Kembong anak pertama (melaka)


2007...kempis ..aiman kuar dari perut (kedah)


2008..kembong anak kedua :) (melaka)


2009 ...aisya kuar dari perut (kedah)

baju kurug aisya tak buat pon..kecik lagik..nnt thn depan mesti buat sama ngn aku
tu baju kami semua dari pkns kecuali baju aisya ..last minit gi carik kat pacific aloq setaq nak bg color hampir2 sama..color yg sama byk dah habis saiz

aiman pon dah ok nak bergambar...senang suruh semua dia ikut ja..pakai sampin pon tak bukak2..aisya lak sedikit badmood petang tu..dah ngntuk..tu masam je muka tu ..



2010??adakah akan kembong? yang pasti..tiap kali raya melaka ..mesti kembong perut ku..huhu

14 comments:

genny da bomb said...

hahah..lawak tajuk entry hang..aku ingat kembung kempis poket kakakaka..

gmbo hg tgh kembungkan aisya tu nmpk berseri jek..

Abang Long said...

Inilah yang dinamakan - "baikkkk punya planniiinggggggg." Hhahahaha

Abang Long said...

Tolong jawab soalan ini. APAKAH KUIH ATAU JUADAH YANG PALING DISUKAI SETIAP LEBARAN ?

TERIMA KASIH :)

Mak Su said...

hahahaha, rezeki raya :)

MommyDania said...

kut kembung pe salahnye...hehehe

shaifulsafar said...

wah... rajinnye bergambar kat studio... bagus2!... saya suka cara tu....

cuma pose gambar tahun ni agak kureng sikit..... sebab kendong aisya kot... kalau nak cantik, aisya tu kene duduk kat kerusi tinggi... hehehehe... just my opinions jer tu... :-)

mama uzma said...

keh3...
klakar la akak ni..
mana tau thn depan aisya dpt
kawan gak..kembong lg pewut akak..
tapi cantik je susunan tuh..

pstt..kak cantik gak warna tema
akak tahun nih...leh wat thn depan nih..hihi...

mama uzma said...

alaa..
terlupa lagi satu...
berbeza muka en abg akak ye..
mmg ketara la..hihi...

contactlens said...

salam syawal,
hah kan aritu saya dh ckp book la 10.10.10...hihi :P

psst:tiap2 kali raya saya mmg kembong.......kembong makan kuih raya+air gas..huhu

kirana said...

geni,
poket pon kempis gak ni..dok diam2 pasni tak merayau mana2 dah hahaha


abg long,
hihi menambah umat

maksu,
yer la rezki kan..

momydania,
mmg tak salahhhhh...aisya yg kecik lagik ni ooiii

shaiful,
tu la kan..nak tummbang pon ada hehehe...kerusi tinggi tak dak kat kdai tu..kedai kat kmpung ja ..tka canggih2 sgt aihh

tima kasih bg komen...

mama uzma
hihi...sbnarnya nk tema coklat gelap..tapi dah erjadik color gini
haha beza tang mana..matured?


contaclens,
tak sempat nk book dah ni..haha

amboi dan lagik dok buat lawak kembong nooooo

Fiena said...

sama la ngan aku.. tema thn ni merah ekekekke

kirana said...

fina,
nampak merah ek..aku nampak merun :)

my little family said...

akak pun planya nk p ambik gmbar kat keai jgk tp bila dah cenggini gaya bj kami xjadi la..huhu..

kirana said...

k.ayu,
pi jer la...tema warna warni apa salahnya

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin