MAKEUP RAYA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, September 9, 2009

MAKEUP RAYA

aku malu sebenarnya nak wat entri nih...hahahha lawaknya aku malu :P
bukan apa..aku bukan reti mekap pon...mekap gitu2 jer..pakai bedak..blusher ..maskara sket..tu jer
pastu bedak maybelline aku pecah..aku bg jatuh...sib baik la tinggal sket lagik..tapi dah relai laaa..jadi serbuk2..tp aku gagah gak pakai..sayang tau huhu
pastu dah alang nak beli bedak baru kan....nak cuba lah la pulak try ini brand pulak...hehhe



najwa..tak sabar2 nak tengok sangat..ni haa barang2 aku beli..eyeshadow tak beli..tak reti nak pakai..tenyeh2 bodo buleh la...dok pakai maybelline jer dulu2..skrg dah tak pakai..sbb tak sempat nk mekap2



NW30 studio fix plus ,fun fun lipstick ,bodyshop face brush ..coppertone blusher ngn studio finish concealer
face brush tu mak aiiiii terketar tgn nak bayar...apa mahai nau la sebatang berus tu ...MAC nyer lagik la..double price bodyshop huhuhu...tapi memang besttttttt...rasa nak belai2 selalu muka tu...sapu bedak pon lama2..sebab sedap sgt berus tu eheheheh


ni blusher nya...


pagi ni try menggunakan barang2 di atas..kecuali blusher pakai clinique
kat dalam gambar ni nampak cam pucat sket..kat luar nampak macam tan sket muka aku
bedak tu la tu..tapi mmg nampak lain la kegebuan pakai MAC..hahahahha gebu katanya cehhh piirah..nampak smooth sket la...tak tau la..sbb pakai ngn brush ke apa kan..sblm ni main tenyeh2 ngn span bedak tu jer..

close up sket... (gambar di bawah pencayahaan lampu kalimantang )
nak komen apa2 komen ler..sedia menerima nnt akan diperbaiki lagi tang mana tak kena ..cewahhhhhh
mata aku memang lebam .. :) jgn komen hehehhe

20 comments:

Em's Family said...

ok per, cun jer :)

najwa said...

aha..cun weh..lg cun kalo nnt diserikan dgn hdbg xx..hehehe..x abis2 aku nk hasut hg ye..ana, apa kata hg bli concealer pulak..will make a big difference bila make up pkai dgn mak alah penutup cela tu.ye muka hg xde pape scar or cela tp kalo hg sapu bwh mata..pastu apply aye shadow,eye liner, maskara..hemmm..mcm artis weh..hehe..

NaZa said...

aku xreti nk pakai blusher kasi nampak tulang pipi tu.. asyik fail je.. huhuuh

mama uzma said...

woww...
cantik tu akak iena sorang nih...
hihi...gebu geban gitu..

najwa said...

eh..ada concealer..xpasan td..kna blend properly dgn foundation..baru nmpk effect..

genny da bomb said...

lagi bertambah tinggi maintenance puan ana...hihihihi..ok le tuh..cun2..aku pun tak gheti mekap..so tak reti nk komen mende..cun je aku nmpk hihihi

contactlens said...

err...tak 'berpeluh' ke tiap2 bulan nnti en ali tu??hihihi :P

kirana said...

mira,
hihihi malu2.. (gedik)

najwa,
wehhhh hang jgn dok hasut lebih2..kan aku kata tgu aniversary 10tahun keje hehehehe

aku beli la concealer tu..letak bwh mata ..tp dah lebam byk ..tu stuill nampak lagi..ke aku tak reti pakai lagik kot

naza,
aku tgk ko pakai ok jerr
tgk youtube heheh belajar jimat belanja


mama uzma,
amboiii geban2tak tahan tu haha

geni,
mentenance bende geni oiii...setahun 2 kali jer ..servis kete pon sebulan sekali heheheh

contaclens,
oh en ali tak berpeluh..sbb bajet dari poket saya sendiri yer...tak kacau bajet suami :)

PuteriSatu said...

tak make up pun dah cun dah pun cik ana oi.... tapi pakai make up lagi cun ahaks.... berapa ratus tu kos beli seme benda alah tu????

MommyDania said...

aku pun pelik la brush ni mmg mahal. gi mana2 pun mahal. tp mmg sedap la bulu tu..hehe

Fazira Aziz said...

kirana, just nak bagi komen.. i think u will look stunning & fabulous if u enhance your eye make up. Eyeliner, heavy mascara. Memang cantik mcm arab2 nanti..hiks

dari kaca mata orang yang tak pandai make up.hehe

kirana said...

k.puteri,
alahai kak...sbb tak brp cun tu la nk tmbah bg cun hahaha


momydania,
tu la aku dok heran tu..mahai sungguh la rasa

fazura,
waaaa thanks for the input..hehe
akak ni tak reti mekap mata pon..mmg pakai maskara gitu2 jer...nnt kena tenyeh bg tebal sket la noo..eyeliner mmg tak reti pakai..lagik satu takut nampak mata garang lak kalo pakai eyeliner.hehe dah muka ni garang

Noorsaliza Abdullah said...

ana..lipstick hang cun la...

kirana said...

sal,
campur2 sal..hehe..mac punya pucat sgt kalo pakai dia saja..sbb aku amik nude pinkish..so campur la sket color terang ...kang jadik muka org sakit la hhehe

contactlens said...

Kirana, nk link komen dgn post 090909>>> Hmm..benda2 utk cantik MAC, clinique smua dh ada bagai..*|* hmmm..so, bleh la book 10.10.10.... :P

Fiena said...

ekekkeke cun la tu
aku gak yg cam dulu.. mmg x reti nk mekap2.. pakai lip ice je.. hihihihi

cikda said...

ana..
mata jek lebam skit..biasa la anak kecik...
kawan aku g beli kat Mac siap suh org tu pilihkan dan ajarkan makeup..pastu beli yg mana dia pilih...gler byk duit..

kirana said...

contactlens,
tak pa la..kami bg laluan kat 'senior' utk tambah adik hana ekkekeke


fiena,
cuba la terjebak kan diri...tp tak pa..hang muka dok elok tak yah mekap pon tak pa

aida,
ish dok komen gak tu mata aku tu ehhehehe
giler kwn hang beli ..mau seme dia angkut kt mac tu

my little family said...

cantik la tu. Nape tak suh salesgirl tu ajar cara2 makeup mata? alang2 kita dah beli set2 makeup dia kan? suh la skali..free je..untung..

my little family said...

akak plak br je bali mascara & perfume elianto. tp beli kaler coklat jd xnmpk sgt..kn beli yg hitam la br nampak.. lipstik & foundation je xdan beli lagi...foundation yg clinique/revlon ok gak.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin