PROSES MENDAPATKAN QUOTATION & CONSULTATION | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, September 28, 2009

PROSES MENDAPATKAN QUOTATION & CONSULTATION

hai semua..cewahhh
baru dapat online dengan suka ria...balik kampung sgt malas hanya dpt gprs shj..tak kuasa nak nunggu
sebelum upload gambar raya ku yg tak seberapa itu...layan jer la kesibukan aku pada masa kini hihihi

orang sibuk beraya...aku sibuk sevey sana sini..yer la..dah opis paksa cuti kan..3 hari kat rumah mcm2 aku buat la..asben dah keje..anak aku antor babysitter..aku nak kemas umah...

hari Rabu : raya ke 4 -lipat kemas baju yg menggunung..punggah baju tak pakai..seharian
hari Khamis : spring cleaning rumah aku...dgn bantuan part time maid ..kalau tak pengsan aku
hari Jumaat :melawat showroom dan berehat2 dirumah seorang diri



sebelum gi beraya..singgah showroom utk konfem design and price..hehe sempat lagik tu
yer la...dah lama dok tunggu masa yg sesuai..ni kira ada masa..buleh la pegi
ngn anak lagik..mcm mana la nk diskus dgn tenang..ni kira aku dah konfem dulu..pastu bwk asben gi tengok apa yg aku dah diskus..dia setuju so proceed ..
(aiman amik gambar2 ni..aku takpasan pon dia amik..bila tgk hp baru tau )
yg aku dok diskus tu ..esther...designer ..dia ni ok la..aku sng nk mintak itu ini hehe..

lokasi yg akan dibuat dressing table

wardrobe sini..8 kaki +

stor bwh tangga...
dia ada proposed design utk bwh tangga ni..tp kami tak amik dulu lah...
kalo buat mungkin makan space sket la..lagikpon bajet tak byk utk stor..so buat utk tuttup luabg segitiga tu jer dulu
tv console kat sini




ni masa ni kami belom konfem nak amik..baru mintka quotation..servis bagus derang ni..
terus dtgukur dan bg quotation dan 3D design..walaupon aku kata tak amik lagik..nk sevey dulu
aku call tokei wat kitchen..3 kali aku call..lain2 hari..tnya harga ..ckp itu ini..cakap nk dtg rumah..tp hampeh....pastu aku nak gi kedai pon dia tak dak..last2 aku tak minat dah nak amik..
igt..servisssss tu sgt penting ...
aku call lain2 kedai tny harga secara kasar..bg design secara kasar utk compare rege..
ada la dlm 5 kedai aku compare..termasuk harga homedec..
last2 sekalik ebrbalik kepada kedai yg pertama aku mintak quotation hehe
aku mmg suka ngn depa ni dah..cuma nk sevey harga ja supaya tak jauh larik sgt rege tu
cth panel tv tu..design aku bawak tunjuk aku nak cmner..depa ni bagi rm2500 ..kedai satu lagikik rm3500 tak ke byk tu beza..hehe

ni aku yg lukis apa yg aku nak..tp wardrobe tu bukan final design
aku tukar meterial last minit..

tv console..anatara 2 ni aku tak tau nk amik ygmana...aku buat ni suruh dia ilustrate 3D..
yg bwh tu dia tak buat 3D lagik
aku nak kat display box tu mcm hole la..blkg dinding..tp dia tak leh buat..kena blkg letak kayu..so aku rasa cam tak lawa plak..hmmmm..tgk 3D nnt ..
rasa nak amik yg shelves tu kot...selagik tak buat..selagi tu aku dok pikir2 mcm2
kerja2 belom start lagik sbb kami baru je konfem...payment arini baru nak bayar deposit..
2 minggu kot boleh siap..
p/s: homedec 1-4 oct ..may be tak pegi dah kot

18 comments:

my little family said...

akhirnya......dpt jgk pasang wardrobe kan? :-)

mama uzma said...

hihi...
bestnya..klu masyukkkk lg
mcm2 nak watkan..

kirana said...

k.ayu,
tu la..kalo kayaraya leh wat sekaligus jer dulu2 ni hehe

mama uzma,
ermm...tu la tu..
byk lagik waiting list hehe

Anonymous said...

na..
gambaq raya xdak ka?
gmbaq di pendang..
ingat, saya peminat misteri blog awak..

PuteriSatu said...

waa mesti lawa nanti ni..tak sabar nak tunggu siap ni...

kirana said...

anon,
hahahhaha munculkan diri mu yg sebenaq capatttt!!!
gambaq ada tp tak byk la..

k.puteri,
hihihi alahai kak ...tak tau lah jadi apa...dlm drawing ok jer..harap2 ok la nnt..

Saliza said...

ana, nanti dah siap letak gmbar tau..cnfm cantik punya...

Abang Long said...

Salam Syawal. Nak datang beraya boleh ?

Tolong jawab soalan ini. APAKAH KUIH ATAU JUADAH YANG PALING DISUKAI SETIAP LEBARAN ?

TERIMA KASIH :)

kirana said...

sal,
hehehe harap2 jadik laaa ..takut gak ni jdaik cam lain


abglong,
jemput ler beraya...
soklan tu tny sy ker?
kuih plg suka...makmur mak saya
juadah lain..ketupat lemang rendang serunding

Anonymous said...

ana.. sy anon td
jgn tekejut

saya amir, laki plak tu..hehe
jgn pelik plak
pengunjung setia blog ana..
duk di png...

weekend ni nk pi somban nk jln umah ana bleh ka?
haha...

kirana said...

anon@amir,
ha reti pon bgtau nama hahah
t,kasih la dok baca blog merapu saya hihiih
nak dtg somban meh la..hahaha..makan jer la apa yg ada...

PemudaUMNO_NibongTebal said...

sori ana,
sy ni org politic..
blog psl life ni xde la plak..
blog politic ade la..

blog merapu ni la yg ilangkan tensen sy setiap hari,, hehe

sy x gurau ni, weekend ni nk p kduri kt putrajaya, then nk p
bagan pinang then nk tdo umah sis
kat senawang..
sy dh kawen ada sorg je anak.

facebook xde ke?

kirana said...

amir,
oooo org politik kaaa..
hehe nak mai umah bila tu?sabtu ada openhouse lak..
kakak dok snwg kat mana...saya dulu dok snwg..skrg ni pon dok ulang alik antor anak kat snwg lagik
fb saya :rohana musa

amed said...

politik pon saja join je..
segan la plak nk pi.
mcm x malu la plak..huhu
kenai pon dah..
stgi mr ali kata apa plak.. hehe
kak duk lavender heights..

kirana said...

amir,
hihi sabtu ahad kami tak dak...gi kl shah alam beraya...ahad petang kul 5-6 tu ada...

levender heights area org kaya2 tu ehhe..

amed said...

cik ana, takpelah..
next time le nampaknya..
i'll come here again..
InsyaAllah..

saya pon smpai di lavender heights dah jam 8 lebih ahad mlm..
x kan mlm2 nk p umh org kot,
org tu esok tu dah nk keja..

ni pon dh 12 mlm lebih penat gile br balik dr bagan pinang..

dr LH brp jauh?
umah cik ana actually kt mana

kirana said...

amed,
ooo ok..malam ahad tu pon mak mentua saya mai umah.

umah saya kat sban 2...jauh jugak dari senawang tu..15 min

Anonymous said...

Salam,

Kak, kedai mana ni kak?..saya pun tgh survey2 utk buat umh baru nnt

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin