MENJADI BIBIK DI HUJUNG MINGGU | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Saturday, January 16, 2010

MENJADI BIBIK DI HUJUNG MINGGU

ala mcm tak biasa..nak kecoh2 pulak :P
arin aiman tak der kat ruman..smlm pengasuh dtg amik pinjam semalam utk bermain2,..rindu katanya ..huhuuh tak per la kasi chance minggu ni
kami pon nak keluar meronggeng bertiga ..nak gi layan adnan sempit

sebelum2 ni aku amik weeked cleaner datang umah...tapi 2 3 minggu aritu stop kejap
aku tak amik bkan bermakna umah tak cuci,..maknanya aku ler jadi bibik

so minggu ni..ratih tu janji nak datang..pastu tadi mesej tak dpt dtg pulak..katanya laki dia kena keje kl arini..betul ke tipu tak tau lah...aku tak caya sgt
baru nak merasa bayar murah sikit minggu ni...dah tak datang pulak..

letih ooo mengemop satu umah..penat..tadi baru siap mop tkt bawah..esok tkt atas ngn cuci toilet la pulak..baju 3 bakul tak lipat lagik..kalau aku amik gambor letak mau pengsang korang tengok baju menimbun

sekian rungutan di pagi sabtu.
bye!have a nice weekend everyone.

11 comments:

cikda said...

ana
baju xlipat tu standard a..
aku baru jek buat giler smlm lipat 2 bakul..selesai sudah...

~~ciklinn~~ said...

hehehheeh selamat xcercise....

JMR said...

sabar2..ikhlaskan dirimu menjadi bibik terbaek:-)

genny da bomb said...

wakakkakakaka...rungutan yang tak akan berkesudahanan utk org2 yg bekerja ni..aku ni nk kena ada wardrobe baru la umah aku ok kot..kekekkekeke..

Abang Long said...

Rungutan pagi Sabtu ? Pagi lain tak merungut ? Alahaiiii

:: imanja :: said...

muahahhahaa...jgn kan yg dah berempat...yg still berdua ni pon baju berbakol2...hehehhe

Em's Family said...

rumah besar.. !! nasib tuan rumah rajin

rynas said...

alah biasalah Ana memang gitu rumah isteri bekerja yang dah ada anak 2,3 dan seterusnya. maybe kalau anak dah besar dan dah boleh suruh ok sikit kot leh sama2 buat keje dgn anak. Saya ni lagilah lately ni sabtu keje...memang buat keje rumah Ahad jerlah..itu pun kalau laki baik hati nak mengemop lantai dn cuci toilet. tapi toilet 2 sorang satu cucilah...hehhehhe kalau tak mmg saya semua yg buatlah penat wwooooo

kirana said...

aida,
menci tau..lipat susun..jap gi penuh balik bakul hihihi
asben kata,.mcm sama jer ada wardrobe ngn tak der kekek


ciklin,
yo laaaa..exercise tanpa ganguan ok..ni ngn hero n heroin ni..tu letih

jmr,
ikhlas ke tak ikhlas ke..kena buat jugak..kes paksa rela ni

geni,
hahhaa alasan ja tu geni..aku ada wardrobe pon sama gak...konon nk heng baju terus..tapi tak sanggup lak tgk wardrobe tak tersusun ..adoii letih


abg long,
merungut hari2 tak baik pulakj

sue,
hihi main korek gali jer la time nak pakai ek

mira,
ni kira tak cukop besar lagik ni..hehe..rajin tak rajin kena la merajinkan..


rynas,
tu la kan..ok gak la tu asben nak tolong...saya ni tak harap sgt dia mop ke cuci toilet ke..bukan apa nnt sy rasa lagik teruk jer sy kena repair yg dia buat kekeke

mama uzma said...

huhu...
biasalah kak..itulah rutin hari cuti kak..klu x bila lg la nak dibuatnya...itulah kerja yg harus dan wajib tuk kita kaum2 wanita..lagi bahagia bila en abg sudi membantu meringankan kerja kita...

feeza said...

ala ana...sekali sekala kuarkan peluh apa salahnya.. mengemop tu pun kalau ikut2kan mcm berlari beberapa km tau.. hehehe..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin