TIARA BAY APARTMENT | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, January 28, 2010

TIARA BAY APARTMENT


TIARA BEACH RESORT

Ingat tak lagi cerita rezki 1 muharam dulu? ha ni aku nak sambung cerita
tapi ada yg dah agak pasal beli rumah lelong kan..ada la betul sikit2 jawapan

memang kami ada beli rumah..tapi bukan secara auction..beli subsale jer
sebab harga yg ditawarkan pon lebih kurang ngn auction jer..auction kite berisiko sikit kan.tapi beli subsale ni at least..kurang la sikit keje2 nak siasat itu ini

pada 18 dec 2009 ,kami buat appointment nak gi tengok condition...dan nak nego harga lah
aku ni kan jenis tak sabar2 tau..appointment kul 1030..kul 8 lebih ja dah aku cergas ajak asben pi sana...

condition bilik memang elok lah...sekarang bilik tu TBR manage ..owner nya doktor yg dah nak pencen...dah tua2 ni ..dia nak let go semua property dia ada ..kaya2..hehe
tu dia tak heran..dia lost byk jugak jual kat kami malam tu..belum sempat nego..ejen dah bg diskaun sbb dia memang nak kasi settle malam tu jugak..ejen tu pon tak nak mai PD byk2 kali

dah setuju, masa dok sign booking receipt...bayar booking..tiba2..dengar bunyi loceng..
ada org datang nak tengok jugak..rasanya en.tuah kot ehhehehehe
sib baik kami cepat sikit kan..jgn marah na en tuah..kalau betul la awk yg gi tengok masa tu

balik tu tido tak lena sebab gembira sangat .
unit tu tamat kontrak ngn TBR nnt kami plan tak sambung ,igt nak mintak grup satu solution manage kan unit tu..
so nnt aku kasi rate murah2 saja utk korang bercuti kat sini....murah dari TBR management...u save 40% konfem!!
promosi akan dibuat nnt bila dah dpt kunci yer :)


nnt aku stori pasal proses spa yg cepat giler dan proses mencari loan yg sgt menguji kesabaran.....tiada benda senang nak senang

8 comments:

~tuah.rimbun~ said...

tahniah kirana..
dpt harga berapa tbr unit tu? kalau x keberatan nak share..

2 hari lepas saya pergi cimb seksyen 26 shah alam, unit sri nilam tu dpt jugak financing 63k, kiranya penilai hartanah situ setuju rumah sri nilam tu dibeli dgn harga rm70k (seperti dlm snp)..

rate mcm biasa shj, BLR-1.6%, tapi dpt financing yg lebih tinggi drp bank2 lain.. tgh tgu offer letter sekrg..

anyhow, tahniah cik puan...

bie said...

wah...pasni xsusah la nk pi cari tmpt bermlm kat PD hehee

my little family said...

tahniah2..Pn Ana dah jadi orang kaya...heheheehee..

JMR said...

nah g tiara ni..nice tmpt dia..nnt leh rent ngn u lak...heheh

cikda said...

ana..
wah..dah start kumpul harta la nie..
bagus jugak kan..
at least ada la tuk anak2 nnt

kirana said...

tuah,
oooo ok la cimbg bg tinggi..rate dia pon ok tu
tp utk tiara ni cimb tak nak...sbb depa ada min sqf at least 500 ke 600 kot

bie,
sila2...tau no tepon utk dihubungi ???hehehe


k.ayu,
tudiaaaa aih ...mana ada kaya kak...baru nak bermula bisnes

jmr,
ya silakan cewahhh

aida,
sikit2 ja aida wehhh..mana la duit byk nk kumpul byk2

shaifulsafar said...

tahniah la ana.... kira kick start dalam properties investment nih...

kirana said...

shaiful,
t.kasih ..doakan berjaya :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin