RAGAM PENYEWA RUMAH | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, January 14, 2010

RAGAM PENYEWA RUMAH

"tak per bang..kite anggap ni cabaran dlm bidang hartanah ni "ayat utk menguatkan smgt

huhuhuu..letihhhh2..nak kena cari penyewa semula,bukan setakat nak cari jer..nak kena check keadaan rumah lagik.huhhuuu

baru jer student2 tu masuk...baru nak masuk 2 bulan..dah nak blah...reason nya apa tak tau....aku tak paham asben cete..pihak univ.naikkan yuran apa ntah..konon nak bajet la kot tu nak pindah kan

pastu...aggreement kami tak matikan stem pon..kira tak sah la kot kan..
sbb ikut term dalam tu ..2 thn tempoh ..
pastu notice sebelum keluar sebulan..ni dah nak keluar hujung bulan.baru bagitau semalam

kalau nak ikutkan hati ..tak nak jer pulangkan deposit...sbb mcm tak ikut perjanjian
tapi asben nak bagi jugak..kecian kot kat student

pasnih nak kena iklan carik lagik..kalau letak murah mmg ada org nak..tapi kami nak ler cover monthly installment at least..
yg pasti no tepon asben akan ku jaja utk iklan nnt ..hihihi
serabut jugak tau org dok call2 tanya itu ini...patut ler org serah kat ejen jer utk uruskan

bila aku serabut org call ,asben membalas
"ni baru sedikit ,camner nk jadi broker saham ..kalau ni pon tak tahan"...haha ada hati nak jadi broker saham tu...ekekke....
masa tgh down ngn keja...mcm2 mulut ni keluar nak jadi itu nak jadi ini hihihhiih

5 comments:

shaifulsafar said...

macam tu la ragamnya kalau sewakan ngan student... alangkan bagi sewa kat org yang dah bekerja pun kadang2 bermasalah...

sabar ajelah ya... pasni try buat agreement setiap 6 atau 12 bulan... kalau break agreement sebelum tempohnya... deposit burn...

psstt... nak jadi broker saham pulak ker?... huuhu... goodluck ehh

NaZa said...

lain kali pi cop agreement tu... klu diorg nk kuar xikut agreement, xyah pulangkan deposit.. klu diorg nk gak deposit, kena la stay 1month lg.. atleast sempat la ko cr penyewa baru, cover la duit umah... kena kesiankan diri sendiri dulu.. hihih

kirana said...

shaiful
erm tu la tu....mmg kena sabar ler..
saya dok hasut suh asben jual jer..
tapi nk jual skrg tak byk untung..hutang byk lagi

naza,
ermm dia tu kecian..tapi nak cek tgk umah dulu..kalau tgk kotor cat kami tu..atau rosak mana2 mmg akan kurangkan deposit derang..kali ni aku nk gi check sdiri cewahhhh hhihi

Pelangi said...

ana, agreement kena stamp baru valid..RM12 je 1 copy..buat 2 copy..original and duplicate..kalo nak wat investment yang tak pening kepala apa kata buat "loan ASB"..tiap2 tahun sedap je makan dividen..my 2 cents :)

feeza said...

mm..payah jugak ye jadi tuan umah. Maklumlah xde pengalaman. selalunya kalau nk mem"burn" kan deposit kenalah matikan stamp. :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin