SEKARANG MASA MEMBUAT KEPUTUSAN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, January 22, 2010

SEKARANG MASA MEMBUAT KEPUTUSAN

hahaha gigih tu buat2 pening nak buat keputusan
masaknya idak jugak

kadang2 tu kan..aku tengok mak kat kg.pakai periuk cap helang padang besaq ja..
masak sedap gak
tak yah cap2 itali semua bagai ....tumis masak semua jadi :)


semasa gambar ni diambil..ada lagi 4 setem utk cukop 70
pastu asben dah gi shoping brg dapur ..maka penuh la 70 stamps
sanggup tu pi senawang nak gi giant..padahal jusco 2 min ja dari umah

kira nya marketing/promosi giant ni berkesan mempengaruhi isteri2
kerana periuk bagai ...tapi aku mmg dok aim sbb kuali tak dak..eh bukan takder..
tak der yg best..yg ikea beli dulu tu...tak dalam sgt..mcm leper kat tengah..


sekarang saya tak tau nak buat keputusan
dengan setem 70...buleh beli pan yg kecik rm3.90 tu
tp aku minat kuali tu.. ..kena tambah duit banyak pulak
kalau amik yg tu 20 setem jer...lagi balance?kena la amik benda lain lagik kan
wah2 gini dah kuar duit byk pulak utk periuk2




sapa dah tukar?best ke guna..berbaloi ke kuar duit lebih2 ni

15 comments:

mama uzma said...

rajin betul akak mengumpul...
mcm iena mula2 je pastu mls sbb iena beli barang bukan satu tempat je..tu payah nak kumpul..

bagus kak..klu nak beli dah tentu nak kena beli lg mahalkan...

genny da bomb said...

jenama apa ni??kalo jenama maxim or tefal aku ada la n dua2 ok...aku teringin nk beli greenpan..tapi mahai ya rabbi wakakakakkaka

PuteriSatu said...

naaaaa!!! akak pun collect ler.... sekarang dah ada 80 stem... dok aim yang besar sikit tu... yang 70 stem tu kecikla na...takat goreng telur mata kobau jek lehla...ahaks... ingat nak kumpul sampai 90 atau 130 tuh... kot ujung bulan ni beli barang dapur kat giant...lehla...dapat dalam 6-7 keping stem lagi okla gak...hiks... cepat na tak lama dah tarikh tutup dah..

bie said...

wah byk dah...yg bi punya stem aritu dh kasi kakak smua ekeke...sbb dh bli periuk belanga smua dh xjd yg ni...aim guardian je skg ni hikhikhik

Mas said...

eh bru akk nk wat entry, samo laks ek,akkpun dok kumpul,1gi 14 stamps to go,nk yg comel tu jek ;) ana no tel dah tkr ke,akk nk leh ;)

Pelangi said...

yg ikea pnya set kuali periuk belanga steel tu hg x minat??aku rsa jenis mcm tu elok kot..kalo nk bli yg nonstick ni jgn sebarang2..ada yg xberapa elok untuk kesihatan esp kalo yg jenis cap ayam je..my 2 cents

SUZIE APAI said...

gigih sguh ko....tabik springggggggg...aku ader satu keping tp dh lunyai kena gigit ngan ank..ahhahaaaaaaaa

Qriedztsar's said...

ni nak masak sbb piuk ka sbb lapaq... bg aku jenama ni kadang2 penting sbb tahan lama dan tahan lasak... sbb anak dara ku itu sgt suka main ketuk2 piuk, buat main muzik... so kalau yg yg cikai punye alamak kemek2 la piuk2 ku itu...

kalau tefal, mmg berbaloi.. sbb rege nye mmg la hangat... aku g obesea ni pon aku siap bungkus tu simpan stor takut nak bg kat org... hadiah hubby dr australia tuuu... hehehe... selamat mengumpul setem...

cikda said...

ana
haha..rajin hg kumpul setem tu..
aku beli kat jusco jek..maxim..
tefal borong kat langkawi last year..

feeza said...

hehehe...ana kami pun tgh kumpul setem cam hang...dah ada 90 setem...ingat dlm masa terdekat ni nk redeem lah...pasal kualiti tu tak tau ler sbb kami pun baru nak mencuba... :D

Mummy Dasy said...

kite pun dah collect, ingat nak redeem 7.1L tu hehehe

Zawiyah said...

ana, dah gi redeem ke periuk itali tu? kalau tak, akak nak bg few stamps akak punya. nti email akak ya. kasi alamat n akak poskan.
zawiyah.hasan@gmail.com

kirana said...

kak z,
saya dah emek!!
tq kerana memahami entri ni hahaha

Zawiyah said...

ana dah emel ke?
dah cek inbox blm ada lg.

Zawiyah said...

salam ana,
so far blm terima lg emel ana.
nti emel alamat ya.
stamp akak tak byk..tp boleh la top up stamp ana tu.
emel akak: zawiyah.hasan@gmail.com

akak tgu tulis alamat je ni...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin