SAYA SALAH SORANG MANGSA... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, December 1, 2009

SAYA SALAH SORANG MANGSA...

walaupon aku tak balik kampung halaman....tapi aku terperangkap jua
bukannya sejengkal dua
bukannya setapak 2 tapak
bukannya selangkah 2 langkah
bukannya sekilometer 2 kilometer
bukannya sepuluh kilometer tapi berkilo2 meter huwaaaaaaaaaaaaaa

dari bangi dah start sapu jem atas roti
radio kata dari putra mahkota ...tapi aku dah makan jem dari bangiiiiiii
nun sampai SEREMBANNNNN..huhuhuhuuuh




hari khamis petang kul 5 dah start jem dah...semua org berpusu balik keja
balik kampung..cuti sekolah org kawen.raya haji...penyudahnya...meter kete tak gerak

ni nasib baik bwk kete asben...mau aku bwk kancil....agak2 meraung aku dalam kete
sampai2 rumah kebas punggung aku....sib baik buleh jalan lagik
740pm aku sampai ...30min perjalanan melarat2 sampai 2 jam

apa kata plus bg laluan percuma di saat2 jem mcm ni...sejuk sket hati...dah la bayar tol..tapi merangkak mcm jalan persekutuan ...
dah membebel kat plus pulak dah

12 comments:

shaifulsafar said...

ana... rasanya kalau ana keluar je kat exit bukit mahkota... then lalu nilai 3... keluar kat nilai.

pastu ade 2 option :

1.ikut nilai.. pajam... mantin.. seremban...

2.nilai.. labu... seremban


sure boleh sampai rumah jam 6.30 paling lewat... :-)

study jalan short cut ya... plan contigency hehehehe... bosan tu terperangkap dari bangi ke seremban...

genny da bomb said...

hohoho..kamis aritu aku takde plak sangkut dalam jam kat plus tuh..aku dok ingat sure la jam org nk berpusu2 balik kg..skali cam lengang jek..hmm..ye la kan..sbb aku exit bangi je kan.hihihi..cam lagi cepat je dari ari lain2 aku smp umah..hihi

feeza said...

balik kpg aritu takdelah jem...smooth je..sampai utara 4jam je...standard masa lah..

tp balik kl ahad tu jem nenas...bukan jem accident ke apa..cuma kete byk..pastu org n berhenti kat RnR..tu je.

mama uzma said...

hihi
nasib baik x kemana2..
mmg x sanggup la nak duk
dlm keta lama2 mcm nih..

~tuah.rimbun~ said...

pekan seremban jem pun boleh tahan jugak.
saya dari nilai 3 ~ pajam ~ mantin ~ seremban mau 2 jam jugak...
cuma w/out tax (aka toll)

JJay said...

adik aku dari penang pun selalu 3 jam jek...aritu jadik 7 jam...
ada sorang member dari kedah kan..10 jam...sib baik aku tak balik...heheheheeh

Diarihatiku1976 said...

ciannya... mujur sytak balik kg waktu tu... ahahsss

SUZIE APAI said...

hahhahah.....jem aper ko belasah tuuuuu????? jem stroberi ke jem nenas...

siannnnn...aku pun hangin klu ngadap jem jlnraya ni.. pasni kita pakat2 jln kaki nk?
marathon ke balik kampung..ahakss

genny da bomb said...

ada mmbr opis dari asetar smp 11 jam..gile laaa...hahaha...

yang dari kelantan semalam tatau la sampai ke dak lagi..lagi teruk jam semalam..kul 9 pagi bertolak..kul 8.30malam baru dok Gua musang...hohohoho..tak smp separuh perjalanan lagi pun..

keputusan yang tepat untuk tidak balik raya haji kali ni..hehehehe

duatelur said...

hai tuan rumah...

jauh jugak tu kalau jem dari bangi ke seremban... tak ade jalan alternatif lain ke?

nieda said...

hehe bila ada jer cuti panjang skit jln kt situ mmg jemm..nak wat camno sabor jelah

kirana said...

shaiful,
ada geng opis yg dok nilai bitau jalan dalam tu..tp saya tak penah try....jalan dalam pon kdg2 jem jugak..aritu..kami dari senawang..exit la senawang..lagi teruk jem ..40 min nak smpai sban2 ..

geni,
ish dah sah2 ko exit bangi :P
tapi jam 6 gitu radio kata dah jem dr sg besi

feeza,
oo hang tak kena lak naa...k.sheli terperangkap dari bukit gantang smpai sg perak katanya

mama uzma,
ni balik dari keja ienaaa hhuu..bukan saja carik pasal kluar jalan2 ehhehe


tuah,
yer la..saya ni fobia sket masuk town sban tu...hehe..traffic lite bnyk..jalan dia pon sy pening

jj,
tudiaaaa 10jam.....husih...mau jadi pekasam lam kete ...ngn anak kecik lagik...adoiii

diarihatiku,
hihihi syukur2 awk tak kena :P

suzie,
kampung ko sekangkang kera buleh la nak marathon :P


geni,
tudiaaaaaaaaaa..pengsan
kwn opis aku kata 12jam dia

duatelur,
ermmm..ada jalan dalam..tapi tak penah cuba..takut nk try sorang2..kang lagik jadik jauh pulak


nieda,
rasanya punca nya tol seremban tu..kena besarkan sket kot

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin