TAK PERLU KE NEG.PORTUGIS UTK TENGOK PERIGI PORTUGIS | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, December 17, 2009

TAK PERLU KE NEG.PORTUGIS UTK TENGOK PERIGI PORTUGIS

balik kampung ..kena merayau kampung..ambik angin kampung..baru ada feel balik kampung
aku memang suka jalan2 waktu pagi..rasa angin tu best..
pulak tu suka tempat berpantai...berair....
dulu2 pon mmg selalu gi lepak pagi2..kat pulau besar ....tengok air jer..tenang seronok


org balik kampung ..tolong mertua sediakan bekfes..aku kuar jalan2..hehe hampeh sungguh menantu....
eh...sebelum kuar tu.. "mak..nak beli apa utk sarapan?" hhihihhi

mesti org tu tak tenang nk memancing bila kami tiba..kacau daun mungkin ..

best tau lepak pagi2 kat tepi sungai..eh ni bukan sungai..apa nama ek tempat ni



aiman dan kapal terbang kertas...
kertas tak der dalam kete..nak buat kapal layar...
mainan gini ..jimat...tak yah beratus2 :P




monyet pon byk tepi2 jalan tu..berenti campak bg makan kejap..bg anak2 tengok monyet
tak yah gi zoo :) ..indahnya dok kampung
pastu kami singgah tengok perigi..
oiiit perigi pon nak tengok ker..
owhhh ini perigi istimewa...perigi sejarah...beratus tahun ..tak jadi perigi buta
asben nak tambah koleksi gambar wakaf
ni ler rupanya perigi portugis...





bukti perigi portugis..karang korang kata aku mereka2 lak bg nama :)
p/s: mlm ni ada 'projek best' ..jangan dok pikir konar2 naaaaa
esok nak balik KEDAH ..yuhuuuuuuuu ..
selamat berhujung minggu semua..selamat bercuti...semoga malaysia menang petang ni!
komen2 akan dilayan selepas training ..

5 comments:

feeza said...

udara pagi2 kat kpg memang segar..best jer. cuba hirup udara pagi2 kat kl ni..maunyer tercemar..kang ada jer yg kuarkan asap hitam.. lagi teruk kalau jerebu..

eh!ana..tu sungai ke muara??

k.suzy said...

cantik gambo2 tu..
pakai camera ape ana?

naza said...

kg asben ko dekat ngn laut ke? best sungguh. selamat bercuti.. ni sambung sampai ke krismas ke?

kirana said...

feeza,
aaa muara la...hehe...
tak igt nama apa tmpat tu


k.suzy,
cantik yer..pakai lumix tu jer ..kot asben setting lain tak tau lah..saya dah lama tak guna camera tu...tgk keadaan gak tu..kdg2 jadi ..kdg tak jadi

naza,
tak la dekat sgt..tapi kalau nak naik ronda2 tu buleh laaa

cuti awal muharam smpai senin jer..nak lajak2 cuti mana byk ooiiii

mama uzma said...

cantik gambar2 tu...
puas tgk

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin