I KURUS BUKAN BELA HANTU | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, December 23, 2009

I KURUS BUKAN BELA HANTU

alamak harini punya entri tak dak lagik..
adoiii..bila cuti jer..idea sudah lari..

nak merapu2 jer la arini..gambar tak leh transfer lak..asben curi card reader..gigi biru notebook ni bengong pulak lepas format aritu

masih dalam topik kurus sana kurus sini hahah..biasa la..kalau kite excited tentang sesuatu,
mesti akan berbicara byk kali ...mcm la projek best kami baru ni...asik la sembang sampai balik kampung..duduk kat meja makan pon bercerita lagik..

ok erm..dulu i cerita berat asben i kan..adoii pa kena hang dok i sana i sini
berat aku tak bitau lagi kan..wahhh rugi tak riuh satu dunia hahahaha..hhihih
mana idaknya..rakan2 opis ku kata aku bela hantu ekekekekkeke..
sebab mereka jeles dengan perkembangan berat aku sekarang :P

ok dulu lepas bersalin ...ngam2 sebulan pas pantang berat 59 ..
pastu turun sampai la 54-55 kg lebih kurang
lepas tu aku tak timbang2 dah

waktu makan..kalau korang tengok mesti tak caya tengok aku makan...
tu yang kawan2 aku dok hairan...mcm mana berat aku buleh jadik 52kg skrg :)

abih seluar2 i longgar dah ni.....jeans i 28..ntah2 kena tukar 27 kot :P
pastu mula la psiko diri sendiri...baru 3 hari apply kan mesin kat perut..dah rasa ramping..hahahha saiko2 ..ni utk sokongan moral diri sendiri....

errmm mungkin sebab aku breasteed aisya (mlm) ..tu cepat lapar kot..kira makan byk pon tak pa la....
pastu..amalan lain..minum red guara cafe...hari2...secara tak langsung rasanya membantu kawal berat badan...aku rasa jer..
lain2 tak da amik pil diet apa pon...malah amik pil perancang marvelon yg aku takut2 naik badan dulu..

haa tu jer cerita agak riak berat ku berkurang 2kg :P

7 comments:

JMR said...

xyah nak membela pape..bela body sudeh..hikhik..tahniah2...

MommyDania said...

eksyen hang ek! hehehe...baguih2..cantik2 utk diri sendiri & husband jgk ye dok?

dekja78 said...

manelah tk cakap ade bela...time isi nasi asyik mintak tambah nasi aje...hehehe

NaZa said...

aku xjeles klu ko kurus, klu asben ko kurus aku jeles..hihi sbb asben aku ni, jenuh control dia makan, tp xkurus2 gak. huhuh

faiz said...

HahHahaha....

Mummy Dasy said...

hahaha betul ah pun ngah mengamalkan red guara

feeza said...

ana..hang kurus x berapa nampak sgtlah kalau hang gemuk pun..pasal hangpa tinggi. cuma nampak tang pipi jela kot kalau hang naik berat pun :p

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin