NAK MENITIS AIR MATA JADINYA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, December 10, 2009

NAK MENITIS AIR MATA JADINYA

tajuk mesti over :)

kite ni dah jadi mak ni...sikit2 tengok barang teringat kat anak
tengok itu teringat kat anak
haritu gi robinsons..pastu tengok starter set ni ada sale
teringat la..aiman mmg suka sgt ngn train...chooo choo choo
pengasuh dia pon layan kesukaan aiman..bwk aiman naik komuter..saja2 nak bagi test rasa naik train...

aku dulu dah kata tak mau beli toys kan...tapi tak boleh la lawan nafsu


konon2 beli ni kira hadiah besday in advance lah...hehe
cukop la tu..kat aiman dah beli mcm2..


main sampai tido

engineer in the making :P


yg jadik sampai nak menitis air mata ni...
masa bawak balik tu..dia memang suka lah...mendesak2 suruh bukak cepat2
bila dah bukak...aku suruh la main sama2 ngn adik...
tapiiiiii
tak boleh adik pegang langsungggg..sikit pon tak boleh..
apa adik pegang..dia rampas amik balik..
sampai la satu tu..adik pegang la kotak2 plastik tu,..yg dah nak buang tu..itu jer adik dapat pegang..
aku ni sedihhhhhh sgt..sampai nak nanges tengok aisya main kertas kotak tu jer huhuuuuhuh

pastu terus dukung aisya naik atas...kecian kat dia tak boleh main


untuk besday aisya..igt nak bagi yg ni...tapi aku rasa nnt....aiman yg naik ni

tengah dok pertimbangkan lagik ni....rm199 offer sekarang (np 249.90)..tu dok kira2 tu
baloi ke tak baloi..ker beli benda lain yg lagi berbaloi2
tengok lah...kalau pegi nnt ada lagik..kira mmg kena beli la kot hehehhe
kira hadiah bersama utk aisya ngn aiman..jimat!

14 comments:

feeza said...

mm..budak2 mmg perangai mcm tu. tp bak kata org kena ajar utk berkongsi...hehehe..w/pun xde xperience lg tp bila tgk anak2 sedara mostly mak2 dia ajar kongsi brg mainan. kalau ada 1 je, takyah main terus kalau ramai..tp kalau mainan boleh main ramai2..ha! br mak diorg kuarkan main sama2..tu jela

okinokiyo said...

lenkali ko beli la satu extra train ckp siap2 kat aiman ni aisya punya, tu aiman punya..tpi track share2..

eh kalau walker tu kalau aisya lum pandai jalan lgi, berbaloi la beli lgi2 yg ada tekan2 bunyi itu ini, sbb nasya sampai skrg main yg benda tekan2 tu wpun laa dah khatam numbers, abc, so aku rasa berbaloi spent yg learning toys ni utk diorg..

setakat ni, semua la mainan nasya dia main lgi..so mahal takper tahan lama. kalau murah pakai kejap dah pecah2..laki aku terus buang hahah

shaifulsafar said...

hehehe... biasa la ana... anak2 kecik lagi... macam2 karenah... hari ni dia mungkin tak bagi pinjam... sebab excited lagi... esok lusa maybe dia bleh berkongsi... :-)

pernah juga beli toys yang bleh dikatakan mahal utk anak2... tapi kadang dia tak berapa nak main.... dia lagi suka duk amik pinggan mangkuk tupperware... tutup tupperware... hmmm... nampaknya lepas ni kene jadi ahli tupperware la kot... :-D

mama uzma said...

aiman xcited dpt train tu yg x nak kongsi ngan adik kot..biasa la bdk2
kak tapi mcm mana pun kita mak ni tetap sedihkan...


akak nak belikan tu aisya yg tu ye..benda tu mmg elok...uzma pun ada..dia x boring..mcm2 leh blajar kat komputer tu..pastu dia kan 3 in 1..leh guna lama la org kata...tapi kan betul ke tgh offer sampai murah gitu...??huhu masa uzma tu x de offer la plak mcm tu...tapi puas hati kak bila tgk anak sronok main benda alah tu...

honeylanz said...

mykids pun suka thomas ni... kalu boleh dorang mau upgrade track tiap bulan! hehehe

Saliza said...

ana, budak2 mmg mcm tuh..haikal n hakim pun cam tuh..kekdang tuh kesian tgk si adik sbb si abang x nak kongsi langsung...
aku pun slalu ckp dah x nak beli mainan tp bila tgk mainan aku pulak yang ter excited nak beli..

lady zaini said...

RM199 tuh murah ler tuh.. Kalau Aisya jenis yang memang suka main benda nih dan pandai jaga barang, berbaloi la beli...

Ehehe, tapi jadi mak nih memang rambang mata tengok baju2 n mainan anak..benda lain dah slow down :P

PuteriSatu said...

akak plak yang nak menitik air mata kesian kat aisya main plastik tu....sob..sob...

MommyDania said...

kalau aku, aku bwk dania tu tgk. kalau dia nmpk excited, baru aku beli. dania tu attention span dia amat pendek. kang aku beli mahal2, mainnya seminit jek!

KV said...

ok gak beli benda alah tu tuk aisya. Lama dia boleh pakai.

AyunasiA said...

kalau susah nak kongsi, beli menan yang girlie2 tuk aisya. kot la abang nyer tak rebut.

iamthewitch said...

Eh I suka yang second game tu lar.. beli untuk aisya ler... hehee..

contactlens said...

budak2 camtula....parents la kena main peranan ajar to 'share'...
(my 2 cents..)

kirana said...

feeza,
dah ckp..main sama2 ..share ngn adik..
dia yg tak mau..dah tu nk buat lagu mana..kena ugut..tak bagi main la kot

mai,
seme benda dia nak mai...even aku beli patung utk aisya..dia amik mian jugak
train tu ada 2 ketul..aku bg adik satu..dia amik gak dua2..dengki sungguh

betul...aku dulu beli tolocar aiman yg murah jer...pastu skrg ni dah buang..sbb skru tercabut ..stereng roda tercabut..


shaiful,
ha tu la...depa ni lagi tertarik kat brang2 rumah...
mak pak ja yg over hahah

mamauzma,
ish ni kena pi beli ni..hehehe
betull..ni offer christmas


honey,
wah2...botak kepala tiap2 bulan buat jalan ketapi ehhehe


sal,
ha tu la tu..selalu ckp gitu..tak nak kongsi pasnih tak mau beli dah..
tp beli gak ..huhhuuh


lady z,
ramai sokong beli ni...kena pi rembat gak..takut habis pulak

mmg betul pon..pegi mana2..tgk barang anak jer.....sbb barang depa comei2..hehe

k.puteri,
betul kak...sedih tau tengok..mcm kalau kite tengok budak lain yg tak dpt main..dok tgk org main..
mcm tu ler rasa tgk aisya aritu..sedihhh

momydania,
ermm aku rasa bukan aisya excited ni..abg dia la nnt nak itu ini..

kv,
yaaaa nak beli nak beli nak beli hhehehe

ayunasia,
dah beli yg garlie2..pon dia nakkkk
siap buat peluk masa nk tido ..adoii letih

mei yee,
yaaaa nak beli la ni...u tak mau sponsor ?hehehehe


contactlens,
dah ajar..agaknya si aiman ni tak leh terima lagik kot..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin