MASA UTK MAIN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, July 30, 2009

MASA UTK MAIN

semalam ..reader aku dah komplen..cewahhh..kak su bgtau.."alaa ana..tak da cete anak2 la..kak su suka nak baca kisah anak2.."hihih..kak su bukan nama sebenar

yer laaa...kena la pelbagai kan entri kan..karang asik cerita anak ,orang yg belum kawen,org yg belum ada anak..boring pulak baca kan..buleh kak su...kite gilir entri yer..lagik sekali kak su bukan nama sebenar

cewahhh..

so semalam borak2 la..pasal anak....pasal 2nd child syndrom ...pendidikan..macam2 boleh borak dari sg besi-senawang ..hehe aku dapat geng leh sembang...mula laaa

aku bg pandangan aku..kak su bukan nama sebenar bg pandangan dia..
kite sbg ibu bapa..masing2 ada cara sendiri..
jangan kata..org tu buat salah..kite buat betul...


yang penting..yakin dengan kebolehan anak
..asalkan berjaya dunia akhirat..tak lupa ibu bapa

ni futsal persahabatan tnb tampin-seremban.gambar tengah main..tak sempat ambil..jaga aisya..
mula tu aku ingat..wife2 derang pon ikut pegi la..macam bowling aritu kan...bwk anak bawk isteri..aku pon join la ikut..ingat dah tak nak pegi..tapi dah asben ajak..pegi la bg sokongan moral, dia tu dah lama tak bersukan..lari 5 min pon dah semput yerrrr?hihhi tu la org dok suruh exercise tu..semalam aku bg idea suruh beli basikal..boleh kayuh round kat taman2 tu



si aiman ni mmg minat bola....pantang jumpa bola..kalau gi kedai..bola yg dia cari dulu
aku suka..aku nak support dia utk aktif sukan hhehe
aku suka sukan2 gini..dan kalau buleh memang nak galakkan anak2 main sukan..bagi aktif kat sekolah nanti..

aiman lak skrg skill menendang bola tu kira ada lah..tu kalau ada tempat latihan kanak2 kat seremban..mcm nak antar jer bagi dia main
kadang2 aku main ngn dia dalam rumah hihi..tapi tak larat la nak layan selalu...ngn adik lagik kan..


bagi dia tengok utk pendedahan
jatuh bangun tu biasa la...aiman brp kali jatuh basikal kat umah tu..walaupon roda 3 ..tp dia suka explore buat pelik2..ha amikpadan rasa jatuh mcm mana...


nak main,main sungguh2..kot la leh jadi pemain profesional ker satu hari nnt ...cewahhhh mama yg poyo...jgn poyo lebih2
"nak main,jgn main2"

p/s:sapa ada petua cuci kuali...hhiih..ada keyword sampai ke blog aku "petua cuci kuali"
tapi kat blog aku tak der la petuanya..hihi tersenyum aku tengok keyword semalam

7 comments:

~~ciklinn~~ said...

budakk lelaki mmg camtu semua2 dia nak xplore kan

bie said...

kak su nya tu bila nk update blog..dh bersawang hehe...bgs2..bg diorg aktif2 skit...suke tgk budak2 aktif ni hehe

dekja78 said...

biaq die main puas2 ana satgi dh sekolah homework bertimbun nk main pun tk sempat...heheheh

genny da bomb said...

anak aku tu kadang2 main pun cam sopan2..hehe..cam abah dia la..dia tak ganas plak cam aku..kekekekkee..

contactlens said...

anak x sempat main coz homework bertimbun...mak bapak x sempat.. baca paper coz homework anak bertimbun...ish..ishh

kirana said...

ciklinn,
tu la.. pasal...lasaknya leh tahan

bie,
nnt kak ana spund kak su bukan nama sebenar...

k.imah,
aa betul2..karang nk gi tuisyen bagai..


geny,
hihhihihiihi hang tak turunkan kat dia


contactlens,
tudia dah jadi mcm falsafah dah ..hahahahah

hai org tu dok umah seharian takkan tak sempat baca paper lagi kot :P

mama uzma said...

klu dah lelaki tu kan...minat bola x leh lari...

uzma suka main sepak2 bola..yg penat papa&mama kena pegang dia bg berdiri...hihi...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin