SKRIP 7707 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, July 21, 2009

SKRIP 7707

..semalam(ahad) aku tengok cete hantu!
aku ni tak penah tengok cerita seram...aku takuuuuttt
cete keliwon ke seumpama dengannya memang tak tengok..
aku dengar muzik pon aku dah meraba cari remote nak tukar channel..meraba2 ok sebab tak mau tengok kat screen tv huhuhhu...takut sungguh

aku takut sebab aku selalu kena dok sorang2..mai time asben standby ker..outstation ker
mula la imaginasi aku datang huhuhuu...sbb tu tak leh tengok

pastukan..semalam..kami bertiga..(aiman pengasuh pinjam bawak balik kampung..) dok bergolek tak tau nak buat apa kat rumah..asben ajak tengok cete ni..
aku igt dia gurau..
aku dok harap tak dak tiket hehehe..selamat sket
tapi nasib menyebelahi dia..ada la lagi seat ngam2 utk berdua kan..tepi lak tu..bagus2..senang nk bangun kalau aisya nanges (aisya tido jer dlm panggung..senang mama hihiii)

kami masuk pon dah lewat 5 min..lampu dah padam..jenuh carik tempat..ngn dukung baby lagik
pastu bila duduk2 tu.brader sebelah ckp kat asben
"fuh sib baik ada org sebelah nih."..hiks..takut la tu

jalan cerita dia..semua org tahu kot..dok promo sakan kat astro tu kan..
aku ni tengok pejam..tengok pejam...mai tang hantu nak kluar...aku pusing kelain..
nak peluk laki..tak leh..dah pegang aisya..peluk aisya sambil muka toleh ke asben ehhehe..takuuuut

mungkin korang tengok tak takut kot..tapi aku ni penakut
dah la tempat2 ada hantu tu tempat yg aku dok takut
pastu tengok cete ni..lagi la dok bayang2



(image dari google)
masa ni hantu shira kacau dalam lif...bayangkan setiap floor lif terbukak..tapi tadak org masuk ..hhihihiiihhi takuuuuttt..seram aku kalau naik lif srg2 ..waktu tgh malam lak tu



ni kat bilik mayat....makcik tu lah hantunya..nak cete nnt tak suspen lak kan


yang paling ngilu bila time fasya nak gugurkan kandungan dia...dia amik lidi kelapa ...sambil gigit serai tu...eeeeeeeeeeeeeeee ngilu2...tanak cete lah

overall aku rasa ok la..hantu tak la nampak tipu sangat...seram tu ada la
tak tau la kot ada lagik yg seram..sbb aku tak tengok cete lain

pastu nak menambah ketakutan aku lagi...tiba2..malam tu asben kena keluar gi tolong kwn dia..sbb ada breakdown ..huhuhuuu dah la baru balik tgk cete hantu..pastu nak kena tinggal sorang2...
asben keluar jer..terus turunkan langsir...tak mau tengik biasan kat cermin kan..
pastu bukak lampu..naik atas..

pastu bunyi apa2 jer mula la aku terkejut..sampai kan alarm reminder aku bunyik pon aku takut nak turun tutup ..



tiket sbg bukti..dulu2 aku dok simpan dlm album..sampai tak dak ink la..
skrg ni..hehehhee tak sempat dah aihhhhhhhhhhhh


owh ni selingan jer...nak tayang gak flip flop retro aku
"baru beli ke tu.."asben tanya
"cantik aa.."dia kata lagi
"yer ker..10 hengget jer pon"
"mcm tu ler beli..murah tapi cantik" sambung dia lagi

cessss ...dia tak suka wedges sembonia aku tu sebenarnya :P

8 comments:

:: HUSNA :: said...

hang mcm aku la ana
cite hantu2 ni mmg aku x tgk..
tgk iklan pon takut..
hihi..
tp kalau siang dan ramai org aku teringin gak nk tgk...

kiranye.. best la jgk cite ni ye..

mama uzma said...

hahhaa....
penakut rupanya...

alaa...
sejak ada uzma x tgk2 lg wayang...
mcm best je cita nih...
nak tumpang uzma kay mana ekk...
ke leh bwk uzma...??
hahaha...

NaZa said...

cam best je cite ni... tp sbb ada fasha macam jd xbest. hahaha.... tp ngandung2 ni aku xleh nk tgk cite hantu. pantang.. :)

genny da bomb said...

hahahhaa...aku pun sama la weii..penakut ya rabbi..dari skolah lagi aku pengecut..sbb skolah kita dulu kan macam2 citer..hahaha..tp sblm tu ok lagi tgk cite hantu..lepas kawen..beranak aku tak berani dh tgk..kalo ada iklan ke apa ke aku amik remote mutekan volume..hihihi..tak pun tukar channel..hihihi

mmg takut aa..sbb pikir time kena tinggal sorang la hahah..nuqman pun cakap "mana ada takut la ummi"..anak aku lagi berani kakakakaka

Abang Long said...

Filem seram paling berkesan setakat ini ialah NANG NAK.

Itupun kami sekeluarga menontonnya 3 kali.

Bukannya takut dengan filem itu, tapi menghayati bagaimana tragedi itu berlaku.

MommyDania said...

xthn aku dengan ayat husband ko tu. org laki mmg cmtu la. janji murah. hohohohoho

kirana said...

HUSNA,
PI AA TRY TENGOK..

IENA,
OK JER NK BWK UZMA..SBB DIA KECIK TKA LEH LARIK2 LAGIK..SURE TIDO PUNYA NNT

NAZA,
AA KO PEKNEN TAK LEH TENGOK..
TP FASYA LAKON OK GAK ..PAST DIA LAMA JUGAK LA

GENI,
LAAAAAAAAAAAAAAA GENI..HANG PENAKUT KA...ISH TAK CAYA LAK RASA ...DULU KAN HANG CAM GARANG2 JER KAT SEKOLAH EKKEKEKE

ABG LONG,
AAAA LAAA..LUPA PENAH TGK NANG NAK DULU..TAPI RAMAI2.

MOMYDANIA,
TU LER PASAL...

Mummy Dasy said...

sama ah kite penakut tapi tetap gak nak tgk citer anto, klu nak tgk mesti heret budak 2 tu tgk sekali

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin