Friday, July 24, 2009

RUMAH CONTOH BANDAR WARISAN PUTERI,SEREMBAN

sesaja jenjalan gi tengok kawasan ni..banyak jugak projek tengah buat..
yg kami gi tengok ni aku tak ingat apa nama ..gambar depan rumah tak amik sebab sakit hati ngn salegirl yg ikut aku bagai nak rak tu...


konsep rumah ni ..siling tinggi..bagus utk pengudaraan ..tapi setengah org tak suka tinggi sangat.jenuh pasang lampu kuasa tinggi lak kan

layan jer gambar tak seberapa yang aku ambil curik2
mula tu aku seronokla..sbb yang bukak kunci pintu tu cleaner..so dok ingat buleh sesuka hati amik gambar sbb tak der org jaga kan..

dalam keseronokan masuk umah tu..tiba2...muncul salegirl ni pulakkkkkkkkk
dia nampak pulak org datang...padahal saleofis nya jauh jugak


tv panel...ermmm aku nampak serabut sket la..
guna wall paper
pastu bunga2 tepi tu nampak serabut atau bunga tu tak lawa hihihhi



sofa putih mmg lawa..minat2..tapi tu ler..takut cepat kotor..




gambar bilikbawah..amik sorok2..sementara asben mengalih perhatian berborak ngn dia..aku larik masuk bilik...
tapi pastu dalam dia dok borak ngn asben tu..buleh dia mai jenguk aku dalam bilik tu ..
amboiiiiiiiiiiii..macam aku nak curik barang jer...


kebanyakan sekarang trend pakai 3g material
mahal tapi cantik ...


hud n hob jenama fotile ...


ruang pemisah antara dapur ngn living


ruang makan..minat kerusi gitu gak

tu jer gmbar yg ada...pastu kami keluar la..dah nak gi tengok rumah belakang pulak..
salegal ni pon masuk la keta dia...aku nampak dia masuk keta..aku igt dia nak balik..pastu aku masuk balik dalam rumah..nak naik tingkat atas...tengok2..dia patah balik mai ikut aku ...huwaaaaaaaaaaaaaaaaa


pastu asben ajak gi tengok rumah belakang..kali ni dia tak bawak kami masuk rumah yg siap decor lagi..dia bukak rumah yg kosong jer..

pastu..aku dok la dalal bilik air..dok belek tile..masa ni kamera tak bwak pon..dia boleh dok berdiri terpacak kat pintu bilik air dok tunggu aku...hadoooiiii..padahal buleh jer dia ikut asben aku round2 kat tempat lain..

tu yg aku dok musykil pasaipa tak leh amik gambar tu..

tu jer la..harga umah ni rm260k kot..dia kata dah nak abih...aku tanya nape ramai org beli..apa future dev.kat sini..dia suruh masuk tengok master plan
ada highway jer baru buat..pastu uitm pon nak bukak kat situ..tp tak tau bile..

12 comments:

Mummy Dasy said...

Cabinet dapur lawo, bilik tido katil 2 tu lawa gak..
cam kite nak pilih hitam contractor kata "Amoi hitam tatak lawo nyamuk suke masuk dlm u pny cabinet nnt"
menyampah tul

genny da bomb said...

besar le nmpk umah ni..gambo dari luar cemana lak

shaifulsafar said...

hahaha... lawa la makcik nih.... agaknya salesgirl tu silent reader blog ni kot... dah tau peel makcik yang suka amik gambo curik2...kihkih...

shaifulsafar said...

RALAT : nak taip "lawak" sebenarnya... bukan lawa

dekja78 said...

update bnyk2 lagi ana show house...tk sabar2 ni untuk umah sendiri...

Shifa said...

wah best la blog ni ada byk gambar show house.. salah satu aktiviti saya ngan hubby dulu pun suka gi showhouse, tgk cara decorate.. banyak gak gambar dlm simpnanan.. nnt boleh la share2.. baru je 3 hari lepas amik kunci rumah baru.. rasa x sabar nak mula decorate..

SUZIE APAI said...

hiks...kesian ko....agaknyer dia tgk muka ko cam muka pencuri kabinet kot...hahhahahha.... lariksssssss

my little family said...

deco dia biasa2 je la..umah Ana lagi cantik pe...hehe

kirana said...

MUMYDASY,
ITAM MMG SMART..TOKEI KITE DULU PON KATA TILE HITAM TAK LAWA..SBNARYNYA DIA NK SAVE COST DIA..TAILE HITAM MAHAL SKET DR TILE CERAH


GENI,
TAK AMIK..SBB TAK SUKA KAT AMOI TU


SHAIFUL,
ALAAAA RALAT2 PULAK DOHHHHHH

DEKJA,
HIHI SEKSA NK AMIK GAMBO

SHIFA,
YER LAA..SUKA TGK DECOR TU ..
OWH DAH NAK MASUK UMAH EK..BEST2

SUZY,
AMBOI STATEMNET KO.....KELASSSSSS

MA,
YA BETUL..TAK MINAT SGT CARA DECOR DIA..ANA SUKA KERUSI MAKAN TU

dr_wahida said...

sebiji cam sofa yg i dah bayar booking utk umah baru.

my little family said...

mana n3 br ni? hehhe

kirana said...

dr wahida,
laaa yer ker...smlm nampak gak kat kedai tp color hitam..tak singgah masuk pon...brp ek?
ok gak sbb leather tak kotor

k.ayu,
hiks..entri merapu ada la kak

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin