PERPISAHAN DISEBABKAN PERKARA KECIK | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, July 14, 2009

PERPISAHAN DISEBABKAN PERKARA KECIK

teringat nak tulis tajuk ni semalam...
masa on the way tu dgr topik ni kat sinar..dalam byk2 perkara kecik tu ada la benda yg pernah berlaku antara aku dan asben..hehehehhe..tapi tak take serious la...jadi lawak dan nak marah jugak pon ada

antara perkara yg aku rasa kecik la..penah aku dengar berlaku perpisahan
1.suami kentut
2.berdengkur
3.tersalah beli barang yg dipesan-ni aku dengar semalam

aku teringat yg ketiga tu....asben aku nak suruh beli barang mmg kena tulis detail..kalau main tulis jer mesti ada tak kena nnt dia bawak balik..tapi sekarang ni kira dah improve lah hihi

dulu aku tulis beli ,kelapa ...sebenarnya nak tulis kelapa parut..tp tulis kelapa jer..
tengok2 dia bawak balik 2 bijik kelapa yg tak belah lagik tu ...adoiiiiiiiiiiiiii..haruu dah tu macam mana nk belah..parang pon takda..dah belah tu macam mana nak parut pulak..huhuuhuhu
masa tu..nak marah tapi rasa lawak pon ada

yg keduanya..aku tulis kunyit..tak tulis serbuk kunyit..dia bawak balik kunyit hidup..ekekekke..aku dah reti pakai kunyit hidup

pastu istilah bawang merah ngn bawang kecik..pada aku..bawang merah tu bawang kecik,bawang besasr tu..bawang besar la kan..pastu aku tulis bwang merah..dia bawak balik bawang besar..sebab dia kata color merah jugak ...huwaaaaaa..

sebenarnya benda ni..ikut reaksi pertama kite bila tengok benda ni..sejak aku dah gi course 6 thinking hat..aku nak praktiskan cara control emosi kite..
bile rasa nak marah...ingat..masa tu warna merah tengah menguasai fikiran kite..warna merah mewakili emosional thinking..


owh berbalik pasal topik perpisahan tu...aku rasa sebenarnya..berbalik kepada 'brain'..ehhe..hati tak leh fikir...brain yg simulate perasaan tu ..

eh taknak lah cakap banyak pasal ni...topik sensitif


p/s: entri mcm hampas dikeluarkan sekejap saja sebab aku tgh geram..lepas tu aku sedar..warna merah menguasai diri...aku tutup balik..hehehhe
entri tak da gambar sbb tak bwk kamera 2 hari dah nk tranfer

13 comments:

:: HUSNA :: said...

kesian kt kwn hg yg x jd kawen tu...
mesti jiwa kacau la ni...
de hikmahnye kot..

mrs rux said...

sedangkan lidah lg tergigit..

genny da bomb said...

hahahhaa..laki hg ni mmg leh kawan ng laki aku la..ada gak sesi salah beli ni..kalo aku tulis pun kalo dia tak kenai mmg salah beli jugakk huhuhuhu..apo nak buat..ego punya pasai takmo tanya org jual..

aku suh beli salad dia pi beli sawi(ni aku takleh terima dia tak kenai salad huwaaa..sbb dia suka makan nasik ayam huhu)..aku suh beli halia dia beli lengkuas..aku suh beli kucai dia beli daun bawang..aku suh beli daun ketumbar dia beli daun sup..sll gak la aku marah nape tak tanya org jual nama apa..

kalo kena bebel je majuk..cakap nape tak gi beli sdiri..padahal dia yg tak bagi aku ikut..hohoho

skang ni dh pandai dahhh hihihi

bie said...

hehehe...patutla klik2 xleh klik2 xleh.....eh..sape bdk tu..ciannya dia..leh bwk berbincang lg tu..maybe misunderstanding

NaZa said...

laki aku, dia klu suh beli barang, xyah tulis la mmg akan ingat n betul la selalunya.. tp kuantiti tu kena jelas kan.. klu aku suh beli lada ke, bawang ke, kacang panjang ke, klu aku ckp sikit je, ada la 2/3 biji je dia beli.. sabo jela.. kena jelaskan betul2, sikit tu bape kuantiti.. huhuh

mama uzma said...

hahhaaa...
asben kita lbih kurang la kak...
klu nak pesan apa2 kena gitau sebiji2...klu x...gigit bibir jawabnya...

nama pun MUSTAQIM...yg lurus...hihi...

my little family said...

akak lagi syok, kelmarin call dia suh tgk kentang kat dapur ada byk lagi ke tak, boleh dia reply-"dok mana kentang?"..nmpk sgt la xpernah guna dapur tu...huhu

..tu pasai tiap kali shopping akak ajak hus ikut sekali ngn akak..kn blajar2 jgk..jgn nanti bila suh beli..xtau apa..

~~ciklinn~~ said...

hahhahah samolah laki aku kirana oii... kena tulis detail kalu idakk camtu lah gak gayanya... hahahhah

ummumishkah said...

salam kenak sis!

lebai shaiful said...

ni ha.... ada orang laki nak backing suami2 korang hahahaha...

- kalau nak pesan barang, sure la nak kene bagitau dengan detail... sebab itu bukan rutin @ tugas dia... dah nama pun nak mintak tolong kan?... isteri, cuba kalau suami mintak tolong gi kedai hardware beli paku... kalau suami tak bagitau detail, takkan nak beli semua jenis paku yang ada kat kedai tu kan??.. :-p tapi kalau kali ke 25 pun salah beli jugak, tu mmg tak tau nak cakap ape la.... hahaha...

- berkenaan kisah kawan ana tu... mungkin ada hikmah... mungkin kalau dia teruskan perkahwinan tu... ada sesuatu yang lebih teruk akan terjadi... kita tak tau ketentuanNya...

cikda said...

sna..
ok ler tu nak jugak dia g beli..patut bersyukur..klu laki aku..dia heret aku gi skali ler..

kirana said...

HUSNA,
YER LA..ADA HIKMAH LA TU..

WANIE,
INIKAN PULAK SUAMI ISTERI HEIHIHI

GENI,
HAHAHAH ADA KES SAMA GAK..
EH TAPI AKU DAUN KETUMBAR PON AKU TAK TAU :)


BIE,
DIRAHSIAKAN IDENTITI :)

NAZA,
AHAHHHA ADOIII LA..LETIH!

MAMA UZMA,
HIKS..SESUAI NGN NAMA EK

MA,
SAMA LA KAK....CUBA SURUH DIA AMIK BRG KAT DAPUR...HARUS TAK JUMPA


CIKLINN,
HIKS .KITE NI NAK RINGKAS2..KONON..TP JADI LAIN LA PULAK

UMMUMISHKAH,
HAI..SALAM KENAL :)

PAK LEBAI,
HAHAHAHHAHAHAHAH ADA GAK KAUM ADAM NAK BELA..TAPI KALAH LA PAK LEBAI...PAK LEBAI SRG JER NAK LAWAN KAMI2 NI HA EHHEHEHEHEH


AIDA,
HEHE..AKU DAH LAMA TAK MEMBELI BARANG2 DAPUR...TULIS JER

nasazfrog... said...

KO NI GERAM2 PLAK APASAL,,, WHAT HAPPEN... ?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin