1MALAYSIA KATANYA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, October 23, 2009

1MALAYSIA KATANYA

menyambut kempen 1malaysia

semalam

nak pegi ke tak nak pegi..nak pegi tak nak pegi
bukan apa ..aku ni takut tersalah paham

sebab

jiran depan tu..singh..(aku tak tau nama) ..datang umah masa aku masuk parking
"igt tak da org tadi,ada diwali open house" pastu terus pusing balik..

tu jer ayat dia..aku dok konfius..dia datang nk jemput ker..dia datang nk inform ..pasal pasang khemah ker kan..

pastu aku cete kat asben ayat dia tu...bg dia menilai..
mula tu rasa taknak pegi...pastu rasa cam bersalah lak tak pegi..jiran depan jer kan..
pulak tu masa kenduri umah aku dulu depa datang..

taknak pegi sbb takut dia dtg tu nk inform ja kan..pastu aku ni keluar la jenguk jiran sebelah..nak ajak pegi sama..tapi tak bukak pintu lak nak keloi2 panggey..nama pon tak tau..dah tak penah tegur sapa lagik

last2 decide pegi jer la...dah nama open house kan..
sampai2 jer..dia ckp "thanks for coming...i carik 2 hari igt uol tak dak kat rumah,nnt makan tau..u boleh makan foods tu"

ooo..kira dalam hati..dia nak jemput la tadi

eh i nak masuk tengok umah u ek...hehe
"boleh2...i minat hijau" dia cat hijau utk living
"i pon sama laaa.." heheh nak beramah mesra kannn..tapi aku mmg suka hijau..tp kena ikut kategori hijau jugak la

pastu dia pon dok sebok tanya.."haritu u buat apa"
"wardrobe..bla bla.."
"oh ya?murah laaa..nnt boleh amik contact..."kata dia lagi..cewah ..dh bergosip dah kami

pastu..dia ajak round tengok dapur dia..hehe dia ajak tau ...kalau tak malu gak aku nak pi melawat

pastu time makan..sesi berkenalan ngn jiran sebelah...baru nak tegur sapa :)
masing2 sebok keja balik umah masuk umah terus kan..aku ni balik umah angkat kain baju lu..jeling2 kot ada jiran leh tegur2..haha dah ada gaya berjoyah :P

5 comments:

genny da bomb said...

sama perangai ng aku hihihi..ya la..time tu je la nk berjoyah pun..angkat2 baju...tgk ada ke dak org kat luar umah..bibik pun bibik la..last2 aku berkawan ng bibik bukan tuan umah hihihihi..abis suma nama bibik dok berkampung blkg umah aku bergosip aku kenai..hahah..

aku pun baru kenal jiran kiri kanan depan belakang..4 bijik umah tu je la..lain2 tak tercapai lagi..sbb suma pun balik keja masuk dok dlm umah diam2 huhu

AyunasiA said...

hihi kira aku ok sikit kot sebab tau nama jiran eawal. tu pon tanya kat hubby sebab dia kenal sumer orang, siap nama anak2 derang pon tau tuh hihi.

kirana said...

geni,
ok la tu gosip2 ngn bibik...tgk depa mesti dok cite pasal bos depa hehehe

ayu,
laaa tak aciiii igt kan ko pegi tanya nama sendiri :)

mama uzma said...

hihi...
x de pengalaman lg berjiran
ngan jiran baru...umah skang umah
asal usul mama ngan ayah..hihi...

kirana said...

mama uzma,
nnt rasa la pengalaman2 hidup ni cewahhh

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin