SAKIT HATI VS SAKIT BERSALIN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, October 9, 2009

SAKIT HATI VS SAKIT BERSALIN

kalo org tanya macam mana sakit bersalin?
boleh describe tak?
-aku boleh la sikit2 nak cerita ...tapi sebab aku amik epidural..org kata tak dak feel kan..tapi aku rasa gak sakit awal2 tu..
tapi sakit selepas bersalin pon sakiiiiiiiiiiiitt...
waktu tu keluar air mata..masa tu la rasa...ni la last tak mau dah ehhehe
tapi pastu sakit tu Allah bg lupa..dapat la lagik sorang


kalo org tanya sakit hati mcm mana?
boleh explain?hehehe

sakit disebabkan sakit hati bergantung kepada penyebabnya..
sakit hati suami curang ..mcm mana rasa???
hanya yg mengalami yg tau

tapi
sakit hati buleh sembuh tapi buleh lupa ker?
mungkin tak kan boleh lupa sampai bila2

bagaimana pulak jika sakit bersalin dan sakit hati cuami curang berlaku serentak?
boleh bayangkan?

heran gak aku..tidakkah suami tu berasa simpati pada isteri yg susah payah mengandung dan bersalinkan anaknya..dah sakit bersalin..sakit selepas bersalin ditambah pulak sakit hati suami curang semasa isteri dalam pantang...
memang tak dak hati sungguh suami itu

kaum suami....pasaipa suami suka curang masa isteri dlm pantang?

tu la topik yg dikisahkan masa hari raya aritu..
mak mentua aku yg dok cete..pastu aku ni jenis tak igt yg mana org nya..kecian lak..dah la anak pertama





nenek dan aisya...susah tul nak duk diam


pastu biras2 aku pon nyampuk tambah
"ha tu tu...baya2 abg idi ko tu...mula la tu..umor 40 ja mula la"
"tu la kan..org laki ni..dia dah rasa rilek kot..anak kecik tak dak..buleh la isi masa lapang"


pastu mak tambah
"haihhh baka mak tak dak macam tu lagi..mak jamin...jgn dok risauuu"

aku dok tepi mak.terus tepuk bahu mak sambil mengaminkan ayat mak cakap


ko jaga ali...jgn malukan jaminan mak kat menantu mak ni


ermmm baik lah mak...menurut perintah :)



suami..jgn la cuba menyakitkan hati isteri ..cukop2 la sakit yang dah macam2 sakit skrg ni

11 comments:

Abang Long said...

Bab ini memang sensitif, tetapi kena cakap juga. Sebenarnya didalam syariat Islam tidak ada ungkapan atau istilah - SUAMI CURANG. Yang ada ialah ISTERI NUSYUZ.

genny da bomb said...

hihihii..lawak plak aku nengok gambo mak mentua hang menuding jari tu ditambah plak ng apa yang hang tulis hahahaha

siti nurbaiya said...

Yg pasti suami tu tanggungjawabnya macam 2 disebut dalam islam, suami dibenarkan berkahwin 4, tapi mampukah? berlaku adil dsbnya, mampu jadi pembimbing kepada setiap isterinya? mampu jadi teladan kepada anak2nya?

Elylinn said...

Salaam, ade la istilah suami nusyuz, tak caya tgk Nur Kasih, I remembered one of the dialog about suami nusyuz, takkan dioarang war-warkan fakta yang tak betul kot....

mama uzma said...

iena ada dgr2 gak..
lelaki umar jangkau 40++
gatai dia lain mcm..
kita sbg isteri kena pandai
la main peranan...

cikda said...

ana..
omputih pun kata..
life begins after 40..
ada betulnye jugak..

my little family said...

mmm...malas nk komen bab ni ..kang jd gunung berapi pulak..kehkehkeh..
mintak jauh la benda2 mcm ni..Aminnnn

shaifulsafar said...

huhuhu.... tak nak komen... sendiri mau ingat la kan...

ana,

seperti yang saya bagitau sebelum ni... saya nak jemput awak & keluarga datang kerumah pada 17/10 ni... ada kenduri & jamuan sedikit...

map boleh download : http://www.shaifulsafar.com/map.jpg

datang ya....

kirana said...

abg long,
tak kira...nk gak bg istilah curang :)

geni,
hihihi...saja2 buh gambar hiasan

siti,
depa nampak leh kawen 4 ja..


lynn,
wahhh igt tu dialog ..peminat setia nur kasih ni..
ada ek lyn..k.ana tak pasti lak istilah2 ni..

mama uzma,
hmmmm..dah psiko agaknya..

aida,
sbb umor 40 tu time rileks..time financial dah kukuh..time tak yah jaga ank kecik..

shaiful,
dok beringat la ni :)

alamak aiiii 17hb kaaaa..kami kena gi JB ..kalo la tak jadi pi Jb kami smpai la umah hang pa

kirana said...

k.ayu,
aaa amiiiinnn...
kite tak tau kedepan mcm mana kan

Abang Long said...

Sengaja hendak cari pasal... teringat dialog dalam filem CINTA. "Isteri bukan HAK MILIK, Isteri adalah anugerah ..." hahaha

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin