AKU TAK DE SET CORELLE.. | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, October 7, 2009

AKU TAK DE SET CORELLE..

pegi umah sana...set corelle hijau..
pi umah sini..set corelle anggur
pi sana lagik...set arcopal
pi umah aku...set campur2 ...melamin+kaca+polistren
kecian kat aku
aku malu hihiih



bekas tak penting..janji sedapppppp makanan yo...haha boleh gitu nk cover line tak da set pinggan lawa2

sesi beraya rumah aku adalah pada petang ahad..kira last station lah..
umah biras subang..nasi campur
umah biras shah alam..nasi minyak..sate
umah aku mee/bihun soto



tengok bukti mereka makan kenyang ..haha dah jadi ular sawa melingkar2





pastu yg seronok lagik...kelakar lak aku rasa ..pasal air cap apa pon jadi isu tau..haha
semua dok tanya..."ana air apa ko buat niihhh...sedappppppppp"
"heheh..rahsia " (sebenarnya air beli)
"ish bgtau la..air apa...sedap la..lain rasa"
biras2 aku dok kecoh..."tunjuk botol mana"
aku pon bukak peti ais..tunjuk la..air punch tropika cap GoodDay ..mmg sedapppp...ada rasa2 nenas+limau

oooo patut laaaa....ramai2 dok belek tengok botol tu..sebijik mcm iklan..mmg buleh buat iklan..hahaha lawak tul depa ni


'"cian ko ana..dpt beras mcm kami...seme kami selidik "hahaha






tak cukop dgn air..mak pon turut memerli aku ehhe
"cepat ko masak naaa..2 jam ja dah siap"
"aa mak..ehhe express"
"tu la mak..menantu2 mak skrg seme dah cekap..pegang bihun jd bihun..pegan ayam, jadi soto"
hihihiih...




masa pi beraya shah alam..kami balik cepat..sbb nak readykan rumah dan makanan kan
soto aku tempah ngn k.chom...dia tak nak amik duit upah pon..tp bg jugak...dia amik sket ja duit upah masak


"balik dulu naaaa..umah dok selerak lagik"
"tak paaaa...kami pahamm.."hahaha



umah aku yg still kosong lagik


tengok umah depa..kemas tersusun jer...



laaa lupa nk cete pasal set corelle tu..
alkisahnya..nk makan soto kena la mkn dalam mangkuk sedang2 kan..umah aku mana ada mangkuk banyak bijik...ada yg set melamin beli kat langkawi tu..ada la 6 bijik..pastu campur la pinggan2 yg buleh letak kuah..pastu cepat2 gi beli mangkuk polistrene...mmg kecian tgk set aku..huhuhuuh
oleh itu aku kena beli set lawa2 pasnih hehehe..
**linnnnnnnnnnn...cepat la balik msiaaaaa..jgn lupa oder kak ana yerrr **

19 comments:

NaZa said...

aku baru nak cakap... "pandai ko masak" ekke.. sekali tempah, cehhhh... :p

shahirina said...

alah. ana... k. shahi pun tak der set corelle... cuma guna pinggan plain putih dari ikea jer... murah....heheheeh

shaifulsafar said...

noritake OK?..

saya kat umah pakai pinggan plastik tupperware jer... huuuuhuhu

MommyDania said...

xkisah le wei pakai pinggan cap apa..yg penting makanan tu marveles!

KV said...

yang, kan ada balik belah utara nun. Lajak la ke langkawi. Mabuk akak beli pinggan kat sinun. Hehe

genny da bomb said...

weh ana...standard aaa skang ni suma pakai pinggan mangkuk polistrin jaaaa...tak payah susah2 nak basuh..umah aku sebijik corelle ka apa ka suma takdak..ada set melamin tu pun mak mentua bagi ja pun..tu pun wat makan hari2 dah..hihihi

sepupu aku mai baru ni pun aku pakai pinggan mangkuk polistrin jaaa..hahhaha..walopun bukan open house..aku jadikan cam open house gak (takde la aku rasa bersalah sgt takde pinggan mangkuk kat umah aku hahahaha)

my little family said...

Ana, akak pun xde pinggan segala jenama mahal tu..akak pakai Giacomo / milamin jekk . xtau la bila nk merasa pinggan mahai tu..huhu

my little family said...

Tp kan.... (nk tmbh lagi tu ayat, sungguh xpuas hati aku nih..hahaha) akak klu beli yg mahai2 pun baik kita UTAMAkan guna utk kita sefamily dulu. jgn simpan & guna bila time org datang jekk.. FAMILY 1st..hehehe

kirana said...

naza,
haah..kira kalo aku masak tu mmg spesel la cewahhhhhhhhh

k.shahi,
tu lawa gak..ana ni lgsg tak dak mangkuk2 lawa haha

shaiful,
hehe jgn tny sy...sy tak tau..baru nk belajar hal dapur


momydania,
yer la mmg tak kisah..tp rasa segan gak..



kv,
yer la..tp dulu2 sy tak reti membeli lagik bab pinggan2 ni..ni bari oder kat kwn..murah sket dari langkawi..eh byk la jugak



geni,
kalo ramai2 open house mmg tka kisah..ni nak jamu sanak saudara pon pakai polistrin tu aku segan tu


k.ayu,
tak dak nk simpan2 aih..beli pakai ..corelle tu pakai cmner pon dok nampak baru lawa jer

Mummy Dasy said...

xpe yg penting diri sendiri...

Abang Long said...

"tu la mak..menantu2 mak skrg seme dah cekap..pegang bihun jd bihun..pegan ayam, jadi soto"

Nak sambung dialog diatas:

"Pegang suami jadi ... ?"

Hahahaha .... sesekali rasa nak mengusik ...

kirana said...

mumydasy,
saja la..rasa cam segan lak..pinggan mangkuk tak cukup

abg long,
kang saya sambung kang hahahah
jgn dok cuit ngusik nooooo hihiih

mama uzma said...

hihihii...
iena pun pakai biasa2 je...itu pun
org bg hadia masa iena kawen..
tapi mama bising..tau2 mama bg satu set vantage...x pakai pun lagi..ada elok dlm kotak dia..hihii

Cik N said...

nape ek pmpuan dah d fmly sibuk2 pasal pinggan? x bp nak paham la plk..huhuu

Cik N said...
This comment has been removed by the author.
Cik N said...
This comment has been removed by the author.
Saliza said...

ana, hang pesan set noritake ka?

mama umar said...

ana, kalo ada kwn ddk kt US hg kirim la corelle kt dia..kak ipar aku ckp bli corelle kt wrehse kt US murah giler serendah rm1 1pc..umah aku pun xde corelle morelle ni..aku beli pinggan ikea yg 1pc rm2.90 tu je..hehe

Iza Shariza said...

ana.. lama x tgk blog ana ni. cantik arr umah,. besau..

tak dak corelle? hehee.. murah2 je kita jual. ngeh3x.. leh tgk blog :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin