BELI RUMAH IKUT KEMAMPUAN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, October 20, 2009

BELI RUMAH IKUT KEMAMPUAN

Desa Coalfield site visit
ni bukan rumah aku :)


rumah akak saya ..dia akan pindah ke sini ujung tahun nnt..sekarang sibuk ngn proses nak masuk rumah...

dia beli rumah kat Sg Buloh,dah kat situ ja la yg boleh dapat harga murah lagik kan...kalau nak berposkod kan KL..duduk la umah sempit2 ...dah nak beli umah landed tak mampu..harga mahal kan..dengan bilangan anak 4 orang...memang keselesaan agak kurang utk tinggal di apartment
tambahan lagik bila saudara2 datang..mak ayah datang ...
jadik ..keputusan diambil utk duduk jauh sket dari tempat keja demi keselesaan anak2




dia mintak pandangan aku nak decor mcm mana kat bahagian sini..


tengok tu dengan berkendong anak..dgn berbaju kurung pi tengok,...sgt gigih tauu
sambil2 beraya ..singgah lah tengok..dah akak ku dok bising2 suh poi tgk umah dia selagi aku tak pi hhihiih



mmg besar la..tapi bukak tak igt lak berapa



yg aku suka..finishing kat toilet...sgt cantik...dgn tile yg lawa...ada design lagik kat toilet..tile up to ceiling height
kat slot ni boleh buat rack..letak glass tu kan...pastu susun2 toiletries kat sini


kat masterbedroo dah diasing kan siap2...dry n wet toilet.siap ngn shower screen...sinki ngn kepala paip yg moden




kwn2 yg dok sg buluh...nnt aku buleh pi terjah umah korang :)

12 comments:

genny da bomb said...

cantik umah kak hang ni..hmm..best kan kalo dpt umah besar2..nk besar2 n murah kena balik kedah la..heheh..best gila umah teres kat umah aku kat sik nu 70k jah..haiyooo best2..kalo dapat peluang balik mmg aku balik la laki bini hehhe

JMR said...

heheh..besar umah.best2.wish i cud have 1 nnt..nnt dh ada ank la kan..hikhik

Em's Family said...

ana, cerite semalam ape cerite, tak habis lagi..

my little family said...

cantik design bilik air dia..hehe

~~ciklinn~~ said...

aluhaaa...ciklinn dtg nie.... hehehehhe

sihat ke mek?

huhhuhuhu nilah mah idaman kalbu..bilalah agaknya impian ku akan makbul.. huhuhuh

nieda said...

cantik..toilet cantik...rumah idaman kalbu bilalah boleh merasa ni..haiyaa...

kirana said...

geni,
tu laaa...aku balik tengok kat pendang..byk umah dok naik..cantik2 lak tu design

JMR,
boleh punya...


mira,
tu dah buat entri sampai abih dah..ehe tak paham yer kite tulis hehehe

k.ayu,
aa mmg cantik la tengok


ciklin,
oiiiit dah menjelma dah ko heheh

nieda,
ada la rezki nnt... :)

Abang Long said...

Panggillah ... deco, deco, deco ...

kirana said...

abg long,
tlong la panggil :)
byk sgt syarat2 nak masuk deco deco tu

contactlens said...

wah..ana dipanggil utk deco kan umah. bley kita panggil gak ke??hihi :P

kirana said...

contactlens,
tak lah..dia panggey suh tengok..pastu tanya nak tmbah apa2 lagik..sket2 buleh la bg idea..

mama uzma said...

bestnya beli umah baru...

itulah..
en abg kata klu dah x
sabar sgt nak duk umah
baru..blik kedah..skang gak
leh beli..huhh...geram je dgr..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin