BAGI LALUAN SAT NAAAA... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, October 22, 2009

BAGI LALUAN SAT NAAAA...

kite jangan pandang rendah org yg bertanya yer...kadang2 terlepas pandang benda2 gini ,tak pernah cuba,tak pernah install...so sebab tu mereka tanya.

ni saya nk jawab soklan kepada amed dan kak ayu dan mungkin jugak mereka yg nak tanya tapi malu2 hehehe..ha ni saya explain naaa

1.Install nuffnang
-bukan sekadar utk dapat duit saja...
-tapi utk monitor blog kite tu..kat situ macam2 buleh tengok..buleh tau




-boleh tengok brp ramai org masuk
-dari negara mana mai
-kata kunci org search sampai kat blog kita
-link mana depa dok klik2 dari mana
-pastu buleh tengok geng nuffnang yg lain



atau..
2.boleh install statcounter.com
yg ni lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiii detail buleh tau naaaaaa


cuba tengok kat sidebar biru tu...semua maklumat ada kat situ..klik2 ja naaa
keyword analysis pon lagik banyak..nuffnang limited 10 jer



pastu buleh trace dari mana..ip mana..guna apa..berapa lama dok lepak kat blog
dan macam2 lagik boleh godek dari situ
yg penting pi install kat blog dulu hehehehe

amacam ok?

5 comments:

Abang Long said...

Nek belek dulu ...

my little family said...

ok tenkiuuuuuuuuuuu

Mak Su said...

eh! i see me! i see me! :)

mama uzma said...

tq kak..
iena pun sebenarnya bape
nak paha tau...hihih

amed said...

tq miss anna
i got d idea :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin