KISAH SOFAKU | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, October 26, 2009

KISAH SOFAKU

komen korang kat entri ni akan menentukan nasib sofa ku hahhaha
lihat gambar pertama.
ini sofa saya.problem saya ialah...warna sofa ni tak matching dengan konsep decor impian saya.


sebenarya..dulu,masa nak beli saya yg tergedik2..nak cepat2 beli sofa...tengah sarat tu pi kedai nak beli gak..pegi tengah malam..tengok kat kedai dlm lampu kuning...so nampak cantik la color dia


tapi

bila derang antor ja kat umah (masa tu kat umah sewa senawang)..huhu terdiam
tapi terima jer la..sbb kami yg pilih color tu kan
pastu redha dalam pasrah lah menggunakan sofa ni

dari segi kelembutan..memang sedap duduk.....kira support bahu penuh...letak kepala pon sedap

pastu masa nak pindah ke rumah sekarang..aku ni dok plannnn la nak jual sofa ni..nak jual meja makan...last2 semua tak jadik jual..sebab bajet dah habis nak beli benda baru hahahah


so pakai jer la sampai sekarang

pastu ,masa buat langsir dulu..dok plan la..nak tukar sarung semua sekali.


pastu tokei tu kata..mahai..macam beli baru harga nya




sofa yg digunakan sekarang


pastu sekarang timbul lagik isu sofa ni..sbb aku rasa mmg out la color dia ngn color cat umah aku tu..aku pandai2 buat iklan nak jual..siap nak offer carpet tu free ..


mmg ada org nak beli dah...
pastu bgtau la asben kisah nak jual ni...huhuuhhu
dia suruh tunggu 10 tahun pakaiiiiiiiiii.....

terpaksa la tak jadik jual ngn kak su ...hihii sori kak su...

baru2 ni...belek ikea katalog 2010..tengok2 la sofa...tengoooookkkk jaaaaaa
pastu terjumpa satu design ni ...lebih kurang dgn sofa kami ja design

cuma ikea punya tu kulit..tapi bentuk..kaki kayu bwh tu lebih kurang jaa

so aku plan lagik sekalik..nak tukar sarung sofa kalaaaauuuu ada yg murahhh..
yg ni asben setuju







sofa ikea yg hampir2 nak sama bentuk ngn sofa aku

option yg ada (utk dimasukkan dlm bentangan bajet 2010)


1.tukar sarung semuaaaa sekalik ngn body


2.beli sofa baru design lain ...sofa lama..adjust bwk naik atas letak dlm bilik ,family hall


sebenarnya aku nak beli sofa ada bentuk lain2 sket la..


3.tukar sarung sofa 2 seat n 1 seat shj,beli sofa lain mix n match ..


4.lanyak bagi patahhhh ahhahaha..ish sungguh tak bijak ni :P





vote anda menentukan sofa ku masa depan ekkekekekeke

17 comments:

kak sue said...

hehehe.. sblm lanyak tu..fikir2 dulu no offer ksue :-)

k.suzy said...

k.suzy vote for option 2

genny da bomb said...

aku pun nk tukar sofaaaaaaaa!!!huhuhu..tp tunggu la bajet 2010 nanti kakakkaa..harap2 aku ada bajet..aku sungguh sakit ati nengok sofa umah aku skang walopun warnanya masyukkk ng tema umah aku..

aku ase nk lanyak smp patah..tapi kang aku jugak yang kena beli..abehhh??hadap je la kan huhu..ada bajet nnti dapat le yg baru..aku pun nak beli yang rupa bentuk tak standard jugak hihi..

cadangan aku untuk hang..sbb sofa umah hang elok lagi..so pakai je la dulu yang tu..tukar kaler sarung ok la tu nanti hehe..

okinokiyo said...

rumah baru kene la sofa baru..
beli sofa kat macy ke, kat harvey norman cun gak...

ko tgk x kat macy jugak..sbbnye kalau ko beli kat ikea, kalau dia discontinue, ko susah nak beli sarung..

PuteriSatu said...

na..mix n match pun cantik na... ahaks... ikut konsep umah akak...ahaks...

PuteriSatu said...
This comment has been removed by the author.
shahirina said...

i guess i vote for idea no 2.

hehehe..... umah k. Shahi mix n match jer.....

my little family said...

ala Ana, klu budget ada, tukar je la.. yg tu letak kat family hall kat atas..senang..pasni xde la nk rs tak puas ati / serabut lagi..hehehe

Abang Long said...

Cuba cuit dan rasa sofa tu ... kalau sedap, kira ok lah ... hehehe

feeza said...

Rasanya sesuai mix+match. lagi satu sofa tu boleh di matchkan ngan rumah dgn add bantal yg seakan color ngan dinding umah. sbb sofa tu putih so bleh match ngan apa2 color.
Hehehe...ntahlah idea ni ok ke idak.

KV said...

senang2 beli baru lah ana. Hehe..sungguh tak membantu idea akak ni.;P

shaifulsafar said...

ikut vote mana yang paling tinggi... @ ikut kata hati... :-)

kalau nak tukar sarung kulit pun mahal juga...kan?..

tukar fabric elyza @ fella pun cantik, tapi mahal juga... dah sama harga beli yang baru... hmmm...

beli baru je la kot... puas hati... :-D tapi fikir betul2... jangan tak match dengan konsep pulak... jenuh nanti...

AyunasiA said...

hall tu kan beso kan? beli je la lagi satu, kendian yang lama tu tukar sarung baru, kendian beli lagi satu l shape ke, letak kat atas. hahaha cukup bajet tak?

bie said...

apa kate:-D, tukar kaler langsir biar match ngah sofa tu hihi...dh bli sofa baru br pki blk langsir tu hehhe...peace,heehhee!!!...vote yg xde dlm list,jgn mare hahhaa...sajeje

contactlens said...

vote for no.2 lah...x membazir..

kirana said...

dalam kiraan undi ..ramai kata vote no 2...hehe...en ali...amik perhatian naaaa :)


kak sue,
ya la kak su..kalau lah ana lehw at keputusan ehhehe

k.suzy,
hihihi t.kasihhh

geni,
punya la panjang hang komen..ciput ja cadangan hang hehehhe

mai,
ermm betul gak tu kalo beli kat ikea..tp rasanya tka beli kot..kat macy tu mmg lawa2.harga pon cantik2 ehhehe...thanks bg input kat aku

k.puteri,
gitu la plan nya akak..tgh tunggu green light

k.shahi,
ya betul..konsep mix n match lagik cantik

k.ayu,
heheh serabut tak habis2 saya ni kakkkkkk...

abg long,
ermmmm ni vote masuk mana ni

feeza,
aa dok bygkan dah kusyen2 color2 nak letaknya hehe..thanks bg idea


kv,
nak beli baru kena justify dulu hehehe...
org takdak duit gini la kekdahnya

shaiful,
heheheh tu tak mau kelam kelibut kalini
elyza tu mahai tu...


ayu,
banyak nya kendian ko..meh sket duit ko tu


bie,
hahaha ni kuar dari jawapan niiiiiii

contaclens,
org procurement mmg tgk ke arah cara penjimatan :)
bagus2

mama uzma said...

kak
iena sokong je mana2...
hhaha
membantu x...??

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin