I'M NOT SATISFIED.. | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, October 19, 2009

I'M NOT SATISFIED..

sms dan call pada 05.10.09 (aku edit dah tahun hihi)
"esther,u boleh emel i display box detail drawing"

no replied
petang aku call
"eloo esther...la u ni..i nak tengok drawing tu"
"ala sori2...strmx problem"
"ermmm..u buat berapa tebal kayu tu?"
"10mm"
"i nak tebal..lebih kurang top drawer tu"
"tapi kilang dah potong dah buat...cantik punya..derang tau "
"ala..ermmm..ok la"


tiba pada hari 14.10.09
aku kan cuti hari tu..bila pekerja dia tiba dlm kul 1130 gitu...aku tak sabaq2 nak tengok display box tu dulu
tengok2 ja...huhhhuuhhuuh memang aku tak kenan laa..tapi tunggu pasang dulu..kot bila tak pasang nampak pelik kan..
tapi bila dah pasang pon aku nampak tak ok kan..terus call asben dulu bgtau ..
so petang rabu tu derang dapat siapkan semua la ..kul 7 baru siap
pastu masa si CK.director depa datang..aku tak komplen lagik...
nak tunggu asben tengok dulu..sama tak pandangan mata dia ngn aku

bila asben sampai ja...dia pon bagi komen yg sama
jenuh kami ni dok termenung depan tu..dok pikiaq nak buat mcm mana
barang2 tak beli lagik utk letak kat display box tu..pastu asben pon amik la apa2 barang test letak..nampak ok sket la..tapi still nampak pelik jugak

aku tak boleh nak tidoq dok pikir benda tu..last2 amik henpon..sms esther..dalam kul 11 mlm..


"hi esther,im not satified with ..bla bla bla..i think ... bla bla"

dia tak balas..
aku sabaq lagik..pastu datang keje..dok pikir camner nak buat ni..dia pon tak call aku

aku bg sms lagik

"esther, u boleh repair..bla bla bla "
"ill explain to u later..bla bla..bla..." baru dia balas

aku dok agak mesti dia tak mau repair dah kan..





pastu dok pikir nak deal macam mana nnt ngn dia masa nak buat payment



maka kami pon pegi la showroom..tapi dalam keadaan tenang dah..tak marah2 pon..



kami nak deal..kalau dia tak boleh buat apa2..nak mintak diskaun lah ..payment belum bayar full lagik



"aaa esther ...ermmm so camner,u boleh bukak balik"



"ermmm gini la...nanti kite tambah kayu pastu laminate balik la" (Tanpa apa2 tambahan kos)



"ha ok..gitu tak per..i nak tebal bla bla bla"



"ok2 boleh..bila u free ?"



haaaa sib baiiiikkkk dia nak layan kerenah aku kan ..,kalau lah dia buat awal2 masa aku tepon tu kan senang..tak yah nak datang bukak pasang balik kan..



jadik dalam kes ni



1.salah aku sebab lambat mintak drawing...aku igt dia akan call mintak approval ker mcm mana kan..ngn aku pon bizi kat dept baru sampai terlupa nak follow up ngn dia..asben mmg serah kat aku jer



2.aku assume designer buleh imagine apa yg aku imagine..tu yg tak mintak detail awal2



detail means ..scale drawing ..aku dok assume depa ni mesti la tau mana cantik mana tak kan



3.nasib baik..kami berunding ngn cara cool...mintak cara elok..dia pon layan elok ja..







hasil kerja derang memang kami puas hati...
yang lain semua ok..cuma part display box tu jer sket
gambar tv console aku tak letak lagik heheheh .saja jahat..cerita tak nak letak gambar :p
tunggu dah siap repair nnt aku buat perbandingan sebelum n selepas
tengok jer la gambar yg ada ni


anti -jump wardrobe
CK kata..aku first customer dia buat pintu dua.. (company dia baru jer ..2008 bukak)
kat showroom pintu 3..tapi aku minat style besar gini..nak ala2 jepun :)
mula tu dia tak nak buat pintu 4 kaki ni..dia takut roda tak leh support
tapi aku dah sevey tanya kedai lain..depa buleh buat plg besar 6 kaki ..designer kat situ kata..lagik besar lagik lawa..


dressing table ..
suka sangat2



ni biasa la..bwh stor...letak pasu tu smentara ja ....barang2 hiasan tak beli lagik
kegunaan stor ni..org datang tiba2.. leh sumbat barang2/toys dalam ni.. hehehe...
rasa kemas sket la dari sebelum ni



dan ini ....

tidoq sampai rasa tak mau bangun arini



aku amik panasonic envio inverter 1.0hp
aku kan cukop risau bab2 pasang ni kan..takut nampak paip itam besaq tu menjalar kat dinding..sebelum cina tu install..dah pesan awal2
" i tak nak nampak apa2 paip tau"
"ya2..tapi ini paip air mcm mana"
"u bagi lalu itu bwh compressor..pandai2 la u buat"


hehe..nasib la dpt customer yg cerewet...

nanti sebelum korang nak letak point aircond tu..pikir siap2 laluan paip dari kompressor tu..macam umah aku mmg aku plan "back to back" ..so tak der la nampak bersirat sana sini ...kadang tu kecian tengok..umah dah cantik tapi tengok paip ekon bersirat dah mencacatkan pandangan


tu jer la entri panjang lebar aku buat arini..sekian :)

15 comments:

shaifulsafar said...

tahun depan call... tahun ni dah datang buat kerja ya?... sgt bagus kontraktor tu... :-)

dekja78 said...

heheheh...advancenye tarikh ana...

genny da bomb said...

ahahaha...advance sungguh tarikh tu ana hihihi..

suka tol la wat saspension gini tau makcik ana nii

contactlens said...

waa..cantik & satisfied..congrats! jgn lupa upload gmbo tv console bila dh siap.agreed dgn ana, mmg kena detail.tp org kita (termasuk saya)ni jenis lembut hatilah..kdg2 tu accept ajer wlupn x brp nk puas hati...huhu :P

kirana said...

saiful,k.imah n geni,
hehhehehe punya la kalut nak update..

kirana said...

contaclens,
tu laa....mcm malas2 gak sbnarnya tapi ..ntah camner suarakan jugak la

my little family said...

nak tanya satu jekkkkk..brapa kos maaa? (slang cina..kehkehkeh)

dekja78 said...

lawos lah ana pintu sliding wardrobe tu..

k.suzy said...

berapa size wardrobe ana tu?

siti nurbaiya said...

cantik la almari tuh.. minat!minat!

kirana said...

k.ayu,
kos setiap satu ker?nnt saya buat entri bajet pulak naaa hehehee

k.imah,
hehe sebelum tido tengok la pintu tu smpai tidoq haah...cermin tu mcm ada gold dust kalo tengok dari dekat

k.suzy,
8kaki lebar x tinggi 9kaki 1/2

kirana said...

siti,
hehe buat la satu :)

Abang Long said...

Nasib baik dia dapat pelanggan yang boleh bincang, kalau dapat yang suka memaki hamun ...

kirana said...

abg long,
nak marah2 pon tak boleh gak..sbb sy lambat gak call info pasal tebal kayu tu

mama uzma said...

wah..
dah cantik umah akak...
mesti puas hati sampai senyum
ke telinga..hihi

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin