MENABUNG UTK VAKSIN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, October 8, 2009

MENABUNG UTK VAKSIN

semalam aku gi jumpa doctor utk sembang2 hal kewanitaan

pastu tanya utk HPV vaksin

rupa-rupanya..aku salah paham...ingatkan rm500 tu utk 3 dos ..tapi satu dos kos rm500 ..kena amik 3 dos dalam masa 6 bulan...so total kena ada rm1500

huhuhuuh...banyakkkkk tu ...tapi pikir2 balik..utk kesihatan kite jugak kan.. dok perabih beli barang mekap buleh... :) ..cantik tapi menderita wat apa kan..hehe

kira mcm investment kesihatan la..nak tunggu turun harga tak tau lah bila..vaksin baru jer keluar kan
rm1500 utk sekali seumur hidup..
untung jadik budak sekolah..dapat percuma ...



jadik..mana nk cekau duit tu..kena la kumpul rm200 sebulan kan ...sehari rm7
jadik kena antor invois ke suami jugak kan...

kalau sayang isteri ...sila derma ke tabung vaksin isteri :) ..

tahukah anda sang suami..vaksin ni utk mencegah kanser serviks yg menyebabkan kematian kedua tertinggi selepas kanser payudara...


sekadar gambar hiasan :)
en ali...tunggu invois yerrr

13 comments:

~tuah.rimbun~ said...

good sharing..

ada tak web yg cerita detail pasal vaksin ni?

Mummy Dasy said...

alamak meleset ah ingat Rm500 untuk 3 kali gak...betul ah kna anta invoice gak ah... untuk diri sendiri

my little family said...

ceh2....mcm auditor plak main anto2 invois nih..hehe..

farah aminuddin said...

risaunye. mintak dijauhkan :(

Abang Long said...

Kalau ada perubatan percuma macam di negara maju ... kan bagus !

Kenapa muka kelihatan begitu berminyak ?

Mak Su said...

mahalnyaa..... :(

nanti dpt sakit jantung plaks sbb overwork utk cari duit utk suntikan vaksin... huhuhu

cikda said...

ana
aku baca paper smlm..
dia kata vaksin ni still dlm kajian la..
kawan aku dah amik 2 dos..dia pun terkejut..tggl satu dos lagi bulan Nov nnt..
pastu dia amik 1 dos $170 jek dia cakap..
baik hg survey betul2 kat klinik2 lain..

kirana said...

tuah,
website saya tak gogel lak hehehe...saya dpt info dari doktor terus cewahhhhh
nnt sy cuba carik yg berkaitan sy paste kat sini


mumydasy,
mintak sponsor :)



k.ayu,
hihihi prosedur cewahhh

farah,
ya..terutama utk org dah kwen beranak pinak ni

abg long,
ermmm..kalauuuu

hehe dah panas beraya ..tu muka berminyak lak..ala tu gambar hiasan jer..jgn dok komplen hahaha

mak su,
tu la..mahal kan..kecian kat org pmpn ni
mamogram leh claim..hpv tak tau lah depa bg claim ke tak


aida,
dlm kajian utk budak2 sekolah kan

aaa betul harga tu rm500..sbb dulu pas bersalin doktor kat kpj ,doktor ishak dah bgtau aku ..
ni doktor kat opis aku lak bgtau..kira betul la
mungkin kwn ko dpt subsidi company kot

PAP said...

tak tau nak cakap kat mane tapi slumber je la cakap kat sini ek walaupun takde kaitan dengan post akak ni. 1st time tgk blog akak,yela sebab name lebih kurang gak..ade pcoretan kat depan tu kn..heheheh...best gak blog akak ni..tulisan yg menarik utk dibaca pada masa lapang..hehehe..kalo rajin dtg la blog sy plak..hehehe...

http://apediacakap.blogspot.com/

alia said...

salam ziarah....dan salam raya

erm..menarik gak info nie...tp kos dia tu lagi menarik.....

kenapa tidak di beri percuma seperti cucukan yg kita dapat time sekolah dolu.....

ah ..manusia..klu bleh semua nak pree...:p

alia said...

salam ziarah....dan salam raya

erm..menarik gak info nie...tp kos dia tu lagi menarik.....

kenapa tidak di beri percuma seperti cucukan yg kita dapat time sekolah dolu.....

ah ..manusia..klu bleh semua nak pree...:p

mama uzma said...

huhuhuu...
mahai betui..tapi klu tuk kebaikan
perlukan berkobankan..lbih2 bab shopping2 kena la kurangkan...

kirana said...

pap,
terima kasih sudi singgah blog akak..
nnt kite jejak ke sana yerr

mama uzma,
nak murah kena buat sdiri hahahaha

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin