ORG LAKI TAK PERLU SPACE BANYAK2 | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, October 12, 2009

ORG LAKI TAK PERLU SPACE BANYAK2

renovation progress on 10th oct ,Sabtu
wardrobe pon tak siap lagik...huhuuhuhu
nak kata lambat ke apa..ke susah nak pasang ..
pekerja 4 org..


datang rumah pon dah 1215 tgh ..mungkin kilang baru siap potong kayu kot
kul 4 lebih dah kemas2 barang..kira2 4 jam la buat kerja ..baru siap byk ni..huhuh




cuba lihat keselerakan..dan habuknya..
nasib baik tak da katil lagik..kalo tak mcm mana la ek..
tilam langsir seme kami bukak pindah ke bilik sebelah..




mungkin buat benda ni kot lambat...sebab nak kena potong kayu ikut plug ni.
dia tanya nak tutup terus atau nak guna plug...sayang lak kalau nak tutup
mungkin dok buat benda ni kot lama...tak naik tgk derang buat pon masa ni...
tapi hasilnya mmg puas hati..kemass tak da senget2



overall...pintu belum siap...kat atas handle belum pasang..salah bawak jenis aku nak



pembahagian kawasan :)
asben nya tak perlu banyak kawasan hihhihihih

kerja akan bersambung hari rabu..aku cuti,
derang nak sambung arini..tapi sapa nak jaga umah kan..
ahad mmg derang tak keje..huhuuuhhu..progress ..kira slow la kot,hasil keje setakat ini-memuaskan hati

21 comments:

genny da bomb said...

besarnya lemari hangggggg...best2!

honeylanz said...

salam kenal.
pembahagian kaw. mmg tepat. hehehe.. i pon wat cam tu..

okinokiyo said...

weh ni kan mengikut exp aku..tak muatttt :p ko tgk la nnti ko akan citer tambah wardrobe..baju rumah ko kene ada yg drawer2 tu, xyah pakai wardrobe. wardrobe ni ko letak baju raya jek dah selambak, belum baju keje, baju jalan..

and aku rasa baju laki aku lgi bnyk dr aku. sebabnya baju keje dia lain dr baju jalan. baju keje aku & baju jalan sama. :p

AyunasiA said...

mak aiii kejam! sian laki ko. eh, lebih kurang sama ar design compartment ko ngan aku.

shaifulsafar said...

wah?... besarnya.... aiman bleh main nyorok2 dalm ni nanti...ehehehe...

puas hati nih....

.:Fae-Yust:. said...

Salam ziarah,

wahh teruja ler tgk u punya wardrobe neh...nnt akk add u kat skype yerk! ;)

Em's Family said...

muat ke ana dengan barang make up je dah amik bebrapa kawasan.. anyway, seronok tengok ana tengah godek2 rumah bagi lawa

PuteriSatu said...

cantik na... tapi betullah...almari atau wardrobe..besar mana pun kita buat...stil tak cukup space...kenapa..? sebab kita tiap2 bulan beli baju baru...huhuhu.... tapi memang cantik..tak sabar nak tengok wardrobe tuk panel tv lak...

my little family said...

Ana conquer semua la kesimpulannya..hahaha..

my little family said...

lupa nk tanye..brape libu nih?
jimat ruang klu bt mcm ni..beg, cadar etc semua leh simpan kat atas tuh.

dekja78 said...

nnt boleh tiru design tu.....

dekja78 said...

nnt boleh tiru design tu.....

kirana said...

geni,
tu pon rasa tak cukop tu hehe

honeylanz,
salam kenalan...hihihi ala baju depa tak byk mana pon :)

mai,
hahaha..nampak gaya kena tukar plan..baju dok umah buh dlm almari lama dah la hahaha
tp baju aku tak la byk sgt pon...tkg la dah susun nnt jadi cmner

ayu,
hihi ..compartment standard jer kot..cuma tukar kedudukan jer la..

shaiful,
kite tengok nnt...harap2 tak bunyi rungutan dari mulut aku dah pasnih

kak fae,
ok no prob.. :)

mira,
brg mekap kat tmpat lain mira..hehe tak siap lagik dressing table
ala mira..kite buat sket2 ja..nk buat sekali arung..paham2 jer la :)

k.puteri,
hehehe tau tak pa..tpi sejak ada anak ni dah jarang beli baju diri sdiri..


k.ayu,
secara tersiratnya mcm tu la..hehehe..
tu la tak pening kepala dah pasnih nk letak brang2..

k.imah,
ala design simple2 jer k.imah..
k.imah duit banyak..buat canggih2 lagi ehhe

Fiena said...

ha.. kaler dh dkt nk sama wardrobe aku dh tu
hahahaha
lmbt gak ek.. aku aritu cpt je org tu psg.. aku wat skali kc. kc ja lmbt skit.. wardrobe cpt ja.. aku siap tggu depa psg.. ase cam wahhh cptnya dh siap
hahahaha

mama uzma said...

wahh..
suka2..luas dan besar....!!
mmg penuh baju kita saje..
untuk lelaki mmg x byk ruang sbb
baju dorang mmg x leh kalahkan kita kaum pompuan ni hah..yg suka
beli baju baru asal ada kenduri
kawen atau majlis2 penting..dan juga tuk raya..hahahaa...

kirana said...

fiena,
tu la..lambat nau aku rasa..
aku dah call tokei bgtau progress slow
hg buat sliding gak ek..aku amik yg 2009 punya color..hitam tp ad aline2 struktur tu


mama uzma,
tu pon dok kira2 rasa cm tak cukop ja lagik tu ehe

Abang Long said...

Kena betulkan tajuk tu. Sebenarnya orang lelaki paling banyak mahukan ruang ... "lu pikirlah sendiri!"

mama uzma said...

hahahaaa...
kak ana..lu pikir la
sendiri yee

contactlens said...

org laki nk jwb:"kitorg pn perlu gak space utk baju keje, baju jalan, baju dok umah, baju dalam..err.."

ps:nice design & colour

Anonymous said...

Cik Ana,,, better add in chat box laaa... sonang kengkawan nak ngomel... jsuggestion jeeee rrr ....

kirana said...

abg long,
tauuuuuuuuuuuuuu :)


contactlens,
sib baik asben saya tak byk kategori baju hehehehehe



anon,
thanks..dulu dah add...pastu remove sbb memberatkan blog utk loading..pastu nnt byk or gletak iklan jer kat chatbox

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin