REBUTAN ANTARA 2 BERADIK | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, October 21, 2009

REBUTAN ANTARA 2 BERADIK

1.Abang
-sangat cemburu dengan adik
-tak boleh riba adik nak nyusu...dia nak baring gak atas mama
-tak boleh kongsi mainan ngn adik ..semua dia punya,tak boleh adik nak sentuh
-kalau dukung adik..kena dukung dia jugak ..terpaksa la mama dukung adik depan...dukung aiman belakang...huishhh
-semua kena dahulukan dia....adik nak salam pon dia tak bagi..cepat2 dia celah sambut tangan org nak salam
-nak tido ..kena peluk dia...jenuh mama terkilas2 tangan nak peluk 2-2 orang

tapi sayang kat adik...tak cubit adik..tak pukul adik..cuma dia kedekut ngn adik



adik melepaskan geram kerana abg selalu kedekut ngn dia hihhiihi


2.macam mana nak ajar dia supaya berkongsi ngn adik apa saja?bg la tips
dah cakap elok2 tapi tak jalan jugak...dia bagi la mainan yg tak best kat adik
kalau kata aku tengah dok ajar2 main ngn aisya..nnt dia datang rampas menan tu..tapi dia tak main pon..dia pegang amik jer...tu geram tu..

kadang2 dia rampas dgn kasar jugak dari tangan adik tu...kite yg tengok ni rasa nak marah jer rasa..

9 comments:

genny da bomb said...

susah gak nak ajar share ni..anak aku pun kalo org amik mainan dia..tapi dia mai cakap ng aku la..org tu ini amik menan dia..dia takde la pi rampas..hehe..sopan sket anak aku ni..

dia sll bawak diri kalo org amik mainan dia smp la aku pi amik atau budak tu kasi balik mainan kat dia..huhuhu..

tanya aku..aku pun tak reti sgt cemana nk ajar..tp as long as dia tak gado n gitau aku..aku ok ja la so far ni..

dekja78 said...

payah tu nk ajar..k.imah kalau malas nk membebel biase cakap "xpe nnt ibu/ayah beli lagi besar/bnyk/baru utk hana/hakeemi"..so nnt dgn muka muncung die bg balik..x kira adik or abg yg buat...

dekja78 said...

eh luper ana..bila ade dua org ni..semua kena beli 2...kalau tk bersiap sedia pening kepala dgr die org berebut...

bie said...

apa yg bi tgk akak bi slalu buat..kalau anak buah berebut2 menan..sesama sepupu dia lah..sbb msg2 lum ada adik..suh diorg men sesama..or kalau rajin kita join men skali haha...ataupun suh si abg ajar adik camne nk men...konon2 biar abg rs bangga sbb dia lg terror dr adik ahaks kasi sycho skit...try la kot2 jd hihihihi...sharing dr org xkawin lg :p

shahirina said...

ana, aariz pun kenkadang tu tak mau share... apa kita buat cakap ngan dia baik2... kena share... walaupun dia sorang bila nak main.. dia share lah ngan daddy dia....

contactlens said...

tu nasib baik 2 beradik brebut...klu bapak dia join sekali?? parah...hihi :P

Abang Long said...

Gaduh waktu kecil akan erat waktu dewasa

mama uzma said...

normal lah tuh kak...
bdk2 ni tau tuh mainan dorang..mmg ala2 kedekut skit nak bg kongsi..mcm uzma pun ada hangin kedekut,marah gak klu kwn amik mainan dia..tapi kena nasihat2 la kongsi ngan kwn2..lama2 ok lah..

tapi klu adik bradik ok apa kak..baru riuh umah..hihi

kirana said...

all,
terima kasih berkongsi cerita dan pandangan..saya baca dan akan cuba
cara2 uol cadangkan

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin