34 wks checkup | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, November 24, 2008

34 wks checkup

Agenda hari minggu bermula dgn checkup di pagi sabtu..
Tak leh nk bermalasan golek2 pagi wiken huhuh..pagi2 asben pon dah kena gi sevis keta..
kang gi lambat berejam nk tunggu lak
sementara tu aku wat ler housekeeping sket2..yg ringan2 jer,,sapu sampah.basuh sisa2 pinggan semalam..


kul 10 pagi baru kuar gi hospital..kali ni aku dah transfer ke seremban specialist hospital (SSH)

SSH dah upgrade servis kot..sehari sblm appointment..ada mesej reminder lagi..bagus2


sampai2..ke kaunter GL dulu ler..utk urusan mintak GL..owh taknak cete la pasal GL ni..


ramai aritu sbb ada majlis berkhatan beramai2...meriah gituu



nk sunatkan aiman skali leh..?




kat dlm klinik DR ISHAK SAMAD

masa dok tunggu2 ni aku terdengar 2 org pmpn sbelah borak2..srg tu pon penah checkup ngn doc intan gak..dgr la dia komplen pasal ramai org sgt kat sana..sbb tu dia transer ke sini jugak ...
pastu dia cete doc ishak ni smbut baby terus dia azankan/qamat..pastu baru kasi kat parent

aku lak transfer kat sini sbb hehehhe...TNB dah tukar pekelilingnya..


aiman bizi baca mag..haha cam paham jer..
kat sini cam proper sket la tmpt tunggu..selesa gitu..sbb tunggu dlm klinik doktor tu sendiri
kat luar pon ada gak tmpt menunggu..
tak serabut sgt mcm kat Columbia..sana kan ramai gilerrrr..dah tu Dr Intan sorang jer..
kat sini ada 3 org O&G specialist..2 laki,1 pmpn,tp aku pilih Dr Ishak


Progress :-

Week : 34 +
Berat baby : 2.3kg (cepat gak naik..2 mgu lepas 1.7kg)
Berat mommy :64.3kg ( naik sekilo jer)
EDD :25 Dec 2008 tp doctor kata ikut yg first scan yg slalunya tepat
Gender : Girl ..(insyallah konfem la..dah 4 kali scan nampak girl :) )

Best gak Dr ishak ni..lama jugak dia scan n explain ..3D pon dia wat jugak..pastu heartbeat bb pon leh dgr..dia on kan audio ..tp syg muka baby nampak sket sbb baby tutup2 ngn tgn dia ..malu yerrrr..
doctor kata nnt dia burn dlm CD ..kumpul sampai bersalin..
tu jer la kot update kandungan ku...owh dia tny nk bersalin normal ke csect..
tak sempat aku jwb..dia kata cuba normal la yer..85% boleh normal..hehehe..

13 comments:

KV said...

baik normal lah kalo boleh. Kan? Hehe

Faina Arisya said...

ish.. macam tak percaya aja dan 34 minggu.. rasanya baru aja lagi ana pregnant.. hehehheh.. ingat masa kak ina dulu.. 36 minggu dan kena ceaser..moga selamat lah ibu ngan baby yer..

PuteriSatu said...

faina..tul tu..klu orang lain peknen..cepat benor rasanya dah sampai tarikh due..kan...klu sendiri peknen...adoiyai..jenuh nak tunggu due date tuh....

waa....orang nak masuk umah baru..blog pun baru gak kan..hiks...tak sabar..tak sabar..nak tengok orang tu deko umah pas bersalin ni...

apapun tahniah dapat baby girl kali nih...akak doakan semoga segalanya dipermudahkan untuk ana...ok...insyaallah semua selamat...

NaZa said...

xsabo nak tunggu ko deliver. tahniah sbb bole bersalin normal. ekek (mcm dh bersalin plak)

SUZIE APAI said...

bestnyer dpt bby gurl...Thaniah..kena bgtau aiman dia bkl jd abg, nti dia paham sng ckit bleh mntk tlg & takdengki ngan adiknyer

Shais said...

ana...tak lama jer lagi. rajin-rajin la buat exercise mudah-mudahan senang bersalin nanti.

cendawanintim said...

dah tak lama dah...saya doakan yang terbaik tuk awak...amin.

kirana said...

kv,
hihi dlm hati rasa cam nk operate ekeke..tak der la..cuba la yg mana pon

k.ina,
uiks k.ina awalnya bersalin..

k.puteri,
hehehe..ala..akak tu dok tukar header jer..jeles jugak..sy tukar layout jer :) ..
mmg tak sabar nk deco tp kena tgk keadaaf ekonomi keluarga jugak la pasnih :P


naza,
ceh naza..cam dah bersalin jer aku ni ekekkeke...

suzie,
gitula harapnya..skrg ni dia rajin la jugak dok panggey baby dlm perut ni..harap2 dia ok la nnt..

shai\s,
tu la tak lama dah kak..

cendawan,
tima kasih...aminnnnn

NONIE AZIZ said...

hehehehe...dah sepasang...sambil mata dok merenung jauh...bilalah aku nak dapat anak laki plak ni...muahahaha

PerantauSepi1306 said...

owhhh bestnye kan.. speshly bila dah ujung2 dok sibuk jer prepare nak nyambut ye tak... :D wendu aah jaman mak buyung nie..

semoga mudah bersalin nanti :D

kirana said...

kak nonie,
dok merenung apa lagi..cepat la proses :P

perantausepi,
rindu ek...hehehe.apa lagi..tmbah ler :P
tq mendoakan kite ...aminnn

rynas said...

lg 34 minggu jer ekk..dah dekat tuh. bersedialah awak bila2 masa jer nie tau bleh bersalin. Tambah2 kalau awak aktif bergerak

kirana said...

rynas,
huhu takut ni..kite nk balik raya haji lak tu..masa tu dah 36wks...dilema sungguh ..tak balik takut mak majuk lak..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin