Finally .... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, November 17, 2008

Finally ....

presenting ......

alhamdulillah...dapur ku menjadi seperti yg aku nak..
ada la jugak benda tak kena tp malas nk komplen dah...

ha yg ni le tak puas hati sket..tmpt oven n microwave tu..aku dah bg ukuran utk oven..
aku bukan beli oven built in besar tu..just oven kecik biasa jer...hadiah kawen org kasi tak pakai lagi...sama saiz ngn microwave la..agaknya cina ni nk suruh aku beli oven dia kot..
tgk la..bila time aku rajin nk buat kek kueh bagai nanti aku beli la...


hud n hob brand fotile ..aku amik pakej P2 A ..masa aku beli rege RM1990 ..
tu oven tu 2k lebih tu..huhuhuh tak terdaya den ..tgk la umo aku 30-an nnt aku beli la kot..kot2 ler angin mai nk wat kueh2 lak nnt
inside the drawer




pull out basket ni free ..rege aku tak tau la kalo beli..rm400 cina tu bgtau aku
kalo dia kelentong aku tak tau la..aku kira dpt free jer
so now...ready to move in...aku pindah 29 nov..terpaksa tukar tarikh asal 22 nov
sbb nya byk sgt agen 22 nov tu..check up lagi..mlm tu kenduri tahlil kat umah mak melaka..
penat2...

8 comments:

genny said...

cantiknye kc hang...jeles2 aku bila nk leh buat suma2 ni..huhuuhuu..harus aku sumpah tuan umah aku nih..tak sabar kan nk dok umah sdiri huhu

KV said...

lawa lah dapur rumah baru. Wow!

Rak pinggan tu, sampai ke hari ni akak tak beli2 lg. Asyik tangguh jer. Huhu

mazzuana said...

Ana, lawanyer kc ko....maveles..simple tapi nice sgtttt..bila la aku nak merasa ada kc ni...huhuhu

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

mmg nampak sungguh puas hati..cantik sgt...

mmg free ler besi kering pinggan mangkuk tu..saya pun dapat free..tapi mmg bagus sbb tahan berat..tu kat situ saya letak mcm2..nengok ok sampai skrg hehe...

pasal alih katil tu..tuhan je yg tau..hehehe...

lepas nie..penatlah nak kemaskan brg masuk satu persatu pinggan mangkuk...saya yg dah letak tu nampaknye tak pakai ler jawabnye sbb dah jauh ke atas..malas nak panjat kosi..pakai je pinggan plastik hehehe...

kirana said...

genny,
ala genny..aku tau la hang tak sabaq nk reno kc hang ekekkekek...hang nk sumpah jadi apa?peti ais ka..hihihi..sabo2..aku phm perasaan hang..ewahhh

kv,
tq ..ala simple2 jer kv...

mazz,
hihi tq2..harap2 aku rajin sket la nak masuk dapur pasnih ...ala nnt smpai turn ko lak ..lagi sakan kot..


nrina,
tq..oo mmg selalu org bg free ek....tu la rasanya pinggan yg dok rak atas tak tersentuh la kot..tgu org dtg ramai2 baru guna..hehe..kes malas nk panjat kusi la ni..tak tau la bila nk ngemas nnt ..tgu pas pantang kot..skrg ni nk gerak2 pon malas nya rasaaaaa

AyunasiA said...

kaler nampak maskulin, macam dapo seorang engineer thehehehe

Fiena said...

wah... lawa2.. brapa hang buat kc hang ana? kat kedai/company mana?
(cari idea gak nihhh) :D

kirana said...

ayunasia,
ekekeke...boleh gitu ekkkk

fiena,
wah fiena nk masuk umah baru ker?
aku amik kedai kat senawang..
nak tau detail emel aku

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin