Jimbaran seafood | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, November 14, 2008

Jimbaran seafood

Note :tmpt aku makan ni warung jerrr...restoran yg best2 ada tauuuu..kalo korang pegi ..terjah la restoran tu..tepi pantai..mkn ditemani ombak gitu

Alkisahnya begini...hehe..kami kan bwk bajet yg sgt kecil pegi sana...dah divide2 into sampul2 utk aktiviti kat sana kan..which total=rm1k ++

pastu kami tersalah plan..plan asal nk amik supir 2 hari jer..tp pegi sana ..teramik 3 hari lak jadinya...so kan terover tu kan..maka terpaksa la tukar duit kat sana..sib baik aku bwk spare duit sket..asben mmg tak spare byk la..sbb konon2 dah bajet yg ada kan

kesalahan kedua..igt makan kat sana murah2..tp mahal jugak..so jadi tersalah bajet lagik

jadinya..sbb nak gak merasa Jimbaran seafood...pak aris pon bwk la pi..

sblm tu ..kami tny la pak aris..mahal tak rege makan kat dlm restoran tu..(sbb takut rupiah tak cukop maaaaa...)pastu dia bgtau la rege gitu gini..

last2 kami takut tak cukop duit...decide mkn kat luar jer la

sbanrnya sama saja makannya..cuma tempat dan suasana la tak spesel sgt hehehe

tp rasanya kalo mkn tepi pantai tu..tobat tak leh makan..aiman mesti nk pi terjun laut jer la..

tgk tu..penimbang tradisional masih digunakan

pak aris bwk gi market ikan segar..utk beli ikan..


ikan kap kap..murah tau kat sini ..sekilo baru Rp28000 lbh krg RM11 kot


suasana jalan ke pasar ikan



ni ler kedai yg kami upah masak utk makan ...

aiman keletihan banget...tido tak sedar2

tgk tu..tak celik lagi tu...
udang bakar..sedaaaappp..
ikan kap kap bakar...phewwwwwww..teringat2 lak

deragn dah selesai makan..aku ni dok meratah lgi..hingga licin aku makan..tinggai tulang2 jer kekeke..
standard hidangan dia...nasi+sayur kangkung+ikan bakar yg kite beli... semua bakar2 jer..tak da masak lain
pak aris kata..kat restoran tu pon sama la..set nya mcm tu jugak..cuma kite hanya mengorder..tak yah gi pasar pilih ikann...hehehhehe..
kos mkn semua skali termasuk upah bakar ikan ngn udang adala kot Rp100k kot lbh krg RM35..
MURAHHHHH kan...hehhe..
pak aris bgtau kalo mkn kat restoran dlm tu mau cecah Rp500k...hhehe..
kalo korang nk tmpt best2..jgn ikut cara kami yg tak cukop bajet ni :) ..hahahha
tp at last ada lagi duit rupiah lebih .. beratus2 rupiah jugak la..

suasana kat tepi pantai kat jimbaran

pastu kami pi singgah Discovery Mall..dkt jer ngn airport ngurah rai tu







pantai ni depan mall ni...



tgk si aiman...tak nak balik dia..nk dok sini jer main


sekian saja episod jalan2 di bali....nnt ada la sket2 lagi sisa2 gambar nk tepek..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin