babywearing practice | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, April 10, 2009

babywearing practice

craddle carry position


aisya nanges masa ni..nak shushu..mama gigih dok try gak..pastu dok kalut pose nk amik gambar

ok ke tak ek? terkial2 nk masukkan aisya...tak biasa lagi kot



tapi sonok la..tgn freeee lepas tak da masalah..
sng kalo gi shopping nk pilih2 brg..tak yah risau nk tolak stroller..nk tolak troli hihiih
srg2 pon leh pegi ni..tp rasa cam malu lagi





betul ker cara aku bwk ni...huhuuh baru nak belajar2..

smlm ..aku try carry aisya sambil mop lantai tu!hihi gigih ok..tp gambar asben dah delete dlm kamera..aiman yg amik ..pakaian seksa..takkan aku nk jaja kat blog

aku dah join malaysian babywearers community :)



**gambar blur sket sbb pixel kecik pastu tlupa nk ubah setting..sama kes gambar bowling
sapa ntah rajin dok tukar setting ni..

13 comments:

genny da bomb said...

adussss...kalo aku..mau patah pinggang usung anak camtu...berat tuuu..ng aku pun dah agak berat tmbh berat anak..last2 aku rasa aku duduk je atas kusi kat mana2 wakakakakakkakakaka

MommyDania said...

as long as aisya is comfortable, then its fine. xyah malu..be proud!

HEMY said...

ada eh craddle stuff camni skang??wau..tkyah beli stroller eh?ahahhaa

rynas said...

wah..bagus-bagus. untuk mengelak anak asyik nak berkepit kat kaki kita jer. senang nak wat keje. ttp kalau saya tak lehh aarrr berat. penat plak rasanya kalu dok bawa bawa baby yg beratnya 7-8kg hari-hari.

shaifulsafar said...

selesa tak si aisya tu?... kalau kendong pakai kain batik macam orang dulu-dulu tu pun ok gak kot?...heheh..

kalau saya tak berape setuju cara nih... sebab anak tu nanti jadi manja...asyik nak berdukung jer... letak kat playpen yang beroda tu la...ujung kedapur pun boleh...

arediks92 said...

ana, baru ni aku g kusus kauseling, Penceramah galakan anak2 buat gini, sbb anak sentiasa rpt dgn ibunya... mcm tu la org putih wat anak dorg... mari kiter sharing... dia kater sgt bagus untuk anak...sentiasa rapat yela mengemop pun dia ikut juge ...hehee nanti aku ada baby nak hadiah ni eh

halinazairi said...

hi Ana.. ye la, jangan malu. bangga lagi ada la. dari maid yg usung anak kita, biar kita yg gendong dia sendiri.

advantage babywearing ni, salah satu nye boleh nyusu sambil buat keje. takyah nak duduk je setempat.

I tau pasal babywearing ni after idrees dah 4-5 bulan. tak sempat carry dia as a newborn :(

good for sbb dapat exposure awal :) share2 dlm forum tu. banyak expert kat situ ..

thanks again!
http://meistai.wordpress.com

kirana said...

genny,
masa baby ni boleh la..dah besar2 depa mana mau dok kepit celah ketiak mak lagi..tp serius..tak berat

mommydania,
aa tu dok practice2 lagi..mana positon dia selesa..malu tak penah bwk mcm ni..baby carrier yg biasa tu pon beli dulu..tp tak bwk sbb ntah ehehehe

Hemy,
aa skrg ni dh trend ni dah..sng nk gerak ke mana2


rynas,
kite beli pon utk guna bila time nk wat keja masa dia tak tido..dan nk kuar gi mall ker..

shaiful,
kalo pakai kain batik..nnt jadi besar..tgn tak free sbb dok kendong baby..pastu kepala pon tak support betul2

kecik lagik nk letak dlm walker tu en shaiful..tulang dok lembik lagi :) ...


jiji,
weh ko gi kaunseling nape?
aa kalo baca2 kat net mmg ada baiknya bwk gini..baby rasa sntiasa dkt ngn mama..derang rasa tenang leh dgr degupan jantung ibu..hihi jantung bertemu jantung gitu :)

lina,
hihihii ni tgh nk mengatasi malu la ni..hehe thanks for drop by
tgh dok baca kat forum la ni..

arediks92 said...

hahah opis aku anto kira mcm Pem Rakan Sekerja la..hihkhiihhk... tul la tu mcm penceramah tu ckp tu

Aishah Megahasz said...

Salam perkenalan. Welcome to babywearing world. Pilihan yang bijak untuk baby. Stroller buat baby tertekan. Read this article...

http://megahasz.blogspot.com/2008/12/baby-stroller.html

Anak jadi manja? Tak adala. Hadif yang dibabywearing lebih independent dari abangnya Haziq. Lagipun kendong baby macam ni tak lenguh tangankan? My pediatrik pun cakap bagus kendong baby macam ni.

HAPPY BABYWEARING!

cendawanintim said...

masa baby buleh la guna cara ni, kalu dah beso, maunyer patah pinggang tu!!

SUZIE APAI said...

jgn terseliuh pinggang sudah...tp cara letak tu nk kena btul kot, nti kan tak psl2 ko jadik si bongkok 3..hahahhaaaaaa

kirana said...

aishah,
thanks..sy copy ek gambar utusan tu :)


cend,
dah besar nnt jgn harap ler nk berkepit gini hihi..nak2 dah dpt kaki..krim salam jer la kat mama


suzie,
amboi ko...memikirkan masa depan hihi ok2..take note

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin