Kintamani view | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, November 12, 2008

Kintamani view

meh layan gambor2 kat bali ..

jgn muntah ijau dah ler tgk byk gambar aku upload nnt hehehe



hari kedua..
sblm ke kintamani..kami gi tgk kuta beach dulu...panas nyer rasa time ni..amik gambar skpg dua pastu terus btolak ke kintamani


kuta beach



in the way nk kintamani tu..mcm2 la nampak kat jalan..kite gi tmpt org utk luaskan pandangan..tmbh pengalaman gitu..hehe..ni gambar pagar kat depan rumah org2 kat sana

kat sana style derang duduk dlm satu tembok ni..beberapa famili tinggal bersama..so spjg jalan akan nampak berpagar tembok gini ler...setiap famili ada satu temple tersendiri...

90% penduduk bali beragama hindu..ni pak supir tu la bgtau kat kami





ni acara perempuan2 bali bwk buah atau hidangan utk ke kuil..berderet2 derang jalan..aku sempat snap yg ni jer..asben byk amik video..




wedding kat sana..spjg perjalanan ada la beberapa wedding..




nk gi kintamani brp jam ek..sejam ke 2 jam gitu la kot..tak igt lak..

tingginya 1700m lbh krg ...sejuk cuaca..

ni pak aris berentikan kete betul2 tepi tebing bukit..gayat sehhhhhh

kamera kecik..so gambar cam tak brp best..kalo DSLR kan bestttttt
nak masuk jer parking....dah kena serbu dgn penjual jalanan..ramai okeh!rimas jugak la..
kecian2 tgk..tp pak aris kata jgn beli..sbb mahai sket kat atas ni
masa kitorg lepak kat luar tgk view yg cantik tu..derang dtg dok menjual..pak aris nampak kami tak selesa..so dia rekemen lepak kat dlm restoran


gambar berlatar belakangkan gunung batur


blkg sana tu..tasik batur..syg dlm gambar tak nampak lak

gunung berapi ni masih aktif yer..kalo tak salah..last meletus 1993..
nampak lava yg hitam tu..kalo larat boleh panjat gi sana..amik masa 1jam stgh kot..
tp sbb aku yg peknen ngn anak kecik ni..tgk dari jauh jer..tu pon dah rasa sonok jer tgk

best lepak kat sini..tp anjing pon byk jugak..huhuuh

best giler lepak kat restoran ni...ngn angin dingin..pastu diiringi muzik tradisional bali
nyaman..damai skali
yg baju putih tu la pak aris..supir kami


mmg betul2 tepi la...risau jugak..aiman dok tepi tu..tinggi sehhh




kami oder minum jer..sbb kenyang lagi..
masa ni pak aris kluar gi toilet katanya..tp aku rasa dia tak mo kaco kami lepak
pastu kami offer utk minum pon tak mo...kalo kat warung biasa dia join jer kami makan minum

tiba2 jadi luar biasa lak fresh oren ni hehehe..sbb minum kt tmpat best




sekian cerita kat kintamani :)

2 comments:

Ogy said...

suka tgk gambar2 yg kirana letak ni,
susah tak nk cari makanan halal kt sana? atau pak supir tu tolong tunjukkan?

berapa ya bayaran utk supir tu..kiranya kita bayar khidmat dia dan kereta die le kan? sbb kita tak drive sendiri....

isk apa punya soalan lah ni..ehehe...
buat2 faham jelah ya...

SaDi said...

nice scenery.... :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin