Bersantai2 di Batu Feringgi | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, March 12, 2009

Bersantai2 di Batu Feringgi

Sebelum balik kg aritu..asben mmg plan nk ke penang..nk gi rumah kawan baiknya di Balik Pulau. Sambil tu..dia nak beli 2nd meter kancil utk kete aku tu..digit dah tak nampak.
kalo beli yg orig dari perodua harganya rm400

So hari Ahad tu kami pon bertolak la ke Penang..tak plan sgt nk gi jenjalan ..
biasanya on the spot jer nk gi mana2 pon

layan jer la gambor2..

suami dan isteri..sambil drive sambil amik gambor
sejak ada anak ni..aku jadi mem la kat blkg..selesa duduk blkg..sng nk nyusukan..nk tidokan budak2..


ini anak mereka yg sedang merajuk secara pengsan ..kalo anak dara merajuk lari masuk bilik kan ..anak teruna aku ni...kalo dia merajuk or tak dpt apa2..mula la dia wat pengsan pejam mata gini kalo kat umah ..dan2 tu terbaring pengsan



ni penang bridge..lagi mau bgtau ek



ni mini klcc kat penang..apa nama building ni pon aku taktau..kondo ke ofis ker ntah




sambil melayan view2 yg indah..anak dara ni jugak perlu dilayan




tmbahan pula skrg ni dia suka org bersembang2 ngn dia


ni la kwn asben dan 2 org anaknya..skpg ja gambo
pastu kami angkut pokok2 yg ada kat umah dia utk dibuat benih
ni empangan apa ek..lupa nama daaaa..
on the way nk ke baru feringgi
cantik kan!
baru sampai..redupkan..
mmg sengaja kami carik tmpt mcm ni..tak nak dekat sgt ngn pantai..sbb tak nak kasi aiman main air..panas terik maaa..pulak tu tak plan utk mandi2 ke apa kan..just utk rehat2 jer
haaaa tak sabar aku nk mkn durian..
beli kat tgh jalan..asben kata sekilo rm15..ni rm30 sebijik..mahaiiiiiii
tp dia beli jugak sbb dia kata dah aku ngidam..haihhhhhhhhhh
pastu dok buat lawak "ada isi" lak ..hish
aku dah pesan..kalo mahai2 tak yah beli la..

weh aiman..awat dok keruk sana sini tu
5 batang jagung bakar..dan sebijik durian


aisya tgk jer mak pak dia dok layan jagung ngn durian
aiman lak..tak mo mkn..dok layan pantai ..mcm2 gambor dia snap

kusyuk tu ..sedaaaaaaapppp weh ..ni jagung bakar Teluk Awak..
rm2.20 sebatang..lain dari jagung bakar biasa..sbb dia mcm ada kuah2 sket..madu ke apa ntah..tp lain la rasa
ni durian 118 ker..apa ek..tak tau la..ok la..tak berapa manis..tp aku leh layan gak la
kira 80% aku mkn ni..asben layan jagung jer


best tau dok lepak bwh pokok..angin sepoi2 bhasa...redup jer

haaa terkial2 bapak nk pegang 2 anak..ni baru dua..



ada jugak gambar bertiga..eh..nape aiman takda?
aiman tukang amik gambar ni..
hiks mmg redah jer suruh dia amik..
tgk2 jadi jugak....ok la..budak 2 thn amik..apa nk diharap sgt kan
dulu2 masa dating melepak berdua
now dh ada anak2..melepak bersama anak2 la pulak kan...

8 comments:

Elylinn said...

wahhh kak ana, best nya berhoya hoye kat penang, waaa... rindu nak balik, dah setaon lebih tak balik penang, sob..sob... (tingin nak makan durian & jagung bakar gak!!)

cikda said...

syoknyer balik kg..

PuteriSatu said...

sebijik cam perangai aqilah..majuk je...pengsankan diri...kelakor...

genny da bomb said...

wahh sakan sungguh hang berjalan n makan tu ek...lepas gian la tuuu...hahahaha...bila dh buleh harap anak buat itu ini adalah saat yang paling best!!!ringan keje makkk...hahahaha

NONIE AZIZ said...

huihhh...kak nonie jalan2 pi penang ngan family mmg tak sampai lagi...

kirana said...

lyn,
sudah lupa tanahair tercinta kaaaa?

cikda,
syiokkkk..leh rehat2.mkn tido mkn tido hehehe

k.puteri
tu la kak..tak tahan tgk..tu kami suka ngusik lagi..suka tkg dia majuk

genny,
mmg lepas gian pon :P

k.nonie,
cuba la pi jln sana..

cendawanintim said...

pandai tu aiman snap gambo..

buzzybug said...

amboii... sakan berjalan... hehe...

itu namanya Empangan Teluk Bahang.

yang mcm klcc tu kondo. kat batu uban.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin