Rajuk Si isteri | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, March 26, 2009

Rajuk Si isteri

Sepatutnya pagi ni aku tak berada di sini.
Aku sepatutnya 'menemani' kawan aku ke sini dan selepas itu kami plan nak bershopping di ikea.

Beberapa hari yg lepas..

"bang,mattel sale nak gi tak?" (cubaan isteri nak mendapatkan support moral dan kewangan)

"tak da duit" (tu jer balasan si suami)

Namun si isteri dalam diam-diam memohon cuti separuh hari pagi untuk menemani kwn sahaja.

Malam semalam si isteri cuba mendapat restu suami utk pergi ...
yer la kan..kang jadi isteri durhaka pulak..suami igt kite gi keje rupanya melencong ke lain kan
kalo jadi apa2 kat tengah jalan kan susah


Tetapi ...

"tak yah pegi..membazir"
"teman ja la"
"tengok2 nanti mesti beli jugak" (suami tidak percaya janji isteri utk tidak membeli apa2)

Si isteri terdiam tanda merajuk tapi si suami buat derrrrkkkk jer.

"pinjam handphone..nak sms kwn tak jadi teman" (terpaksa cakap jugak ..huhu)
"hp awak mana"
"kredit tak da " (ahaks! aku pengguna prepaid setia)

Sebab itu lah entry ini ada pagi ini kerana si isteri telah membatalkan cuti nya pagi ini :(

*silent war*

15 comments:

my little family said...

sabar2.... (cukup memahami..)

NaZa said...

sian dia.. patut la pagi2 dengo suara dia ditempat duduk. ekekek... sib baik aku x msg pagi2 kirim beli barbie.. klu x bertambah membara...

k.imah said...

Ingt dtg opis dh xde member nk berjoyah dh kat sebelah..tp smpi2 nmpk lak tudung awning kelabu di meja seblh...hehehehe...nasib order mainan kat org belakang .. tp tk tau boleh ke die merebut brg2 tu sorang2.

AyunasiA said...

pesanan penaja daripada mattel: merajuk adalah rugi. hihihi.

kirana said...

MA,
:(

Naza,
ko jgn nk tmbah luka di dada ku :P

k.imah,
hihihi bila la nk tmbh koleksi tudung ni ...
org blkg tu kata takut tak cukop tgn nk bwk sbb pi srg

ayu,
uhuk!

KV said...

takpe lah ana, karang kalo pegi jugak jadik tak sedap hati plk kkan. Lain kali mebi buleh gi. Sabar yer.

PuteriSatu said...

Ala siannya....akak pun kadang2 cam tu gak....

buzzybug said...

hahahahahahaha.
kite hanya mampu tergelak...

NONIE AZIZ said...

hahahaha...silent war yg tak tahan tu...pastu pujuk diri sendiri hahahahaha..

shiemz said...

Kekeke... Somi tu dah paham dah perangai isteri nie... kalu pegi, mana leh tgk sajer.. sikit sebanyak terdetik gak ati nak membeli kan.. hehe.. xpelah, sabar2. Wekekeke

Mummy Dasy said...

salam...thanks view my blog.. i add ur link... selalu kena mcm tu jawapan yg Mr.Hubby bg sama cam ur husaband...nyampah tau.. silent war yek hehehe kelako

cikda said...

ahaks..bulleh pulok camtu..hehe camtu la perangai org pompuan..

Ibu Emir said...

sabar sabar.. :D at leawst tak durhaka kan , laki memang gitu, cer kalau dia nak beli camera hahaha

kirana said...

kv,
tak pegi..duit selamat :)

k.puteri,
hiks saja nk ngada2 merajuk

niza,
gelak2... (dush!)

k.nonie,
aaa mmg pon..

shiemz,
hihi saye pon cam tak caya gak pegi tak beli apa2

mumydasy,
derang malas nk layan ngada2 kite ni hahahha

aida,
mai angin dia gitu aida oiii

ibu emir,
mmg pon..cuba mai part dia beli brg diaaaaa..tak membazir namanya

shaifulsafar said...

ingat next week nak gi ikea la...jom konvoi....hak hak hak...


p/s: hubby tgh bad mood kot.... sy pun kekadang macam tu.... :-)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin