Terlintas tak benda ini? | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, March 25, 2009

Terlintas tak benda ini?

fisrt sekali..terima kasih kepada yg mengambil bahagian :)
meh kite tgk..ada tak pemenangnya

sambungan cerita sang isteri dan suami mencari sesuatu



sang suami menunjuk2 benda itu kepada sang isteri.
sungguh teruja sekali sang isteri melihat..sambil menjerit2 kesukaan (hahahha tak da la jerit kuat..cuma cam..ya allahhhhh banyaknyaaaaa!!)


nampak tak diatas pokok kelapa itu
sungguh banyak sekali.rasa mau dijolok2 saja.
Tapi terlalu tinggi dan tiada galah pulak.
Tapi takut jugak ..karang tersalah jolok sarang tebuan pulak.

Sampai ayat ni..korang dah leh teka lom?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ok la ..meh kite tgk dari dekat..apakah benda yg dicari itu...

nampak tak??? tak nampak????pi amik kanta bg besaq lagi view
tp benda ni tak jatuh2 lak..jenuh la nk tunggu sampai bila tak tau nk jatuh
kami cari kat bwh2 mmg tak da yg jatuh





sang anak bersama moto kesayangan bapaknya sejak zaman belajar2 dulu...





dan ini lah benda itu!sarang burung hihhhhhhhhiiiii
benda ni dok kat umah mak mentua...nak mintak cam segan lak kan..hehehe
kalo aku peknen..leh gak wat ngidam2 ..

aku nk gantung kat balkoni umah aku tu...
nampak sket semulajadi flora dan fiona ..ekekkeke tiba2 jer


walaupon jawapan yg diberi tidak tepat..hadiah saguhati tetap ada
saya akan klik iklan di blog peserta selama seminggu ..hihi
dgn syarat iklan tu muncul di blog korang masa aku bukak tu..

tunggu la saya kaya gila ..saya offer hadiah NEW CITY terus !ahaks melampau tul...

14 comments:

dr_wahida said...

eishh..banyak nye ana..
rajinnye burung tu bersarang kat pokok kelapa..tak penah tahu pon.

AyunasiA said...

alerrr baru nak teka pokok menumpang kat batang kelapa untuk hiasan kat balkoni. kira bab kegunaan dah betul kan? hihihi

my little family said...

Ana, aritu kat umah kakak di KKM ada byk tau. Nanti MA try tgk..kot2 ada lagi...hahaha

KV said...

oh, benda ni, on d way nak gi kebun hubby kv pun byk. Dulu2 atuk byk wat balik. La ni dh hilang sbb rombak rumah ari tu.

acai said...

perrghhh dah lama gile tak jumpa sarang burung tu,huhu...kat area kampung sini dah tak jumpa..:) kalau nak amik memang kena panjat..dulu kecik2 selalu panjatlah,hehe..

shaifulsafar said...

huhuhu...sarang burung tempua rupanya.... alahai...


klik klik! jugak ye...

genny da bomb said...

weh hg nk buat apa jolok sarang burung tu??wakakaka gile aa bersungguh2 hampa menghias umah..laki aku tobat aku rasa tak sepulun tu kekekekekkeke...suma nk beli siap takyah susah payah je laki aku tu

kirana said...

doktor,
aa saye pon tak tahu byk gitu sekali...geram tul tgk

ayu,
hiks..kira bg la suku markah :)

MA,
tgk2 la.kalo ada pos la kat sy sbg kenangan auwwwwwwwwwwwww

kv,
laaa sayangnyaa

acai,
tinggi gila acai oiii nk panjat hehe..kalo tak ..asben ku la kena kerah

shaiful,
hehehe..dun worry kite start klik esok pagi

genny,
sarng burung ni ada jual kat kedai ek?
..kena la usaha carik sdiri :P ..nk jimat cermat katanya

diniedinar said...

oo..sarang burung rupenye..mmg cantik kalau hias kat laman rumah. huhu..ni 1st time dinie tengok habitat asal sarang ni..gitu rupanya..alahai.. malu weh. dah tetua baru nak kenal ilmu alam :P

shaifulsafar said...
This comment has been removed by the author.
shaifulsafar said...

woahahaha.... statement mencari pasal namanya tu....

p/s: tak pe....aku sedar...siapa diriku...muehehehe - kata mawi.

PerantauSepi1306 said...

siyes banyak ana.. tak pernah lagi akak nengok sarang burung banyak camni.. ish, ish, ish..

buzzybug said...

tidak tercapai dek akal dan tanganku benda nie yang kak ana nak amik!! kesian burung tu x ada rumah!! kejam!! kejam!! hehehehe...

cikda said...

weh clue xde kaitan langsung la..mau pecah kepala nak meneka..patut dah blh bg hadiah city nie

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin