Nuffnang's CTR rating | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, March 18, 2009

Nuffnang's CTR rating


saja ja aku nak share ngn kwn2....walopun income nn aku tak le sehebat blogger2 yg glemer kan.. ni berdasarkan apa yg saya tahu lah yer..kalo salah tlg betulkan

first skali..camner nk dapatkan iklan berbayar kat blog kite.
derang akan tgk kite punya CTR rating tu..cuba tgk blog aku yg tu ada 5 bintang kan.ada 4 kan..
ha so chance utk iklan meter tu lagi tinggi lah

kalo tgk kat lagi satu blog tu..just 3 bintang..so mmg tak da iklan meter masuk pon..less visitor somemore

macam mana derang rate bintang?
contoh : jika jumlah visitor yg masuk 10 org,dan yg klik iklan tu 10 org..maka ctr kite tinggi la 100%
jika yg masuk 1000 org..tp tak da sapa klik iklan tu..maka CTR=0%
based on that ..derang bg bintang

antara 2 blog tadi yg 10 org visitor ngn 1000 org visitor..advertiser mestilah pilih yg ctr tinggi kan?
paham ker?

kalo tak paham..sila ym saya [anamusa80]...ahaks!willing to share even my income seciput..sikit2 lama2 jadi bukit :)

**marilah kite berklik2**

7 comments:

SUZIE APAI said...

mak cik kayo ler...

kirana said...

ahak!mana ado wehhhh..aku ni saja ja kecoh2 hihihihihi

mummysya said...

wah beshnya, boleh syer dgn kin nie.....

enina said...

banyak ke ana boleh dpt? kalau banyak boleh la rajinkan diri.. kalau ciput kang tak pasal2 anak2 terabai sbb mak dia sibuk nak kumpul duit nuffnang haha

kirana said...

mummysa,
haha..kite pon ciput..nk syer cmna

nina,
tak laaaaaaaa..kalo visitor ramai giler leh la dpt lebat..
ni saja suka2 jer..selain blogging ..dpt la sket2 duit masuk..sketttttttt jerr..malu aih nk bgtau

shaifulsafar said...

ape petua nye erk kalau nak bagi trafic giler2 masuk kat web...dan pada masa yg sama kita boleh ern byk kat NN nih?...

dia kira per klik ke? atau jika org subscribe apa yg diiklan?....

kirana said...

shaiful,
nak trafik banyak buat entri ala2 tuuuut ..sure ramai org masuk :)
pastu buat la ala2 blog kontroversi sket hehe..

kena rajin kot ,sy punya trafik pon sket jer..nk kasi tips kat org pulak..

pasal iklan tu..ada 2 jenis iklan..
1.iklan yg klik baru dpt duit
2.iklan berbayar..cam dia sewa blog kite la utk tempoh tertentu...yg tu ditentukan oleh ramainya visitor yg masuk

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin