Pokok2 percuma | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, March 24, 2009

Pokok2 percuma

skrg ni pegi mana2..mata ni melilau tgk pokok2..
dulu2 tak perati pon potongan pokok gitu gini..
aritu balik kedah..dah amik segala jenis pokok dah..tgk la yg mana idup nnt




demam2 pon nk wat gak keje cucuk tanam tu..


wiken baru ni balik melaka pulak..
sblm2 ni tak perasan pon pokok2 kat umah mak tu
kali ni abih kami pusing satu umah carik pokok




boria ..bezanya..aiman dah mandi.. :)




antara pokok2 nk bwk balik nnt..


ha tudia..segala jenis mak nenek ada..hiks..

bunga melati kah?



ini?

ni aku tau!bunga raya..



ni?
dan byk lagik pokok...tunggu dah naik nnt aku tepek gambor..
pokok melankolia?ada ke..ke aku saja bg nama?
pasnih bapak jgn dok gatai2 nk pi beli pokok lagi ..
ni pokok bunga kertas dia beli jugak..adoiiiiiii..rugi rm8 :P

5 comments:

PuteriSatu said...

syoknye orang dah ada halaman sendiri kan....na..rumput tu nampak nak tumbuh cantik dah kan...nanti dah bercantum seme...pehtu...trim cecantik..syok..rasa nak guling2 je atas rumput tuh...wekekekke...

kirana said...

tak sabar nk guling2 kak ekekkekke..mmg dah tutup seme tanah dah ..cuma kat bhg pasir tu tak penuh lagi

my little family said...

Ana, kira ok la hus jenis kisah nak tanam dan beli pokok segala tau. Klu dpat yg jenis xkisah? xde seri la umah tu.. nanti MA nk tgk hus MA ni mcmana lak..kekeke..skrg ni ada peningkatan dlm hal2 nk hias umah. maybe sbb dah nk ada umah sdri kot..kekeke

AyunasiA said...

eh, tak takut pokok terbantut ke tanam time demam2 tuh? errr ada ke pantang nih ek? tetiba cam pernah dengar hihihi

PerantauSepi1306 said...

memang best menanam ni.. lebih2 lagi kalo ada yang rajin nak mengelolakannya.. pokok lidah buaya tu kalau buat batas tepi pagar tanam sebaris cantekkk oooooo ;D

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin