IKEA spice rack | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, March 24, 2009

IKEA spice rack

atas permintaan lynn nak tgk mcm mana rupa..
yg mcm ini la saya dok pikir2 nk beli tu..tgh mempertimbangkan lagik :)
takut serabut la dapur kalo gantung kat dinding byk2


tu haa rega pon dah bagi tu...amik kat katalog ikea ja
tgk katalog lawa la..pasal seme brg baru2 ja..

yg ni pendek sket rail nya..nampak cam kemas sket...



nnt tgk lagi kat ikea yg display tu..kot la ada jenis lain lagik
aku dok tgk katalog ni..sale dah abis ek?
kwn aku dok menghasut aku ajak gi mattel sale khamis ni..pastu dia pandai mengumpan aku..dgn mengajak aku ke ikea pulak..
aduhhhhh...aku tgh mempertimbangkan lagik!
eh spice rack tu masa sale brp ek?ke takda disc..kot la korang2 perasan rege nya

14 comments:

PuteriSatu said...

naaaa...snapla gambar KC ana sekarang...nak tengok...akak nak cari modal berangan....muahahaha...

okinokiyo said...

aku rasa kan ana, benda tu xder sale pun sb murah sgt.
ko beli la semua tu satu set..bukan mahal sgt pun.design yg railing tu pun ada bnyk jenis.
aku pakai yg railing grundtal tu, tpi utk simpan2 mcm botol spices aku guna yg bekas yg panjang.eii tak reti la nak ckp...
pegi jek mattel sale & ikea tu..hehe aku meracun2 ni..:p

dr_wahida said...

ana..rail ikea tu ok..kalo letak kat dapur pon nampak kemas..tapi gantung sudip yg kilat2 la..kene selalu kilatkan botol2..baru nampak cun..takyah timbang2..beli aje..

pasal kemboja tu kan..ade kaler kuning+merah, pink, putih..ish..cantek.

tapi org tua2 tak suke...katenye pokok berantu..padahal kalo pi tengok landscape umah2 bungalow kelas2 memang die tanam poko nih esp. tepi swimming pool.

alhamdulillah..saya ada sepokok & setakat n ih takde la pulak jadi ape2 kat anak. gi lah survey dulu.

KV said...

beli jer ana. Comel tu!

my little family said...

Ana, beli yg pendek sket tu. nanti xde la serabut sgt..Kemas sket..hehe MA ponn xtau mcmana lg KC MA ni. tunggu siap br pikir nk bt mcmana segala mak nenek kecik2 tuh..hehe

kirana said...

k.puteri,
ahaks!tak da apa pon kak...
tgu la sket hari lagi..

mai,
ooo ada lagik design ek..tak igt lak..dah lama tak gi ikea :P
ko jgn dok meracun lebih2 mai


doktor,
ya2 nk beli nak beli..ehehhe
bila akak ckp kemboja tepi swimming pool tu bru sy teringat kat hotel masa kat bali tu..rasanya mcm byk pokok tu

kak..kalo ada gambar landscape tu..tepek la kat blog.nk cilok2

pokok kemboja tu yg org tanam kat kubur ek?

kv,
yer la kv...kena beli kot..ramai dok cucuk ni

MA,
tu la yg kecik tu cma kemas sket nampak..sy ni sudip2 pon tadak lagik..baru nk membeli belah brg2 adpur..hehe maklum la baru nak masak secara sungguh2

diniedinar said...

lawa la kirana..jom beli jom.. dinie minat yg 2nd tu.. yg 1st tu byk tmpt gantung sudip..kalau beli yg tu alamatnya jd menan my doter la..

fantaghirolynn said...

kirana. TQ so much... bagi lynn yg kecik tu comei sikit. xberserabut. berangan juga nak g ikea. tapi xtau la bila. rasa nak tunggu pindah dulu. senang sikit..beli jgn xbeli.. anyway TQ

shaifulsafar said...

hahaha....mata saya pun berpinau...

oleh sebab tu...saya tukar jadi kaler merah... :-)

dato rohana?.... kene jadi macam ustazah bahyah baru ade kot dato rohana kat senarai tu...huhuhu


p/s: uhhh...rindunya kat IKEA..... bila la nak repeat nih....

deqnan said...

salam kenal..
mmg cantiklah rack tu kalau digantung kat dapur...
sy pn peminat brg2 IKEA...
cuma x der umah sendiri jer lagi...

lady zaini said...

ehehe..sy tak suka gantung2.klu boleh semua yg guna masak tu nk sembunyi :D klu beli semata2 khas utk gantung or display camtu, takperla kut.
hehe, dh ada rumah sendiri mesti macam2 nk deko kan? nnti kut2 dh beli, updatela sekali ngan gambar :)

cikda said...

ana..aku pun pasang rail tu jg kat dapur nie..(tuan rumah dah pesan xmau tebuk2 lubang hehe)..senang nak sangkut senduk2..dgn periuk dan kuali..

kirana said...

dinie,
ni tgh dok calc ni ...

lynn,
no prob..

deqnan,
thanks sudi singgah blog merapu saya ni..tunggu umah sdiri lagi syiok membeli belah

lady z,
tu la..yg takut nampak serabut tu
nnt kalo ..kalo beli..sy tepek la :)

aida,
tgu umah sdiri la sng..kalo nyewa mmg owner tak bg tebuk apa pon..cam aku dulu la..

PerantauSepi1306 said...

comell.. akak soka yg silver kaler tuh, tapi kalo berabuk tu yg tak tahan nak lap tuh.. huhuhuhu neway kalo pasang dalam kabinet lagi cun aper... ;D

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin