Nasib baik......kalo tak..... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, March 20, 2009

Nasib baik......kalo tak.....

Korang penah tak atau selalu guna ayat di atas..
Nasib baik dot dot dot dot..kalo tak..dot dot dot..

Haaa..pagi tadi..semasa kami dalam perjalanan datang kerja tadi..ada satu kemalangan berlaku di depan mata.Tudia laporan skema macam karangan budak darjah 6.

Ok camni..tadi ..cam biasa la..nk gi opis aku tu lalu la kot jalan belakang astro tu kan..
kat situ kan ada selekoh2 jugak..aku rasa selekoh jalan tu mcm tak betul la darjah kebelokan tu..bukan apa..kalo aku drive ..nk belok tu mesti makan jalan jugak..

pastu tadi ..(cuba kira berapa kali 'tadi' dah :) ) ..sebelum smpai selekoh tu..dari kejauhan ..lbh krg 100m..kami ternampak ada seorang penunggang motorsikal jatuh tergolek kat selekoh tu.
Aku tak sempat tengok macam mana dia jatuh..sbb dok belakang kan..driver kat depan tu la yg nampak secara live mcm mana jatuh.

Lalu kami pon cepat2 la suruh berenti tepi jalan nak menolong..masa tu..hanya kereta kami saja yg ada..dlm proses nk berhenti tu..ada kelisa dtg dr belakang..nasib baik kami sempat hon..lalu dia perlahankan kereta..kalo tak.......koran sambung la ayat sendiri


dah berenti tu..kak nin dgn pantasnya berlari mengangkat motor yg menindih mamat tadi..aku lak terlenggang2 nk pegi..aku cam panik sket hehe..masa kak nin dok angkat motot..kutip2 barang tu..aku tlg jaga trafik..ewahhhh
nasib baik aku tlg tahan kete BMW yg laju tu.. (rasa mcm keta aznil jer..ewah mcm la dia srg bwk bmw yer)..kalo tak....korang sambung la sendiri ..
di belakang bmw tu dtg pula teksi yg bwk laju jugak hampir2 nk langgar bmw yg berhenti tu..
nasib baik...kalo tak...


terhinjut2 jugak mamat tu berjalan..terkoyak la seluarnya..kiri dan kanan
pastu kami nk bwk ke klinik..dia kata nk call wife dia..rupa2nya dia baru saja drop wife dia kat astro tu la kot..

itu saja cerita aku hari ini...
cuma aku rasa ..mamat tu bernasib baik..kak nin tlg angkat moto dgn pantas..bygkan kalo dia tersepit srg2 kat situ..hmmmmm..tak mo la bayangkan,.ngeri..

sbb tu aku takut sgt naik motor...licin sket dah tergelincir..

**suami saya ..tolong batalkan niat mu itu....**

10 comments:

genny da bomb said...

wah bagus2...hehe aku penah gak moto wat kona baik punya smp terseret depan aku..nasib baik aku sempat brek..kalo tak...hehee sambung sdiri jugak hehe..aku tak pi tolong..sbb lepas dia jatuh..dia cepat2 bangun n angkat moto dia skali..aku jalan je la terus hahaha..takde perasaan ka aku??takde aa.sbb aku tgk dia bgn ok je..cm mat rempit pun ado malas la aku nk tolong..sape suh bawak tak berhemah..hihihihihi

buzzybug said...

motor mmg bahaya. kite 3 kali jatuh motor masa naik motor dulu... huhu...

shaifulsafar said...

motor saya dah tak gerak sejak beberapa bulan yg lalu..sebab tak renew roadtax...muahahaha...25hb ni nak renew moto ngan kete skali....nak grab rebet... :-)

*last 2 days grab kitchen appliance kat JJ S'ban2...gamble je...hikhik..

cikda said...

aku mmg phobia bab eksiden nie..mintang dijauhkan la..sbb tu aku xdrive..hehe..penakut

kirana said...

genny,
aku kalo srg2 pon taktau la nk benti ke idak..aku ni panik


niza,
huish..kire kental la niza ni hehe..

shaiful,
uish la shoping sakan lagi..

dah beli dapur?rumah dah dpt kunci ek?

kirana said...

aida,
aku pon takut..kalo tgk..

SUZIE APAI said...

owhhh...klu asben sy mesti ckp... ader la tu silap kt maner2 yg menyebabkan dia jatuh..mungkin jln licin, tyr moto dh botak..cool je bg ayat penyata. kalau kita kaum pompuan ni, mcm2 pikirkan...

shaifulsafar said...

umah tak dpt kunci lagi..... tapi dah dtart booking utk barang2 rumah baru....

Mak Su said...

subhanallah......

PerantauSepi1306 said...

wahhh baguslah ana ni.. syabas kerna membantu.. tu yg akak seriau jer bila moto suka dok depan keter terkedek-kedek and tak nak dok line sendri.. seriau nak bayangkan ayat 'kalo tak....'

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin