APA DAH JADI ? | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, May 25, 2009

APA DAH JADI ?

nak gelak ke nak sedih ke?
aku nk tergelak..tak tau nape tak sedih ..
gelak dulu hahahhahahhahahahhahahahahahha


sila lihat rumput sebelum di potong...berbonggol sebab yg baru tumbuh tu tak panjang lagi kan..
kami punya plan..potong rumput yg panjang....utk nampak rata la kan


balik dari ikea..tak sempat tukar baju..tegedik2 nak test mesin


jeng jeng..tolak bang tolak..hehe


jangan terkejut tgk hasil di bawah ini
.

.

.
...


.
.
.


.
.
.
.
.


..

..


.



rumputku !dah macam kena panau hahahhahahhahahaaaaaa
adoi nak tergelak

zoom dekat tgk...yg koko2 tu batang rumput yg dalam tu..eh kira dia hijau kat atas je ke..
ermmm ...nk tgu hijau ni kejap jer kot..seminggu dah hijau balik rasanya


patutnya kena gelek yg tong gas ke apa ke nk bg rumput tu rapat penyek rata je kan..

tp apsal tgk rumput padang golf tu org mesin pendek tp tak nampak batang koko pon..ke tu jenis rumput lain...

rumput2 tepi dinding ngn tepi longkang..kena trim ngn gunting gak la..mesin tu besar tak leh lalu celah2 tu..nak repat ke dinding sgt, pon takut mata mesin tu patah lak


so ...korang yg tgk leceh nk jaga laman kan..kalo tak minat..jgn carik penyakit nk wat laman hahahaha

***UPDATE***** komen kawan saya di YM
"ko mesin seme jer...bg ratakan dulu
pastu siram air selalu.... aku pun br mesin rumput....tp xlh bertompok cam tu...seme color brown....siram air....after 1-2 week...rumput hijau blk
"


*********saya tak boleh masuk dan baca blog yg guna layout selain dari layout asal..bila masuk jer...ada error..kena tutup window....kenapa yer?************

17 comments:

shaifulsafar said...

lepas potong ni mesti level dia dah sama... so tunggu je la.... next week maybe dah hijau semuanya... update la pic nanti...hehehe...

p/s: suka tgk kehijauan nih.... dan bial tgk cerita pasal rumah mula la macam bengang....heheh... kunci oh kunci!

genny da bomb said...

hihihihihihii..hang ni gelak plak laki hang tu sakan dia pulun nk wat tuh..hehe..tp mmg macam panau lah kakakkaakaa..

aah ada la beberapa blog yang aku dh takleh masuk..pada sesapa yang ada tukar pape baik tukar balik ke layout asal..kang dh takde pengunjung setia cam saya nih hehee

PuteriSatu said...

la na...hawait jadi lagu tuh rumput tuh... tak per..tunggu sikit hari kena panas ijo le balik tuh....

KV said...

eh? Jadik cenggitu lak yer?

AyunasiA said...

haaaaaaaaa ingat tak gua remind arituh? kena potong dia selalu supaya dia tak mati kat bawah? ok ok kali ni dimaafkan kihkihkih tumpang gelakkan, bukan geti nak simpati hikhikhik

Anonymous said...

hahaha..nak gelak dulu...

sbenarnyer utk rata kan bermula dr time tanam...ni mesti tanam letak xdalam.patut time tanam kena gali betul2...tanam dlm bg rumput sama paras tanah..

Abang Long said...

Rasanya sebab tanah tidak rata ....hahahahahaha...

kirana said...

SHAIFUL,
HARAP2 GITU LA.RASANYA PASNI HIJAU BALIK..TP TU LA..TAK TAU LAK JADINYA GINI KKEKE..

SIMPAN DUIT BYK2 SEMENTARA KUNCI BELOM DI TANGAN... :p


GENI,
MAIN TRY TEST JER..EXPERIENCE HAHAHA

K.PUTERI,
TU LA TAK TAU..KENA KAJI LAGIK NI..

KV,
LAWAK KAN

AYU,
OOOOO YA KA...HUHUHUUUHU
SAMPAI HATI GELAK HAHHA.EHHEHE
MAKSUDNYA KENA PENDEK SELALU MCM PDG GOLF TU LER EK


ANON,
UPAH KONTRAKTOR YG TANAM....HUHUHUU


ABG LONG,
TANAH DAH RATA..ABG LONG LEH TGK GAMBAR2 SEBELUM2 NI..MASA MULA2 TANAM TU..DAH GEMBUR N RATAKAN DAH..
SBB TEKNIK TANAM SECARA SPOT2 TU..YG TINGGI RENDAH TU..

TAKPA2..KITE TGK PAS POTONG KALI KEDUA NNT..LAGU MANA JADI..

Mummy Dasy said...

mule2 jek kot tu..tgk second round nnt mesti menjadi...

mmg camtu coz me pun masalah yg sama kdg2 blog sendiri pun error

mama uzma said...

keh3....
cantik2.....

rynas said...

hehhehe..susah gak ekkk tanam rumput ni ingatkan main tanam jer...kena tunggu panjg ler baru lawo.

ps- Ana sebab guna IE kot skang ni IE prob..saya kalau guna IE mmg tak leh buka pakai mozilla ok plak.

kirana said...

MUMYDASY,
OOO AWK PUNYA BLOG PON SALAH SATU GAK..KDG2 KENA TUTUP..

MAMAUZMA,
TAK PER2..KITE TGK NNT CMNE

RYNAS,
AA SUSAH..KENA RAJIN MENTEN..CABUT RUMPUT2 LIAR LAGIK

IE LA PROB LA EK..

NONIE AZIZ said...

hahahaha...tak nanges ke ana? hahaha

kirana said...

K.NONIE,
HAHHA TAK NANGES..DOK GELAK JER TGK
EXPERIMENT LA KATAKAN...

Fiena said...

hahahaaha
br plan nk amik hang tlg trim rumput aku.. cancel la camni.. hahahaha

kirana said...

FIENA,
AHAHHAH JGN LA CANCEL..CAMNA AKU NK BISNES NIH HAHAHHA
HANG DAH TANAM EK RUMPUT?

aizatjohar said...

brape harga mesin rumput tu?mana boleh dapat?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin